267

Анонимен

преди 3 месеца

280 Това е една от разликите между католицизма и православието. Кралете се съобразяват с папата, той ги одобрява, а при православието, патриархът служи на царя. България е парламентарна републиката и църквата трябва да е надпартийна. Неуместни най-малкото, са изказванията на Даниил относно войната в Украйна и още повече, заемането от него на противоположна, на тази на официалната на България, позиция.

266

Анонимен

преди 3 месеца

280 Хабер си нямаш от протестантска, католическа, евангелистка, православна... църкви. В Англия църквата стои до трона. При католиците папата избира кой да е крал, той трябва да го одобри. В православието патриархът служи на царя "Боже, царя ни пази!" Но, по принцип, църквата е над политиката, пък и нямаме цар. Самите поддръжници на Даниил обвиняват критиците му в политизиране на избора, а в същото време, той се изказва в подкрепа на агресора Русия, обяви се против даване оръжие на Украйна.

265

Анонимен

преди 3 месеца

Всуе се морите хулители. Божията работа човек не може да я развали. Господ посочи Даниил за патриарх. Хулите ви накараха хората да се запитат защо е това. Отговорът няма да ви хареса.

264

Котаракът Еркюл

преди 3 месеца

До АнонименАк хората казвайки това е истина, значи, че Даниил не по своя воля се е отказал от английската филология. Никакво свое призвавние не е откривал...

263

Котаракът Еркюл

преди 3 месеца

До АнонименИ...избора се сведе щото е най-млад сред равни.

262

Анонимен

преди 3 месеца

Който упреква Патриарха, че "се занимава с политика", хабер си няма какво е църква и що за дейсност развиват и са развивали църкви , наречени католическа , евангелска, реформаторска , англиканска и т. н. Сигурно хабер си нямат, че монархът на Великобритания е и църковен глава, и всичките им лордове са с висш църковен сан, че на практика са мноооооого далеч от това, кито ние българите имаме като мярка за християнство...Отделно йезуитът посланик. ...Наивността е повече от вредна за обществото.

261

277 придължение

преди 3 месеца

А хулите в сайта не се санкционират, защото част от тях са лично от най-, най-първите политици на държавата в момента, в частмост на Бокко Борисов.

260

Лллл

преди 3 месеца

Господ да закриля Патриарха . А за информация : преди години , работещите в ДС бяха достойни хора . И полезни за Родината . Който не познава такива е изгубил много !

259

Анонимен

преди 3 месеца

Патриарх Даниил, като чете написаните "мнения", е нужно да знае, че количестото им НЕ значи мнения на много хора, а наличието на ***, на когото му се плаща за задържане на вниманието на 'читателите" към материала, че сайтът иска да печели с брой отваряния и време, а какво пише, няма значение. Че въобръжението на трола/ троловете е оскъдно, ползват еднообразни изрази и нямат задръжки, защото не са ги 'шамаросвали" финансово за клевета, хули и уронване на престижа на която и да е институция.

258

Анонимен

преди 3 месеца

Бог да благослови новия патриарх. Информирах се за историята на българската църква и чак сега разбрах какво си казаха Вартоломей и негово Светейшество на интронизацията. Гръка вика -ние сме църквата майка,дамек подчинени сте ни. Данаил говори за равностойни църкви сестри,обединени в единна църква, начело с Господ,демек няма да си дадем независимостта. Знам,че гордостта е грях,ама много се гордея с патриарха.

257

Котаракът Еркюл

преди 3 месеца

До АнонименМитрофанова все пак е от православната вяра. Олеся-та не я видях наоколо. Бай Кенет, де бе него ден? Бойко също не присъстваше.

256

За автора на статият

преди 3 месеца

Жалко е , че въображението ви стига дотолкова, че в злобата си да оскърбите един интелигентен и във всяко отношение достоен човек използвате един толкова изтъркан довод за ДС. Оттогава минаха десетки години ,а вие и не разбрахте, че не може да се слага този етикет като печат на всеки като Лош. Съжалявам ,че загубих времето си да изчета това, а и че други ще имат тази нещастна възможност. Колкото и да каляте човека , това е Божи човек. Бог го избра, за да победи.

255

Котаракът Еркюл

преди 3 месеца

До До Сорос монаситеВ ония години вербуваха почти деца, от ранна юношеск авъзраст, в у-ще. Пример, онзи Христо Грозев, дето го крият, може и да си признае това някой ден.

254

Анонимен

преди 3 месеца

262 Распутин? Има същата брада и поглед. Кай го знае, какво прави зад дебелите стени на покоите си.

253

Анонимен

преди 3 месеца

265 Как ще стане това, като Даниил се занимава с политика, вместо с вярващите? Дава политически изявления. Обяви се против даване оръжие за Украйна, оправда руската агресия и обиди Вселенския патриарх. А от Константинопол, днешен Истанбул, където е Вселенската патриаршия, през 9 век, България получава независима църква.

252

Анонимен

преди 3 месеца

Никога не бих приел този тип, да кръщава детето ми.

251

Котаракът Еркюл

преди 3 месеца

До АнонименЕ, как какво от това? Все още ни управлява БКП ДС. Нъл скачахте1 за да несте червени?

250

Котаракът Еркюл

преди 3 месеца

До МирянинЯ щтрани на сайта на Хр. Христов, да видиш досието на дедо ти Неофит. Поне това, коет ое дадено публично.

249

Котаракът Еркюл

преди 3 месеца

До АнонименТова казано по Сталински.

248

МехмедШумен

преди 3 месеца

Бог отец и Аллах са една и съща сила! Трябва в България да се направи задължителен предмет богословско учение и възпитание! Както е било преди 9 септември. Който иска може и мюсюлманско богословие да учи, но трябва да има една оценка по богословие! Тогава наистина може и да се оправим! Да не забравяме за божийте заповеди-уважавай и тачи родителите си за да живееш дълго една от тях е при нас мюсюлманите. Да не забравим и възпитанието което ще получат учениците в отношението им към по възрастните