28

До 29

преди 1 месец

Ами защото социалната политика е обща не е само пенсии. Това са университети болници пенсии майчинства та и БДЖ-то ако щеш. Това че днес плащаш повече осигуровки от другите радвай се изкарваш пари. Има болни хора част отива за тях помагаш защо ако са на лични партиди и операция няма да може да си позволят.

27

Агитират ви

преди 1 месец

предизборно.

26

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 28 - Не, твоята логика куца, щото омеша всичко в кюпа. Дори неща, които нямат нищо общо.

25

Анонимен

преди 1 месец

До 20 Жените да почват да плащат лични партиди за майчинство. Не някоя тарикатка с 3 деца 7 години да цоца държавата а тази без деца да опъва каиша и да плаща. Твоята логика е топ просто.

24

До 20

преди 1 месец

Ти ако си мислиш че е тарикатско да живееш без да плащаш осигуровки и 70 да се молиш на държавата за 10 лева на ден представата за тарикатлък ти е много грешна.

23

До 20

преди 1 месец

Нали като стане една инфлация и тази лична партида ти отива по дяволите и пак ще чакаш на държавата. Държавата не събира пари за пенсии тя ги раздава на момента от получените. Твоята пенсия ще зависи от тези които работят и вкарват по времето когато си пенсионер не от това какво си вкарал. Няма как да ти се гарантира печалба на лична партида поне с размер на инфлацията. Защото някой трябва да ги управлява тези пари че да имат доходност. То така продавам едни ниви вкарвам ги в лична партида и топ

22

Анонимен

преди 1 месец

Възрастта вдига ли се на 80?Аз с 14г и 11м втора категория, трабва да чакам социална пенсия!

21

Чудеса

преди 1 месец

Ако си живял в чужбина 20 години понеже държавата беше тотал щета. И се прибереш на 35 години като IT да речем и бачкаш спират ти тавана на осигуровките. Да де ама 40 години стаж от 35 са до 75 :) реално ще се пенсионираш с 15 години стаж на 68 годишна възраст. И въпреки че 33 години плащаш максимални осигуровки ще взимаш по малко от този с 40 години на минимални. Всичко е сбъркано в тая държава:)

20

супер 150 евро

преди 1 месец

това са бая пари и що се ослушват и не ни взимат в еврозоната Интересно колко с тези пенции пак ще преизберат тез щедри умни народни хора

19

Анонимен

преди 1 месец

До 15 - а къде да идат, ако не в семейството ти? В държавата, за да ги раздава на разните тарикатчета като социална пенсия ли. Идеята на личната партида е да бъде лична сметка и да може да се наследява или при пенсиониране да може да се използва по преценка на вложителя. А не по преценка на политиците, както е сега. Така всеки ще бъде лично заинтересован да пести много по-сериозни суми в пенсионната си сметка. Сега интереса е да се скатаваме, защото знаем, че държавата ще оправи работата :))

18

До Христо Христов 13

преди 1 месец

Право на социална пенсия имат лицата, навършили 70-годишна възраст, когато годишният доход на член от семейството към датата на навършване на възрастта е по-малък от 30 на сто от сбора на линията на бедност, определена за страната през последните 12 месеца. Ако искането е направено след навършване на 70-годишна възраст и след изтичане на 2-месечния срок от придобиване на правото (по чл. 94 от КСО), доходът на член от семейството се преценява към датата на заявлението.

17

Да ама в БеГето

преди 1 месец

Няма да доживеят много хора за пенсия по старост те са го измислили продажните политици и ченгета как да ни пратят в Малашевци целия народ

16

Какви пенсии за

преди 1 месец

Старост, бре? Който не е работил няма за памперси!

15

Анонимен

преди 1 месец

Много злобни тия пенсионери бре, старост нерадост важи особено в България, честитя промяна!

14

Чудеса

преди 1 месец

Какви са тези лични партиди :) Съвсем изпушихте. Няква касичка защитена от инфлация където да събираш и ако се гъкнеш да отидат за родата ли? Сега максималната пенсия е 3400 лева. За година човек взима над 35 бона. За 4 години близо 150 хиляди да не мислите че в лична партида като е работил от 1970 до 2010 би събрал такава сума.

13

Анонимен

преди 1 месец

Повече ми е жал за тия, дето си отидоха без да могат да вземат поне по една заработена пенсия без таван след цял живот блъскане. За такива, дето все не си намират подходящата работа, щот са спезциални, или вземат под масата и не плащат осигуровки, а сега чакат на държавата, не ми е жал. Нямам предвид болни хора, нуждаещи се от социални помощи. Ама то и за тях не стига, от разни други тарикати.

12

Христо Христов

преди 1 месец

От каква възраст? Трябва да е поне с 5 нагоре от нормалната.

11

Анонимен

преди 1 месец

Интересно колко ни струва на месец един от украинските туристи ,, бежанци,, ?

10

Анонимен

преди 1 месец

Не повишение, а тотално спиране трябва на тези пенсии, защото така се стимулира мързела и паразитирането на гърба на обществото. Пенсии само и единствено на този, който е работил и си е внасял съвестно вноските. Ако не си внасял, приемаме, че не то е било важно да имаш пенсия и си имаш други планове и доходи, с които да си изкараш старините.

9

Анонимен

преди 1 месец

Много бе.