44

до 43

преди 13 години

Ти си инвестирал ...... хахахаа :) смях , смях .....

43

8-ия ден

преди 13 години

На втори етап /допълнителен прием/ са приемали да кандидатстват и хора които не са се явявали на изпит дори които не са изкарали матурите ....вижПерсонална информация на сайта на Университета....

42

Анонимен

преди 13 години

Някои хора работят и си плащат сами таксите.

41

А

преди 13 години

но все пак няма какво да се лъжем, в БГ висше образование няма и никой никъде по света не е чувал УНСС СУ НБУ и всички останали съкращени, но вие всички сте чувaли за Harvard, Yale, Oxford, MIT и т.н.? Замислете се защо е така.Аз лично съм инвестирал доста средства за образование в САЩ и инвестицията си заслужава абсолютно всеки цент, тъй като от Пекин до Москва дипломата ми отваря врати.

40

Калин

преди 13 години

значи под капацитет нищо не разбираш!!

39

Реалист

преди 13 години

В час по висша математика в УНСС, преподавателят рисува на дъската знак за интеграл и казва:- Ето това, скъпи студенти, е интеграл. А в СУ даже и го решават!

38

Я

преди 13 години

Под капацитет имам предвид сграден фонд и използването му.Преподавателите в повечето случаи са лектори,а не щат.Както писахте-разковничето е в парите.Вие искате ,но можете да издържате финансово детето си година,две.А от 8-10000 първокурсници годишно все ще се намерят 3000 финансово стабилни за НБУ.И затова е тарапаната-да се насочат към платеното,а не към държавното обучение защото последното не е сигурно .

37

Анонимен

преди 13 години

Този не е ли министър на финансите ? Или вече е станал министър и на образованието ?

36

А

преди 13 години

коментатори 31 и 30 са явно възпитаници на някоя "непрестижна" специалност в престижния СУ. Нека да бъдат доволни, че безценната им диплома ще им носи неповече от 300-500 лв. като за начало :), честито.А г-ца Принцеса, видимо възпитаничка на НБУ, с интелигентния коментар е поредното доказателство, че това е единствения работещ университет в БГ - 1. Плащаш за услуга и качество, 2. Фунията не е в началото (както в архаично-комунистическите БГ държавни университети като СУ и УНСС) и други.

35

Принцеса

преди 13 години

В чужбина не е никак трудно човек да отиде. Стига да знае език. И естествено масата хора учи на английски, щото са много прости и не знаят друг език. Освен това там се учат неща, адаптирани към чуждата икономика и политика.Студентите, които си взимат изпитите там, ги взимат с определен минимум от знания, което значи че не са много наясно с материята. Иначе с големи претенции, като кажат чужбина вече голямата работа, само да не учим в България.Сериозен човек и в България да учи, може да се оправи

34

Спонги

преди 13 години

По какви специалности, защото аз знам за факултети и специалности в тях където ти е нужна шестица или само няколко стотни по-малко. За тази година си признавам, че не знам.

33

Калин

преди 13 години

пари за нагласени, кохорта партийци..има, но за по добри условия и подкрепа на студенти нема!!т.нар Вузове държавни ли са или някакви субекти за частна потреба?къде е ролята на държавата .. !! къде отиват и за какво се харчат приходите на университетите? за по гъвкаво обучание, за специализации и практика.. за мататериално техническа база .. за какво? орязали нещо .. модела не пипнали.. реформа го нарекли!! айде шменти капели за пред популацията!

32

Sabrax

преди 13 години

Дянков да фаща пътя!Необходими са реформи, а не закриване на институции! Щом е толкова *** да генерализира СУ и БАН, явно единственото място където могат да му слушат простотиите е УНСС, като им знам интелектуалния потенциал там. Нищо чудно, че всеки там а и не само там мрази СУ. Естествено, че ще мрази! Като е *** и не го искат там! Друг е въпроса, че всеки с малко повече пари отива навън да учи, и тук остава, квото е останало...

31

Принцеса

преди 13 години

Откъде тоя капацитет. То преподавателите на работа не ходят, а какво остава за студентите. Нали освен това им гледам учебните програми. Ако имам възможност бих си пратила детето да учи в НБУ.

30

Я

преди 13 години

Поучи още малко.Да, толкова са, но имат капацитет за двоен растеж.Има и текучество-студенти прекъсват поради финансови причини.Така че колкото е по-голям наплива на нова кръв,толкова по-добре за НБУ(разбирай процента на прекъснали е по-малък)

29

Иван

преди 13 години

Явно на герберите не им се иска в България да има МИСЛЕЩИ хора. То това май е задачката на сегашните управляващи.Не знам дали ще стигне до мозъчите на тези които подкрепят Дянков, но по НЕЗАВИСИМИ международни критерии се прави всеки месец оценка, която показва, че СУ е на ПЪРВО МЯСТО от българските ВУЗ.Това, което прави Дянков е все едно реферът да определя правилата на играта и да ги сменя всяко полувреме.И аз не бих препоръчал на студенти от УНСС до отидат в СУ. Няма да завършат!!!

28

Анонимен

преди 13 години

В НБУ ВИНАГИ ЩЕ ИМАМ МАМИНИ ДЪЩЕРИЧКИ И СИНЧЕТА ЗАЩОТО ТАМ РЕАЛНО СИ Н КУПУВАШ ДИПЛОМАТА ЧРЕЗ ТАКСИЧКИТЕ

27

Принцеса

преди 13 години

Не е така. В НбУ винаги ще има студенти, при положение, че там приемът не е голям, а и университетът си заслужава. За сравнение в НБУ приемат около 2000 души на година, а СУ и УНСС по около 4000.

26

Анонимен

преди 13 години

ЕИ ОЩЕ ЛИ СЕ ПУЛИ ПО МЕДИИТЕ ТОЗ *** ТОЗИ РОЗОВИЧКИЯ БУЗАН С ЗЕЛЕНО РОЗОВИ ВРЪТОВРИЗЧИЦИ МАМИН ЗЛАТЕН ДА ГО ИЗПАПКАШ НИЩО НЕ РАЗБИРАЩ ***.

25

8-ия ден

преди 13 години

Тази година в СУ стигнаха до смешното положение да приемат студенти...с двойки...само от финансов интерес....Това не е ли показателно за днешния престиж на Университета ???А НЯКОГА НАИСТИНА БЕШЕ НА НИВО...