12

Общ работник

преди 2 седмици

Значи, зад дългия и толерантен, евроатлантически текст - "Повече от половината безработни у нас са без професионална квалификация и често уменията се разминават с очакванията на бизнеса", всъщност стои българското "чеппдб за зелеле не стават". Хайде да започнем да наричаме нещата с истинските им имена.

11

Анонимен

преди 2 седмици

Въпроса е защо тези с основно и средно образование не се образоват? Помощи за безработица трябва да се дават, само ако се посещават курсове за квалификация и след което се положи успешно изпит!

10

Анонимен

преди 2 седмици

Обучавайте ги бе. Кво искате ? Не се раждат специално обучени нито ще ви ги обучи някой друг за да дойдат готови при вас.

9

морски

преди 2 седмици

Знаем ги тези бизнеДСмени !

8

Анонимен

преди 2 седмици

Идеята на статията е да ни вмени, че нищо не можем и да не искаме нормални заплати. Нищо ново.

7

Програмист

преди 2 седмици

Некомпетентните чиновници от бюрото по труда гледат само дипломата. Аз примерно имам три тежки архитектски сертификации от Salesforce, говоря три езика, програмирам на над 10, имам над 20 години опит в областта. Ама дипломата ми е за средно, защото съм преценил, че нашата образователна система няма какво да ми даде и съм се обучавал сам. И ми предлагат работа като помощник готвач...

6

До 2

преди 2 седмици

Общаците са всестранно развити за разлика от теб който евентуално можеш как да е едно нещо.

5

Анонимен

преди 2 седмици

Гаджо, работата е за балами. Да му работя аз 16 часа по 7 дни в седмицата и да ме осигурява на мин. заплата. Ааай, сикиджам. Друго си е едно ТЕЛК. Друго си е едно да береш грозде във Франция 1 седмица и после да додеш тука да поизточиш 2000 лв помощи всеки месец. Хас ми пеле.

4

Анонимен

преди 2 седмици

Това са изключително огромни глупости. Всяка конкретна работа си има своите соецифични особености и е необходимо време за да навлезеш в нея, а не от пътя и айде работи ама ти не можеш... Също като обявите за машинен оператор - има хиляди разновидности машини ...

3

Анонимен

преди 2 седмици

'влияние оказва икономическата обстановка в страната' -- нал сапуня вика по добре никога не сме били и инфлация нема, а иначе аз от 2 месеца не съм ходил в кауфланд и всичко е лев отгоре

2

Анонимен

преди 2 седмици

С други думи, освен за общаци за друго не стават, но иначе са експерти по световна политика, и дори едно от най-високите нива до които могат да се издигнат е форумни тpoлове!

1

Анонимен

преди 2 седмици

между безработен и незает разликата е от земята до небето, но между работещ (и гласуващ) и роб разлика няма