105

Анонимен

преди 1 месец

Вторачването в миналото няма да ни донесе много ползи. По-важно е какво бъдеще ще изградим. Трябва да гледаме напред!

104

Анонимен

преди 1 месец

В нашите стари книги, в които се описва, че по "пътя на коприната" керваните стигали до Дарданелите, цяла Европа се наричала страна на Българите.... Мохамед Ахмед Амин - посланик на Ирак в София, 1995г.

103

Анонимен

преди 1 месец

Баща ти Масауд Шах, завоюва целият свят. Време е да завоюваш и ти земята от Суменат (място в Индия) до пределите на България. Буханифа - поет XI век, Индия.

102

Анонимен

преди 1 месец

Пуснала коса, Масума върви към Масар, на шията - с красива огърлица ръкавите й са окрасени с капчици и нозете й - с обувки български.... Из персийска народна песен.

101

опетков

преди 1 месец

До Анонимен 90 Само леко ще те открехна за българите и турците през средновековието. Преди да завладеят балканския полуостров турците векове се намират в Мала Азия и дълго време булгарите и турците са били съюзници в борбите с Византия. Де факто българите помагат на турците да завладеят Балканския полуостров. Много български "велможи" са приемали исляма, за да си запазят именията и владенията. Когато накрая турците нахлуват с големи пъчища е било късно.

100

Анонимен

преди 1 месец

Хлопа му дъската много яко! Да не забравяме, че беше заместник на лудото Яне. Прихванал е от него. Готви се отново за политик като му свърши мандата като конституционен съдия. И той патриот е голям, ама ще иде на терен, в който други вече са се писали по-големи патриоти от него.

99

Анонимен

преди 1 месец

Нощта, пуснала черна коса над полето, носи черно фередже под зелена корона. Тя е негггърка, която всяка сутрин ражда българче... (т.е. ден). Мночерти - поет XI век Персия

98

Анонимен

преди 1 месец

На оня свят, в рая, красотата на жените надминава дори красотата на българска. Адалолоддин Мохаммад Балхи - поет, XII век, Персия.

97

великан

преди 1 месец

на словото и истината.

96

Анонимен

преди 1 месец

агресия - 11)Швеция - 156 джамии, население 9 милиона. 12) Швейцария - 122 джамии, население 8 милиона. 13) Румъния - 77 джамии, население 22 милиона, 14) Финландия - 17 джамии, население 5 милиона. 15) Ирландия - 9 джамии, население 4 милиона. 16) Полша - 6 джамии, население 38 милиона. 17) Словакия - 4 джамии, население 6 милиона. 18) Литва - 4 джамии, население 5.5 милиона. 14) Латвия - 3 джамии, население 2.2 милиона Данните са на "Дойче веле" от 2009 година.

95

Анонимен

преди 1 месец

агресия - 1)Германия - 2750 джамии, население 82 милиона 2)Франция - 1600 джамии, население 65 милиона. 3)България - 1280 джамии, население 7 милиона. 4)Великобритания - 1000 джамии, население 62 милиона, 5) Испания - 813 джамии, население 47 милиона. 6) Холандия 400 джамии, население 17 милиона. 7) Австрия 400 джамии, население 8 милиона. 8)Белгия - 328 джамии, население 11 милиона. 9) Италия - 258 джамии, население 60 милиона. 10)Гърция 258 джамии, население 11 милиона.

94

Анонимен

преди 1 месец

И този е от ония дето държи да ни внуши, че нашите предци са били роби. Да, ама не, както казваше П. Бочаров. Роби не са били, а са били под чужда власт, което си е владичество или господство, но не и робство. Имало е и роби и поробване в Османската империя, понякога и с хиляди, но цял народ от роби не е имало. Роб и робиня не могат да създадат такива като отец Паисий, владиката Софроний, Бозвелията, П. Берон, Х. Димитър,Раковски, Каравелов, Левски, Ботев, Бенковски и другите ни велики българи!

93

Анонимен

преди 1 месец

Та четете и се учете: Напишете в търсачката "Търговия с роби - I", "Търговия с роби - II", "Търговия с роби - III", "Търговия с роби - IV", Търговия с роби - V" - Никаква грешка не е, просто не знаете кой е Ататюрк - нали историята Ви е пълна измишльотини!

92

Анонимен

преди 1 месец

Имате ли си на представа.... какво означава ТРАКТАТА "Infelix Aurum" подписан през (956-997) в Гданск от бискупа свети Wojciech за спиране на търговията на РОБИ от страна на Юдеите и Мюзюлманите. Горната информация е взета от Iwo Cyprian Pogonowski.

91

Анонимен

преди 1 месец

Искаме парите да се раздават на селищата и хората в цялата страна, и да се контролира за какво се използват, дали за полезни за обществото и хората дейности или корумпираните ги крадат! И който извършва мошеничества, измами или краде , да си понесе съдебна отговорност!

90

Анонимен

преди 1 месец

Този защо не е станал историк като иска да се занимава с история? Вместо да говори за правната проблематика като конституционен съдия и преподавател в ЮФ той непрекъснато се бута в историческата тематика. Като е недоволен от учебниците да взема да участва в конкурсите за написването им и да видим дали учителите ще харесат неговите писания. Вече 20 г. говори едно и също, като развалена латерна е, става досаден.

89

Анонимен

преди 1 месец

ТЪРГОВЦИТЕ НА РОБИ... като евреина Ibrahim"a ibn Yagub"a от Tortosi.. търговеца на РОБИ.. който е снабдявал МАВРИТЕ, които по това време са управлявали Испания.. и МАВРИТЕ(МЮЗЮЛМАНИ) заповядали на Евреите - търговците на РОБИ да описват ГЕОГРАВСКИТЕ МЕСТА КЪДЕТО СЕ ПРОДАВАТ РОБИТЕ за да може МЮЗЮЛМАНИТЕ по време на молитви след покупката на робите в Оспания да знаят къде в каква посока е МЕКА и МЕДИНА.....

88

Анонимен

преди 1 месец

"имперското минало на България е турското робство" , хахахахааааааа, някои загубиха връзка с реалността. А защо го наричаш "робство" тогава? България си е била самостоятелна империя, преди османците(турците) да нахлуят на Балканския полуостров и започнат да бесят, колят и потурчват местното население!

87

Анонимен

преди 1 месец

Абе това "робство" ли ви е най-интересното и това ли ще ви напълни хладилниците? Имало е и робство, но частично, а не като цяло, не е цялостно, а само когато му е щукнело на турския султан да събира роби сред християнското население и точка, какво толкова спорите?

86

Анонимен

преди 1 месец

Накратко - османската власт не е потурчвала всички наред - потурчила е само неконтрилируемите общности наследници на "ранното християнство" За контрол над "ортодоксалните" /православните/ християни се е грижела гръцката патриаршия, която е имала договорености с османската власт. Днешните босняци са чисти български по род и мохамедани по псевдорелигиозна доктрина - арабската зараза ислям. Издава ги българския фолклор, макар и да носят фесове и шалвари.