78

bocko

преди 12 години

daite na mil boiko da mu napravim edin hubav ogromen golqm burkan i da mu saberem malko pari4ki, 4e miliq jiv da go opla4e6

77

Анонимен

преди 12 години

Кажете бе крадливи комунисти, къде отидоха 4 милиарда от пенсионния фонд, когато станаха нагласените промени от БКП през ноември 1989г., а след това тези 4 милиарда изведнъж изчезнаха, а също и спестяванията на хората в БНБ, която уж фалира, ами парите от ДСК-влоговете за жилища, тези пари хората ги спестяваха цял живот, а вие ги откраднахте за 0 време пладнешки разбойници такива!

76

хах

преди 12 години

Много сме спокойни Станджа. Когато ти пишеш коментари , просто таке се успокояваме , че филията с маста ни се струва пържола

75

до 57

преди 12 години

Инфлацията намали,както пенсиите , така и заплатите. Стига сте повтаряли тия заклинания ,хвърлени от шамана.

74

До странджата

преди 12 години

В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, имат объркана ориентация ляво-дясно и който каже нещо против Борисов, го обявяват за ***. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не се радва на Бойко. По-рано през годините сините наричаха БСП и всеки, който е против тях комунисти. Сега терминът е сменен със съответстващ на по-ниското културно равнище на сегашното управление.И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета сини ***. Всички, освен ГЕРБ, са ***.Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива и областни управители, и депутати и др. назначени от ГЕРБ. Има и наследствени, и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения.Всъщност *** са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.

73

до 43

преди 12 години

Той ДОКАРВА държавата в колапс СЕГА и изобщо няма да остане в Историята, дори само и след десетина години, всъщност някой спомня ли си Инджова..... Тя дори не беше така *** и проста болшевичка....

72

НРЦ

преди 12 години

Честито! Имаме си премиер, който няма образование и поради тази причина няма как да оцени....образованието. Не може да казваш,че някакви чиновници трябва да взимат по 5000 лв , когато лекари, учители и учени взимат по 500.. не може да пращаш хора в висше да пасат овце или да ги караш да гледат животни.. Това е един тотално сбъркан и умопомрачен средно интелигентен човек , който за съжаление има много сбъркана ценностна система..

71

Анонимен

преди 12 години

Тоя пак пусна мухата . *** и наглецо.

70

До 54

преди 12 години

Нещо не-мога да те разбера Боико и икономист ? Последно го бях чул да се оприличава на хирург .

69

Герберски мечти

преди 12 години

На специализирана трудова борса във Варна стана ясно, че работодатели от Дания, Германия и Норвегия са обявили общо 140 работни места за български инженери и IТ специалисти. Дания предлага за начинаещи 3000 евро стартова заплата, за хора с опит - 6000 до 6500 евро. Германия съответно 3700 евро за хора без опит и около 6000 евро за такива със стаж. В Норвегия стартовата заплата е 4200 евро, а за специалисти с опит - над 5200 евро. Разбира се, всеки български инженер, който знае английски или немски, веднага ще тръгне за там. Луд ли е да остане тук? Тук стартовата заплата в сектора, както се казва, е 500-700 лв. Тоест 250-350 евро - от 10 до 20 пъти по-ниска от заплатата, която предлагат в Европа. Дори да плаща там наем 1000 евро, един български инженер пак ще живее по-добре от тук. На всичкото отгоре в супермаркета там голяма част от храните и напитките са по-евтини от тук. С туристически пакет ще идва на българското или испанското море с по-малко пари, отколкото ще плаща тук като българин. С две думи резерватът България не може да задържи хората си, освен ако не тури пак изходни визи и телени мрежи по границата, както при комунизма. Как да стане така, че един образован млад човек, вишист, както му викат тука, да остане в България? Да накараш тукашните работодатели да дават 3000 евро заплата, веднага ще ти възразят, че нямат такава печалба, не продават само за износ, че да получават адекватен приход. Дали е така обаче? Наши фирми имат печалби и по 100-ина процента, докато западните работят с печалби от 7-10%. Тук никой не търси перспективни специалисти да им плащат големи заплати и да се развиват. Търсят възможно най-нископлатени и бизнесът им цели бърза и лесна печалба, с рушвети, далавери и т. н. Да, и у нас има фирми с нормална печалба от 10-ина процента годишно. Но и те не инвестират в хората. Важно е собствениците да са добре, да карат джипове, да поддържат големи къщи. И сега са го закъсали и стоварват тежестта точно върху заплатите на хората намалили са ги, съкращават ги. Е, няма кой да остане в такава държава. Езиковите гимназии произвеждат българи за износ. И вината не е в тях. И заминаващите ще се връщат от време на време при роднини, за да търпят обиди от местните. Форумите в интернет са пълни с такива към емигрантите да не давали акъл, да не се връщат, да си седят там. Онзи, които се е осмелил да избере по-добър живот, дразни този, който не смее да го промени и се примирява с тукашната свинщина.

