Дядо беше майстор. Всички фасади в центъра. от 30-те и 40-те. Всички обекти от соца. Силози, пивоварни, водохващания, хотели, сгради. За вътрешно мазане - направо с таблата, без мистрия. Точна ръка. После само остъргва с мастара и всичко перфектно. Всички искали в неговата бригада. От 13 до 62 години.
Ако става дума за истински готвачи и за тези пари няма да намериш. Защото са малко и са търсени. И за строителите е същото. Има такива, които искат да е качествено и бързо, че трябва да продават и да взимат кинтите на момента. Е такива трябва да плащат повече за заплати.
Бате, за такива като теб на запад си имат термин-непо бебе, демек, дете на известни и богати родители. Цункай ръката на тати и не ни занимавай с великите си мисли. За теб 4к може да е вечеря с куха лейка тип Диона в изсмукан от пръстите ресторант, но за много хора е заплата мечта!
Завист, злоба и разединение, това е българския народ. Вместо да се радва на успеха на съседа си и да се поучи от него, той гледа да му прави мръсно. Ще се заяде, как е паркирал джипа и се налага да направи една маневра и половина за да излезе, ще мине и дори ще му спадне или спука гумите, щото кой е тоя, че да кара такава кола. Мъчно ми е, но е факт. Управляващите ни го казаха отдавна - такъв ни е материала и започвам да си мисля, че има много истина в това за съжаление.
Отидете до най-близкия строителен обект и вижте работниците. Окъсани, небръснати и обрасли като битници. Вероятно да не привличат вниманието на данъчните. Бях надзор на сграда в центъра на София, дори сандвичът бе лукс за повечето. Пиеха кафе и пушеха за да убият глада. Да, може някои да са получавали 4 500 лв. Годишно.
Хайде моля ви се, никой нормален човек не вярва на тая абсурдна статия. То ако беше така всички щяхме да сме готвачи и строители
Моля, в строителството не говорете за българи, а за ***. Пазарят се и сиганят, работа не вършат, само претенции!
По тия кулинарните състезания по телевизиите ходят хора с всякакви професии и много от тия в топ 10 които остават накрая са на задоволително ниво, че да ги взема за чираци в ресторанта ми. В днешно време почти всеки може да е готвач, стига да иска. Информация има много, да си намериш рецепти, тънкости и технология не е сложно. Всичко друго идва с опита. Тези думи за заплатата са пълни глупости.
Българинът иска работа в офис с климатик, бюро и чекмеджето с парите да го удря в шкембето.
Аз още кисна в америка със 500 000 долара годишен доход. Пътуваме с яхтите и не ни пука за бившите българи , антибългарите и подобни маймуни. Работим за България.
Сигурно никой не му влиза в офиса на агенцийката и си е платил на днес-а за статийка с цинична реклама.
Ние да се молим да няма като земетресението в Туркие,че тогава половин България ще се срути.
Тодор Батков: За 4500 лв. заплата българи не се намират