32

Анонимен

преди 13 години

Е, ти уж не искаш, но СЕМ го задължава, и той, Радиото, хем не ще да те пуска, хем СЕМ го задължава, но пък трябва на всичко отгоре и да ти плати. Еми, естествено, че ще ти иска да се откажеш! Кой иска да плаща насила?

31

Анонимен

преди 13 години

Благодаря за отговора! Значи, както едно време - искаш да си купиш книгата "Шогун", добре, но ще платиш още три залежали книжки от български автори, които са прибрали вече хонорарите си, а никой не ще да ги чете.

30

Радиото до 28

преди 13 години

Политика на СЕМ. Не можеш да получиш лиценз без да се задължиш да излъчваш опреределен процент българска музика. Точно за това , колеги или въобще не я излъчват, или я сбутват в практически неслушаеми часови пояси.

29

Ей сега

преди 13 години

На секундата зарязвам Озбърн и култовото `I Just Want You` , спирам да се възхищавам на абсолютния титан и започвам да слушам някой си гюров. Ей сега бе, само един марамот до мене да завие шоколада ....

28

Анонимен

преди 13 години

Що за глупост е да те задължават да пускаш насила каквато и да е музика!!! Нали това е пазар! Ако получаваш дотация, тогава ОК. Съгласяваш се,взимаш парите и пускаш. Не се съгласяваш и си пускаш каквото харесват слушателите.Освен това, сред българските музиканти има достатъчно опаричени, че да си направят радио и да си пускат сами песните. Какви са тези държавни гаранции?!?

27

бактън бе джанъм

преди 13 години

Разбираш ме погрешно - Аз не искам да те задължа да ме излъчваш, искам АКО МЕ ИЗЛЪЧИШ да ми платиш за това - писна ми радиата да ме принуждават да подписвам декларации, че се отказвам от авторските си права, за да ми излъчат парчето - плащаш за това, което ползваш приятелю - за съжаление повечето радиа действат като ромите - по много и на аванта, все някой ви е длъжен да ви снабдява с безплатна музика, и на мен ми писна да слушам Доктор Албан и Диджей Бобо в 2010 година!

26

tulski

преди 13 години

Колкото и да се напъват, торент - системата няма да умре !

25

до 20

преди 13 години

Какво ниво на интелигентност изисква? Точно коя българска група ще ме трогне? Че "край реката редят се тополите ли", ще ме развълнува или рокаджията-строител или пък друг, дето прилича на Шрек и се държи като селянин??? БТР пък го удариха на кавъри. Ходих на Sonisphere, ето това ме развълнува истински. И да ти кажа, ако бях БГ "звезда", след тези концерти, щях да се замисля сериозно как ще я карам. А румънците и Евровизия ги дадох само за пример, но ти с "будния" си мозък си го проспал!

24

Радиото

преди 13 години

За какво да ти плащам бре ?! Преценил съм, че продукта ти не струва и не искам да го излъчвам ! Просто не искам ! Но ти, вместо да се образоваш, да работиш и създадеш комерсиален, продаваем продукт - започваш да хленчиш `ама искам защита , искам да ги задължите радиата да ни излъчват`. Е, точно за това, за да не ме глобят, изълчвам българските некадърници в 4 сутринта. Поне минимален брой слушатели да повръшат от бозите ви !!!

23

Спокоен

преди 13 години

Не разбирам. Разгневих ви с нещо, но аз наистина не съм чувал за този човек. Като нормален човек слушам мзика според емоцианалния си стереотип. Дали ще е Чайковски или Дио, зависи от различни фактори. Но да ми говорите, че г-н Гюров е емблематична фигура ... силно преувеличено е. Мислите ли, че би събрал повече от 50 човека на концерт ? Разбира се, с платени билети и без безплатни кебапчета ...

22

пешо

преди 13 години

Лили Иванова е пословична с неплащане на авторски права на композитори и поети, и не само тя. Тя изпълнява произведения против волята на авторите им. От делата, които тя води, се разбра, че предвидени в закона санкции са глоби, в размер много по-малък от дължимото за правата на авторите. Закона трябва да се променени, за да се гарантират правата на авторите, както и правото им да налагат възбрана за изпълнение на произведенията им от определени изпълнители.

21

Анонимен

преди 13 години

Васил Гюров е емблематична фигура, но за какво му е да се занимава със законодателни интриги?!? Или е дошло време качествените българи да се намесят в устройването на държавата? Ако това е началото - да бъде! Авторското право, обаче е много тънък лед...Пази се, другарю, директор на Водопад!

20

11 & 13

преди 13 години

Не се безпокойте, който трябва го е чувал, който трябва го е разбрал. Не се затормозявайте с музика, която изисква определено ниво на интелигентност. Слушайте си румънските поп звезди, гледайте си Евровизията, живейте си живота. Има хора, който се грижат този човек и други добри музиканти да не се допускат ушите ви, така че не се притеснявайте, че нещо ще смути заспалият ви мозък.

19

Review

преди 13 години

Prosten si, Спокоен, obache samo ako si roden kum kraia na 80te godini ili po-kusno... Inache - ne!

18

до 6

преди 13 години

Ще плащате не ами хоро ще играете - и аз не ща да плащам кабелна, но плащам - защо ли? - ЗАЩОТО Я ПОЛЗВАМ!!! Ако радиата ползват моята музика - естествено, че трябва да плащат за нея!!! А това дали ще стана милионер с една песен си е моя работа - света е пълен с такива хора - особено в белите държави, където безплатен обяд НЯМА!!! Относно радиата - щом не ти харесва дадена музика - не я слушай - радиото има копчета не знаеш ли?!?!

17

до Спокоен ДЕБИЛ

преди 13 години

не СВИРИ ЧАЛГА ЗАТОВА НЕ СИ ГО ВИЖДАЛ,не го дават по планета и не танцува по МАСИТЕ

16

Анонимен

преди 13 години

А за НАРОДНИТЕ ПЕСНИ,които се пеят от всички вече стотици години на кого ще плащате авторски права? Но никой и не иска за тях...а някой си изпял няколко песни и всички ние трябва да му бъдем благодарни цял живат,та дори и да му плащаме... А някой да ни е питал дали ни е приятно да му слушаме музиката?... Но тя така или иначе стига до ушите ни искаме или не,та я по-добре те да ни плащат че ни карат да слушаме техният ШУМ... Не съм карал никого да ми пише песни и изобщо не желая да ги чувам дори!

15

ангел

преди 13 години

социализЪма свърши, държавата вече не плаща на мрънкачи. ако публиката ви харесва, ще се продавате. ако не - не са ви криви законите, просто не ставате. или искате закон, който да ни задължи да ви харесваме? относно радиостанциите, които не можели без музика - верно е, не могат! ама па само вашата музика ли е на тоя свят? все ше минем и без вас - и радистанциите, и публиката

14

ангел

преди 13 години

другарки и другари български изпълнители! имам една новина за вас - творенията ви са ***! не, че няма и добри български творци - има, във всички жанрове, и са страшно талантливи - ама те не реват за авторски права, а си гледат изкуството, па ако падне някой лев, падне. затова и творбите им се получават. а вие, докато само ревете, че ви ограбват и искате държавата да ви осигурява пяазар, ще ставате само за посмешище.

13

Спокоен

преди 13 години

Прощавайте, но този младеж на снимката го виждам за първи път през живота си. Звезда ли е ?