35

Анонимен

преди 2 месеца

Няма криза.От много отдавна заплатите са ниски.

34

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 22 На теб май ти плащат за писане на думата "промяна". Липсата на сестри не е от сега. Липсата на сестри се дължи на 13 год. управление на ГЕРБ, които прогониха кадрите с ниско заплащане и лоши условия на труд. Последни по доходи и първи по смъртност. Това е наследството от ГЕРБ. И тях за тях гласувате. Глyпaви ли сте, мa3oxиcти ли сте, не зная.

33

Анонимен

преди 2 месеца

За такива пари естествено, че няма да има сестри и доктори. В чужбина плащат достойно.

32

Анонимен

преди 2 месеца

Липсват сестри, щото болниците станаха много. Едно време за медицинска сестра и акушерка се учеше 3 год., а сега много повече. Накрая сестрата не може абокат да вкара.

31

Ивза

преди 2 месеца

Държавата не защитава интересите си. Дават се пари от бюджета за обучението на медицинските сестри, а те след завършването заминават нанякъде / чужбина /.Хубаво или не,но при социализма имаше разпределение. Сега,ако някой си плати цялото обучение, да ходи където иска,но не може да вземаш,а да не даваш.

30

Доня Фина

преди 2 месеца

Плащайте, плащайте!

29

Анонимен

преди 2 месеца

Онези плюмчещите се работодатели , които постоянно се оплакват,че им липсват работници не разбраха ли,че те не "липсват", а не искат да работят вече за мизерни пари. Отваряйте кесиите, господа иначе ще си работите сами в болниците и хотелите, ще си карате сами тировете и сами ще си леете отливките, ако можете, де.

28

Анонимен

преди 2 месеца

"Липсват"? Ми да им дадат достойни заплати и няма да липсват! За 1200 - 1500 лева на месец ба-лъ-ци няма!

27

Анонимен

преди 2 месеца

Какво значи липсват?! Да не са се изпарили? Ами дайте им по 6-7000 лв. заплати и ще ги намерите!

26

Лицемерие

преди 2 месеца

Директорите на болници взимат си раздават милиони левове бонуси, в същото време се оплакват, че няма кой да работи за 1000 лв. Ко за безочие?

25

Анонимен

преди 2 месеца

Ако им платите по 3-4000лв вместо да сменят памперси в Германия, Холандия и Великобритания може и да се върнат в България. Но докато работодателите в България продължават да унижават българският работник положението ще става все по-зле.

24

30 бона на месец

преди 2 месеца

за 30 хиляди мед сестри е добре . слагат конкурси и ги назначават . немогат да правят деца , за да работят . сестрата в днешно време не е незаменима . учат 7 години . същото правят и санитари , болногледачи , там другите 15 професии дето не са доктори и сестри . носят манджа, *** , преобличат , дават лекарства , дежурят , парамедиците даже учат 2-3г само.

23

?

преди 2 месеца

липсват медицински сестри, липсват учители, липсват лекари, липсват обслужващ персонал по морето, липсват ... Бе то има ли нещо дето да не липсва в таз държава бре!?

22

най-много има в

преди 2 месеца

армията . да попренасочват . командироват ги , въртят ги и ще се справят . какво кат са над 50г.тук има нужда в спешното- има катастрофи и насилие . другите болни са различни. 2 милиона или 3 нямат осигуровки , а и 5000-6000 бежанци мигранти . Ще намерят . Няма страшно .

21

Анонимен

преди 2 месеца

ЧЕСТИТА ПРОМЯНА

20

АзъКанъАзъ7112136860

преди 2 месеца

Проблемът с медицински персонал в малките селища може да бъде решен по бръз и ефикасен начин ако се поканят пенсионирани медици от Германия,Англия,Швейцария,Русия,САЩ.Дава им се общинска земя и къща и хорицата ще имат медицинско наблюдение. Има много такива пенсионирани медици ,които търсят спокойствие и биха се съгласили. Целта обаче на властимащите е да вкарат някакви полумедици от Казахстан,Индия,Пакистан ,Република Чад.

19

Анонимен

преди 2 месеца

И с.еляндури с мотиките у ТКЗС-то липсват - затуй ядем турски домати по 5 лева :)))

18

Запознат

преди 2 месеца

До Анонимен 13 - Това е ПСЕВДОдемокрацията - градена от комунисти, червени олигарски, перачи на пари, сикаджийски мутри, мурвентиите, лакеите и доносниците им!

17

не са много липсите

преди 2 месеца

новия модел за лекуване е с малко сестри . има и мъже сестри . една болница е с 4 доктори, 3 фелшери, 5 сестри, 20 болногледачи и 30 санитари . ако се турят 40 медицински сестри , какво ще правят по цял ден . в много професии работят защото могат . но куца каеството . бадън е на 90г, естрадните ни певци са на 80г . имат места, имат пари . нямат сестри - жени или мъже . Странно .

16

Анонимен

преди 2 месеца

Искам да попитам, как мутрите наляха 64 МИЛИОНА ЛЕВА на данъкоплатците за стадион на милиардера Зингаревич, а нямат за заплати на сестрите?? Лажете бе, мутри кагебистки, прoклети?