41

Анонимен

преди 4 седмици

Поповете да се бият между Украйна и Русия )))на зелето останаха само поповете за мобилизация )))гад фашиска

40

до 39

преди 4 седмици

Не Ви вярвам! Ако имаше честване и на едно място даже, щяха да споменат по медиите. Непременно щяше да има видим материал. А нямаше. И няма. Между другото, в киевската държавност наистина има бългаска следа. И това е княгиня Олга - дъщеря на Симеон. Много жестока жена на практика, умна и жестока. И миже би затова княз Святослав се е считал за правоприемник на Симеон, включително в църковен и книжовен план. Което не му е попречило да опожари с войската си бългаските столици.

39

аааахахахааааа

преди 4 седмици

Местиииииммм....у другия крачол!

38

Анонимен

преди 4 седмици

Ако не е била Руската православна църква по времето на Сталин !!!! , нямаше да имаме и досега Българска патриаршия, щяхме още да сме в схизма, т.е. отлъчени. Това е истината. Гърците не са се отказали от стремежите си за вличние върху българите. Това се вижда и в много УЖ български църкви, у нас. Гърчеенето си го имат на юг от Стара планина. Гърчеенето за тях е традиционно.

37

Да се чете

преди 4 седмици

КГБ се скара на ДС, че изтърват играта

36

Тез

преди 4 седмици

Ни имат като собственост още

35

Анонимен

преди 4 седмици

В Украйна честваха 24 май като ден на старобългарската писменост разпространена от България сред славянските народи, а в Русия честваха 24 май като ден на славянската писменост дошла от Македония.

34

Е,и ?!

преди 4 седмици

За милиони българи руската църква е не съществена и не значима.

33

32 до 35

преди 4 седмици

Изказът ви за "чистота" показва , меко казано, незнание. Православието затова е "правилната прослава", защото приема всички хора откъм добрата им страна. И в София, и в ПАриЖ !!! има църкава "Свети Александър Невски", който е обявен за светец, не защото е измъчван, а защото е успял да установи мир между християните и исляма, създал е държава, в която различните религии са редом, а не се противопоставят. Православните не водят "църковни войни"....

32

Рендето

преди 4 седмици

УПЦ на Порошенко е филиал на Папата и Вартоломей, РПЦ на бивши КГБейци, а нашата без пробългарско ръководство..., вечно се кланяме на чужди "доброжелатели"!

31

Валукли

преди 4 седмици

Валукли? Стана ми любопитно. Порових и... не съществува такова място на никакъв език и азбука. Балъклъ е мястото.

30

До 32

преди 4 седмици

А ти видя вярата в РПЦ и в агент Гундяев? Ако това е чистотата на християнството, призоваваща за войни и кръв, по- добре да приемем дявола.

29

Анонимен

преди 4 седмици

В Русия честваха 24-май, В Украйна честваха ли? В Русия следващият ден - 25-ти май, е обявен за ден на филолога даже, празникът ЗА езицИТЕ продължава.

28

Анонимен

преди 4 седмици

Вместо "демократичните" медии да фаворизират украинците, да вземат да се попросветят малко на тема религия. Защото това не е "попска работа" , а цялостен светоглед, цялостни въгледи за човека и света, за поведението на човека и неговите цели и прояви. Както сме неграмотни в това отношение, ни натрапиха крайния протестантизъм, с неговата липса на добрина и красота, точно казано: забрана за добрина и красота. Огледайте се и осъзнайте какво виждате като филми, "изкуство", облекло, езиков израз,...

27

Патриарх Кирил

преди 4 седмици

Ако не изберете за патриарх, този който аз ви кажа, ще дойда в София и ще се съблека само по Ролекс!

26

Питанката

преди 4 седмици

Агент Гундяев ,(патриарх Кирил от РПЦ) пак е прекалил с водката! Няма ли си друга работа при 500 хил. загинали от месните щурмове?

25

Kоstas Linke

преди 4 седмици

Добро решение на Дядо Николай, Респект !

24

По същество

преди 4 седмици

До тук бях с българската църква. Бандити и мафиоти в раса. Служат с тези, които го еха, грабеха и биха православни. Отцепници и анатемосани. Грях и срам!

23

Анонимен

преди 4 седмици

Ааахахахаха, париарх-майор Гундяев от КГБ и кучетата му пак нещо си е повярвали

22

Анонимен

преди 4 седмици

БОГ ВИЖДА ВСИЧКО !