68

Анонимен

преди 12 години

Като е вземал Дянков толкова евро кво прави тука за 1500е защо се върна в България освен за повече пари

67

до 54

преди 12 години

Абсолютно не съм съгласен. За референдума съм ЗА, но как така пенсиите ще бъдат само 1500?, след като минималната заплата ще е 4000? БЕЗОБРАЗИЕ. Предлагам минимална пенсия 3000?.:)))))))Гладна кокошка просо сънува.

66

коко

преди 12 години

до 42 Кажи ми, уважаема умно главо,като ни управляваха 20 години преди този"жалък примитив като Борисов" разни умни червени и сини възвишени персони докъде ни докараха?Борисов поне се опитва да направи нещо ,за да възроди България от батака .И той греши понякога,безгрешни хора няма.Много хора го обвиняват и за грешки на хората от обкръжението му.Бойко рано или късно ги поставя на мястото им.А ти като сънуваш кошмари с Бойко защо не сънуваш славното време на Виденов,когато 20 марки заплата беш

65

Анонимен

преди 12 години

toz dnes izbi ribata

64

СТРАНДЖАТА

преди 12 години

Преди повече от година помните ли какво ви казах когато *** тук тръбяха че идвал незапомнен глад,чакали ни протести,народа изнемогвал и други фантасмагории.......и след повече от година като теглим чертата какво се получи- всичко е спокойно,хората удовлетворени и го показаха,новия ни президент от Герб,4-те ни най- големи града/София,Пловдив,Варна и Бургас/ с кметове от Герб,кризата почти не усетихме благодарение на икономическия ни екип...така че лягайте си и бъдете спокойни .

63

Бойко Борисов

преди 12 години

Всички умни,образовани и интелигентни граждани вън от България. Терминал 2 ви чака.Аз тиквата от село Банкя не искам образовани хора. Вие ще откриете как се бъзикам и унижавам простолюдието останало в тази държава. Не ви искам.Аз си харесвам моят редовен електорат-сополиви ***,грозни силиконови пачаври като ивана,гергана и съдрана,дебелогази мутри като мене, прости необразовани селендури богославящи чалгата и мене,хора кухи с основно образование. Вие ни подкрепяте,вие ни давате живот. Без вас сме на никъде. Да живее герб(БСП) гласувайте за нас отново. Ние ще ви оправим. ОООООООпс хайде на магистралата.

62

Анонимен

преди 12 години

Представете си че току що сте спечелили 1млн лева и си ги носите в куфарче.Виждате по пътя си 10лева на земята.Всеки да си зададе въпроса дали ще се наведе да ги вземе или ще ги остави да бъдат от полза на друг.99.99% ще вземат парите макар че имат милион в ръката си.Такава е човешката природа-алчна. По скоро Бойко да им каже че при злоупотреба 20год в затвора директно без обжалване и който иска да рискува.

61

123

преди 12 години

Pogelavam uspehi na Borisov i na ekipa mu,4 godini porabotih s shefove komunisti,as sam lekar,strashno e da rabotish s 4erveni,kradat,kradat,ama KRADAT,mnogo KRADAT..dalaveri,intrigi,polosho ot BSP niama,tova e napast,Umorih se ot komunisti,vse sa gladni,i sega pak 4akat za vlast,pari,malki sekretarki,hubavi koli,dalaveri,postove za desata,po4ivki v 4ugbina,..na men mi pisna ot 4erveni,zatova dano Borisov iskara oshte dalgo.....

60

Анонимен

преди 12 години

На прьв поглед е правилно... няма да пиша много,само ще кажа ,че тои отваря пропаст м/у нормалните хора и дьржавната администрация ,градация на заплатите и санкциите трябва да има ,но тука се отваря страшно разслоение--а всяко едно разлоение и деление на хората рано или кьсно води до катарзиси от лош и не-много хуманен тип . Затова в тази дьржава наблюдавам изискванията които са плод на чиновническа мисьл ,че колите ни трябва да са нови екологични ,глобите да са европеиски и т.н.т

59

Анонимен

преди 12 години

Чета тоя сайт защото е популярен и има много коментари. Обаче забелязвам, че поне над 50% от коментиращите са или платени коментатори или политически фанатизирани ***. И малко по статията. Значи, да се увеличат заплатите на "застрашените" от корупция. ББ казва за работещите с евросредства. Ами то само те ли са, г-н Борисов. Де що има държавен чиновник, общинар, митничар и т.н., ами лекарите.... Хайде да не изброявам, но сте нацелили, че предпоставка за корупцията е беднотията. БЕДНИ СМЕ !