83

Анонимен

преди 3 седмици

Това просто не е верни. Лъжа лъжа лъжа. Ние кандидатстваме те ни режат. Освен това в бюрата са само некви жени които нищо не прават и само въртат едни смарфоне до други жени некаде си и отчитат работа за заплата но работни места пак нема накрая.

82

Крундел

преди 3 седмици

другари, още важи лозунгът: " те ни лъжат, че ни плащат, а ние ги лъжем, че им работим"Което е напълно нормално, все пак всичките "големи работодатели" са с връзки с "онова време"...т.е. верни партийни другари, техните прислуги, охранители и шофьори.И още по-зле ще стане след някоя и друга година, когато най-многобройните набори пенсионери спрат окончателно да работят...а "внос" няма да стане, защото "вноса" ще отиде в европа, какво ще го задържи тук?

81

Анонимен

преди 3 седмици

БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ СА МНОГО ТРУДОЛЮБИВИ В ЕВРОПА, ЗАТОВА ОЛИГАРХИЯТА ИСКА ДА НИ ЗАВРЕ В БРИКС- ЗА РОБИ- МЕРСИ АМЕ НЕ- НА НАС НИ ПЛАЩАТ ДОБРЕ В ЕС!

80

Анонимен

преди 3 седмици

Кадри, кадри - валяло! 1 млн. безработни. Ама пари не ви се дават.

79

Анонимен

преди 3 седмици

Затова пък сме първи по производството на професори! Откакто махнаха ВАК (вашата алкохолна компания) се отиде в другата крайност - всеки университет си бълва Ph.D.-професори. Достатъчно е да си стоял малко повече и хоп, жертват те с титла в името на университета. Най-важните качества естествено са:" - Е как! Та той 15г вече прди и се услушва!".

78

ТЕ НЕ ПЛАЩАТ

преди 3 седмици

НИЕ НЕ РАБОТИМ ЗА ТЯХ

77

Анонимен

преди 3 седмици

Поколението Z са пълна щета. Пълен ***. Може да са много мързеливи, но за сметка на това са много ***.

76

БГ работодател

преди 3 седмици

МИТ Е, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА РАБОТЛИВИ.....- МИТ Е ДРАГИ, ЧЕ ЩЕ РАБОТИМ ЗА БЕЗ ПАРИ- ЗА ТОВА СИ ВКАРВАТЕ ИНДИЙЦИ И АФГАНИСТАНЦИ- РОБИ ИСКАТЕ, КЪМ БРИКС НИ ДЪРПАТЕ, ВИЕ МИЛИОНЕРИ НИЕ В КАЛТА- БГ РАБОТНИЦИ ИСКАМЕ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ А АКО НЕ ВИ ХАРЕСА СИ ИЗТЕГЛЕТЕ БИЗНЕСА В АФГАНИСТАН ИЛИ ИНДИЯ- ТАМ СА ЕВТИНИТЕ БАЛАМИ!

75

Димо

преди 3 седмици

Университетите са прекалено много. Не може да завършват 50 хиляди абитуриента ,а местата в университетите да са 60 хиляди, като само за медицински сестри има 30 хиляди свободни места !?!Образованието се превърна само и единствено в бизнес, а не в обвързаност с необходимостта.

74

морски

преди 3 седмици

Чорбаджиите-изедници по морето наричат свои работници "миpизливци". И да, най-алчния и лош капиталист е българския.

73

Един Българин

преди 3 седмици

Има кадри там, където се плаща. Там където има мутряги няма кадри, но за сметка на това има лошо отношение и не се спазва КТ. Крайно време е да се научат работодателите, че свърши времето на ловене маймуни с трици. Аз не се оплаквам мога и да не работя известно време, но няма да работя на подпазарни нива, каквито ми предлагаха на скоро за моите умения и квалификация. Човек може да живее и с минимална и с над средната заплата, но първият случай за образовани хора с умения няма как да се случи.

72

АБСОЛЮТНА ЛЪЖА:

преди 3 седмици

БИЗНЕСА У НАС Е "ПАРТИЕН" И НЯМА НУЖДА ОТ НОВИ КАДРИ---- ИМА САМО НУЖДА ОТ РОБИ И РОБСКИ ТРУД ЗА " БЕЗ ПАРИ"....ХАХАХА

71

Анонимен

преди 3 седмици

Когато говорите на тая тема, кажете какво предлагате. Напр. "Катерпилар" търси инженери за подобряване на охлаждането на двигателя. Найс, а? Само че в БГ такива филми няма. Капитани на круизни кораби? Няма. Химици да открият нови пластмаси? Няма. Големият процент висшисти останаха учители и лекари. И проблемът е още от Тошово време. Вузовете бълваха кадри, от които малко се реализираха истински. Останалите се наместваха нейде на топло местенце. Предлагам да вземем пример от чужденците.

70

Анонимен

преди 3 седмици

Преди 1989 работех нещо, за което ми плащаха нормално. Сега за същата работа трябва да ми плащат около 14 хиляди лева, за да получавам приблизително пак толкова, а ми предлагат 1000-1200 лева. Е, ще им работя ли за без пари?

69

Перничанин

преди 3 седмици

А сега както направиха и университетите безплатни, всеки ще си пише глупости, само и само да е в студентски по дискотеките. А предметите дето преподават все така излишни и непотребни по-голямата част. Трябва си генерална реформа, макар че като гледам и какво е новото поколение, май няма да е нужна.

68

Анонимен

преди 3 седмици

Няма заплащане, няма кадри. Факт. Дебеловратите демократи не го ли научиха за вече над 34 години?

67

Колкото - толкова

преди 3 седмици

Колкото плащате - толкова работят, по-просто от това няма да мога да го обясня.

66

Гастербайтер

преди 3 седмици

На запад казват: You get what you pay! Кратко и ясно. Нямало кадри, нямало хора, нямало държава, нямало институции. То отдавна нищо няма. Имало 1 000 000 и косур неработещи, които не желаели да работят. Част от тях не искат, защото не виждат смисъл - ниско заплащане, непълно осигуряване, лоши условия на труд и тн. Други яко бачкат в сивия сектрор - те според мен са повече. Дали плочкаджията ми даде бележка за 4 бона, които ми взе? Риторично. Предложете му 1000 лв заплата и го чакайте да дойде.

65

АБСОЛЮТНА ЛЪЖА !

преди 3 седмици

БИЗНЕСЪТ У НАС НЯМА НУЖДА ОТ КАДРИ ! ! ! ЛЪЖАТ ВИ . ТЕЗИ БИЗНЕСИ КОИТО ТЪРСЯТ КАДРИ , ТЪРСЯТ НАЧИ ДА ОБИРАТ ХОРАТА , ТОВА СТАВА НА ПРАКТИКА ! ЗА ТОВА ИМ ТРЯБВАТ ХОРА !

64

Анонимен

преди 3 седмици

Остър недостиг на ниско платени, но същевременно високо квалифицирани кадри. Това е проблемът на бизнеса в България. Искат един служител да изкарва 10к на месец, но да му дават 1к.