7

Анонимен

преди 2 месеца

Хубаво момиче!

6

Анонимен

преди 2 месеца

То даже Петко Славейков явно не смята района за баш български към средата на 19 век. Ето какво е написал тогава: .... Сакченки /Исакча/ - българки покорни. влахкините сластолюбни, позорни. Хърсовчанки - влахините раблудни, българките от питомност оскудни. Тутраканки - малко нещо муканки, но добри са и работливи стопанки. За Силистра и Тулча говори без етническо определение, подразбирайки се че става дума за българки.

5

Анонимен

преди 2 месеца

Кви поли, кви рокли? ОбъркАли сте се нещо! Градинското момиче е с гумени ботуши и задължително дълъг панталон, че иначе ще го налазят кърлежи и ще се види в чудо! Широка блуза с дълги ръкави, че и комарите много хапят. Косата е вързана на опашка да не пречи и прибрана под шапка, за да не й се поти на врата. Парфюмът е репелент, а като задължителен аксесоар носи лопата!

4

Градска мома

преди 2 месеца

"Помислете какви дрехи бихте носили, докато събирате цветя, откъсвате зеленчуци от градината или се разхождате на фермерски пазар - и залагайте на тях." ------------ Аз ходя на работа с метро, живея в апартамент на 12 етаж и пазарувам у Кауфланд. На какъв стил да заложа, Иве?

3

Анонимен

преди 2 месеца

Лопатата на голо дей?

2

Анонимен

преди 2 месеца

То даже Петко Славейков явно не смята района за баш български към средата на 19 век. Ето какво е написал тогава: Каварнянки гагаузки ничточни, изедници, въгарци са подкожни. Манкалянки гагаузки ръбати, и някак си в обхода зъбати. Балчиклийки - българките недвойни, гагаузки, пъстри змии усойни. Баба - дар и там таквиз злостойни, самосъдни саможиви, затворни. Пазарджийки - българките пристойни, гагаузки - с недостатки безбройни. Мачинки са българките ревниви, влахкините повлекани бълшиви.

1

Alex

преди 2 месеца

Дачнички.