47

FMC2

преди 2 месеца

...Ние не ви поодготвяхме 5 години за техници. Ако искате да сте техници, в средните училища се подговят техници. Ние ви подготвяхме за инженери. А именно, когато имате задача или възникне проблем, не е нужно да откривате топлата вода. Вземате лист и химикал, нахвърляте си задачите и какво ви трябва, отивате в библиотеката. Тогава осъзнах, че всъщност и нищо да не научи човек от скапаната образоателна система, то все пак се е научил да мисли!!! Между другото, евроатлантиците това не го уимеят.

46

FMC1

преди 2 месеца

Вижте, аз следвах до 1997-мма и имаше периоди, в които си мислех, че няма смисъл във висшето образование, поради сложната икономическа обстановка. Няма нищо общо с американската обстановка, но ще кажа как ми просветна в края на образованието ми. Когато си вземах дипломата за последният инженер в БГ, че ни забавиха дипломните с година, а останалите вече бяха магьосници, професорът ми на изпроводяк каза нещо, което осмисли всичко, което правехме тогава...

45

Иван

преди 2 месеца

За 90% от работните места по света няма нужда от висше образование. Висшето ти ако не е инженерни науки или медицински науки, няма смисъл да го учиш и е губене на време.

44

Така е

преди 2 месеца

Видяхме ги Харвардските възпитаници колко стават.

43

Анонимен

преди 2 месеца

До 30 Далеч си от истината. Преди азиатците вярно бяха мнозинство. Сега нещата са обърнати. Азиатците са с много малко места за влизане и трябва да изкарат двойно и тройно на другите точки да бъдат приети. Белите мъже пак са така ощетени. Квотите са за черни и жени. От там 60% от учещите са жени, а черни влизат даже без умения да смятат и пишат. Вече един щат отмени матурата по математика- дискриминирала малцинството, защото имали ниски оценки. Ако следиш какво е станало там.....

42

Анонимен

преди 2 месеца

Кравария все повече ще си се превръща в африканска държава! Необратимо е!

41

Анонимен

преди 2 месеца

Ние вече сме скептични и към средното. Масово не завършват, че няма файда. За пипни ме тук и тук по морето не искат диплома виШо.

40

Анонимен

преди 2 месеца

Ще възтановяваме Магурската школа , 5 предмета който завърши даваме медал , да ви научим да мислите .. Че много будали се навъдиха и почнаха да гласуват за секти и пирамиди.

39

Анонимен

преди 2 месеца

От САЩ нищо не става , загубили са способности .. Руснаците се взеха ръце още преди 10-12 години и преодоляха кризата в образованието

38

Анонимен

преди 2 месеца

Като им кажат суми от сорта на 30 до 70 000 долара на година за да учиш и после цял живот си закачен на ченгела на банката .По статистика 50 % от американците нямат 1000 долара спестени пари

37

Анонимен

преди 2 месеца

От там излизаш с мики маус либерална диплома, която няма никаква стойност и си набълбукан с дългове после цял живот си роб на банката не мерси.

36

Програмист

преди 2 месеца

Да ви разкажа серия-2. Когато си търсих разбота на С++ последните ми интервюта ги водиха руснаци разбиха ме .. После се хванах с облаци изкарах сетификат Kubenetes , преминах golang , работих в една компания разгръщане на open source база данни в облака в момента се потдоставчик Amazon , Google Cloud .. Два пъти са ходил в Москва и един път Челябинск в големи дейта центрове ги уча и оправям неща които не могат.

35

Анонимен

преди 2 месеца

До АнонименИ ако немош дя си я оправиш трябва да науснеш . ето - Директор на завода. Работата в BOSAL не е работа, а пътуване. BOSAL е холандска частна компания, известна главно като глобален автомобилен доставчик от ниво 1, в бизнеса от 1923 г. Ние наемаме около 2500 души в 17 производствени съоръжения, най-големите от които са разположени в Чехия, Мексико, Испания, Турция и Южна Африка. Нашият корпоративен изследователски център е базиран в Белгия, освен това управляваме

34

Анонимен

преди 2 месеца

"Знаете ли как викат на американското образование - дългов капан до живот!" - И в България познавам хора които изплащат образованието на децата си години наред. С кредити. И децата сами си го изплащат и такива познавам. Общо взето голяма част от тая идея е да се впишеш в някакъв бранш и много да не навдигаш глава да шаваш, щото банката в САЩ да не ти вземе всичко. Иначе ако си покорен, в един момент го изплащаш. Робско си е, спор няма.

33

Анонимен

преди 2 месеца

Отказват се защото таксите стават непосилни. Идеята е да са образовани само децата на тези от върховете, а другите да бачкат за тях.

32

Анонимен

преди 2 месеца

Вишото кетапостроене не само България занулява то и на запад е същото .Да вземем Бусал .Там вишиста е станал шеф на професионалиста и хората не могат да си вършат работата и постояно напускат .Направо ми счупиха гърба тия щото не мо дават да си оправя робота .И кво ?Постояно търсят директор и началници с вишуу и става все по зле .И дали е германец чех белгиец имаше и един мексиканец няма никакво значение . Как да обясниш на човек който не е работил че машините се чупят и ако не може да я оправиш

31

Анонимен

преди 2 месеца

Защото се наложи западния модел - всичко за пари. Затова повечето студенти в САЩ са азиатци или от целия свят. Американците са тъъппи и ги изграждат такива, за по-лесен контрол. Ако спре долара да бъде световна валута, ще трябва да се учат да оцеляват и с мозък, защото сега е само с потребление.

30

Анонимен

преди 2 месеца

"За какво са ми Университети,които се управляват от арабски ислямски фундаменталисти? Това вече не е наука !" - Нали! Замисли се колко български университети носят имена на разни религиозни светии. Да започнем със Софийски университет "Св. Климент Охридски". Или пловдивския с името на църковен монах Паисий Хилендарски. И още ред тем подобни в цялата страна! Или променяй или закривай!

29

Ръп он

преди 2 месеца

Ние новите ентелегенти в българия отдавна сме го разбрали.

28

знете ли как викат

преди 2 месеца

Знаете ли как викат на американското образование - дългов капан до живот!