164

Петко Ганчев Велик

преди 15 години

На 8 Декември 2005Г Сергей Станишев , Румен Овчаров и Константин Шушулов подписват договор със Фирма AIS за рехабилитация на ТЕЦ Марица Исток 1 / два блока със мощност 630 MW / които трябваше вече да работят ! Договорът за изкупуване на Електроенергията е за 15 + 15 години при изкупна цена 9,2 стотинки за 1 киловат/час-----в съжтото време НЕК изкупува Електроенергията два пъти по евтино от ТЕЦ 4, 7стотинки за 1 киловат/час ! заради този прословут договор всички ТЕЦ подскчиха и вдигнаха цената със 40% ! загубите за Република България са в размер на 106 милиона Евро за 1 година !Има заведено предварително произвоство във Върховна Прокуратура от мен Срещу Станишев , Овчаров и Шушулов / може да провериш лично че казвам истината / . След това другарите от НДСВ начело със Милко Ковачев продадоха Енергоразпределенията за 780 милона Евро - 10 пъти по евтино които допокачиха тока със 60% . А другарката Меглена Кунева затварряше глави / и Козлодуй / за да влезем в Евросъюза ! само 6 човека от България са чели глава Земеделие , където е записано че ние сме консуматоти а не производители ! Затова сега плачат животновъди , селскостопански производители ---- защото нямаме квоти / това си е вид търговски договор между Европа и България , колко може да произведем и изнесем в евросъюза , другото си го купуваме от внос / ! Дефицита вплатежния баланс е над 8 милиарда Евро , а заемите над 30 милиарда Евро за държавен и частен дълг ! Целта е постигната , нямаме производство което е конкурентно за износ , големите прозводители си изнасят капиталите в Офщорки и не плащат данъци в България .Държават потъва и не виждам оправия , ати ме занимаваш със скъпа ел енергия -- кой бизнес ще бъде конкурентен ако си купува тока на цена 30 стотинки за 1 киловат/ час , да му остава и да дава високи заплати на персонала си ? Няма такъв!

163

Liktor

преди 15 години

Ами да се сформира делегация от всички парламентарни групи и да идат в Украйна и Русия...Ще се разбере дали има клауза за неустойки по договора.А защо е засекретен ?Е как защо - Костов го засекрети бе ,Милен4е !

162

преди 15 години

*** са виновни, те завзеха цялата власт и запушиха устата на пресата. Р.Овч. направи таен договор с газпром. Ако имаше демокрация в България и договора с газпром беше публично достояние тази газова криза щеше да бъде избегната. Обществото щеше да задължи управляващите да действат разумно, а не като празноглави комунисти. Така че комунисти и нещастници от червената генерация вие ни докарахте това.

161

преди 15 години

Премиера серГЕЙ е говорил с чикиста путин и направи пресконференция по този въпрос. Обаче не е успял да се свърже с никой от ЕС защото никой не иска да си има вземане даване с такъв ***.

160

Myleena

преди 15 години

Създалия се сутрешен,държавен проблем дава възможност на всички малки, немислещи фенчета на другаря Костов и на негово Светейшество-Бойко,да започнат вкупом и с цяло гърло да плюят срещу всички!Особено ... срещу комунистите!Защото на тези зомбирани комсомолчета, социалистите са им виновни за всичко . . . даже и за сутрешния им запек, както и за снощния пореден отказ на жените им за секс!Абе кво да правиш . . .горките комунисти, ако знаеха че са отговорни и за събудилия се накриво Пешо Тъпака от Долно нанагорнище . . . сигурно щяха да се гръмнат!И по тоя повод . . . , Моля Ви господа комсомолчета, когато решите да пускате коментарчетата си в нечий форум, първо... помислете-ако Ви се удава,разбира се!Идеята на коментара е да се обяви нечие мнение по поставена тема,а не да се плюе без капка мисъл и логика! Вече сме наясно,че ако Командира или Генерала Ви пръдне и Вие ще го повторите, но нека коментарите занапред да са по-логични и най-вече - по темата! Та ако имате мнение по статията за газта . . . напишете, иначе ставате досадни!

159

Калин

преди 15 години

За панелките да сте мислили преди да ги наплодите комунисти такива.Енергийната ефективност да им е проблема на панелките.

158

Петко Ганчев Велик

преди 15 години

Човече прав си но тази цена е е свободната Електроенергия / около 10 % за която няма сключени договори между АЕЦ и НЕК / за останалата електроенергия - 90% от Козлодуй се продава на цена от 1, 4821 стотинки за 1 киловат/час без ДДС ! Разполагам със документи за това което пиша и е 100% истина ! В сайта на ДКЕВР в раздел ценообразуване това го няма защото е засекретено ! Лек ден

157

Калин

преди 15 години

Ти САЩ не ги мисли те са огромна страна.И хиляди атомни централи да има в нормалните страни се търсят алтернативи.АЕЦ не е решение,кой ще ви взема смотания ток питам?Ние сме малка страна обладана на комунисти ,какво пробутваш ти в съзнанието на хората АЕЦ ,че АЕЦ той е необходим до толкова,колкото да подържа живота в *** бг.Бг е изостанала страна това всеки го знае.Иначе продължавай да дрънкаш и ръсиш социалистическите си глупости.Комунист скапан.

156

АЕЦ на квадрат

преди 15 години

Абе що пишеш глупости? В момента АЕЦ Козлдодуй продава на НЕК на цена от 4 ст. КВ/Ч. И с тази цена се покриват всички разходи, а и остава печалба. Ти на колко купуваш тока? Да те светна ли къде отива разликата. По долу ти написаха на какви цени се изкупува от вятърните, слънчевите и тем подобни измислени централи. Да не говорим за чистия въздух край ТЕЦ Марица и останалите пушилки. А относно радиоактивната вода те съветвам да си отвориш учебника по физика ( мисля, че беше за 7-ми или 8 - ми клас) и да си припомниш прнципа на работа на АЕЦ.

155

Liktor

преди 15 години

Г-н Стани6ев ,най-сериозно/ и заради държавата ни най-ве4е/,Ви моля- до края на мандата си не предприемайте нищо !Ама абсолютно нищо !Не пипайте копчетата !Оставете държавата на автопилот !Понякога ,ако не правим нищо ,е мнооого по-правилно ако се опитаме да оправяме положението по един или друг начин!Отдайте се на лов /като Президента/,участвайте в Dancing Stars или в други предавания ,но НЕ ПРАВЕТЕ пове4е политика ,защото се сгромолясваме и бавно се спускаме по наклонената плоскост !Още малко Ви остане до края на мандата,потърпете още време без да вър6ите щуротии !!!!

154

преди 15 години

Не мога да ти повторя тъпотиите.Но явно си промит мозък.Замисли се малко,ако изобщо го можеш това действие.Или можеш само "да го начукваш". А най-вероятно и това не можеш.

153

a

преди 15 години

Gledajte preskonferenciqta po Kanal 1 sys Stani6ew

152

Валентин

преди 15 години

Станишев ти Българин ли си или Украинец?Да крадеш от транзита е все едно да спрем и плячкосваме турските тирове преминаващи през България.Ние въобще що за държава сме щом не се противопоставяме на явно засегнатите ни интереси.Ако Украина по подобие на Грузия играе по Американската ***,то поне ще инкасира облаги/Грузияинкасира три милиарда евро,ние също се отчетохме с помощи/. Няма да се изненадам,филмът сме го гледали! Хора съберете малко достойнство,дори и заради това че сте си окачили портрета на Апостола над бюрата си - той не е ваза с цветя.България си отива/пръв го каза Хайтов/!

151

bzb

преди 15 години

Каква неадекватно ниска цена бе, ***. Има си договори за тая работа, а не дебилни коментари в Украина могла бы поставить вопрос о пересмотре договора, но только по истечении его срока, а нынешнее решение это пиар-ход, как-то выступить перед европейскими потребителями, бросить что-то на другую чашу весов в споре с Россией.И още нещо договорите са ДВА. Един за доставка и един за транзитния газ. Вторият не е изтекъл, демек гледаме поредния украински цирк.

150

преди 15 години

бсп-то ни обвърза с тези пияници руснаците

149

tran4o

преди 15 години

aide stiga be se komunistite sa vi vinovni.danebi stalin da sprq gazta.vsi4ko e zaradi tezi k... kapitalisti4eski.

148

GB

преди 15 години

Пийте чайчета и си носете брадвите! Помнете съветите на МИС Етем! Ако почувствате глад яжте от сушените гъби, дето ги набрахте по време на изборите!

147

преди 15 години

*** докато са на власт ще има режим на тока, на водата, на въздуха които дишаме. Това са алчни хора които не мислят за бъдещето, а само за своя търбух.

146

a

преди 15 години

Абе Умник в САЩ има над 100 атомни централи , те да не би да са на Комунистите ? Знаеш че в България годишното потребление на Електроенергия се покачва със 300MW ? Я ме осветли за близките 10г от къде ще си я набавяме? как Енергийна Ефективност на панелките които излизат поскъпо от самите тях ? заради възобновяемите источници на Електроенергия , самата тя и се е покачила цената със 20% . Колко хора ще могат да си позволят цена от 30ст за 1 киловат/чат , или си от АIS на които позволиха да си сложат 160 ветрогенератара край Калиакра и заради които цената ще стане сигурно 40 ст за киловат/час за целия български народ / Има нещо което обаче не знаеш -- Фирма E on няма изграден далекопровод на 400Kv от Енергийния пръстен до Калиакра и ще му е необхомимо поне 6 г за да го изгради , като забавим и проекта , отчуждаването на земя , подстанции , я слез на земята и мисли утре дали няма да има режим на тока , мене не ме мисли !

145

преди 15 години

143 от където и да се взема,щом е чуждо си зависим от много други неща,които ги няма в речите-красивите и писаните помагала.Големите деца не обичат да играят с малките,и когато майките им се карат,да ги наглеждат.