58

az

преди 3 месеца

То онези времена е било всеки с всеки.

57

Сега

преди 3 месеца

Македония да ги съди!

56

Сорошс

преди 3 месеца

Ли е сценарист?

55

До 54

преди 3 месеца

Какви са тези сведения? Дай да ги видим? Това са антични твърдения на зложелатели Никога в историята не е имало елитен отряд съставен само от гейове - това е абсурдно твърдение. Има много доказателства, че доста древногръцки автори са преувеличавали или писали откровенни лъжи, нямащи нищо общо с реалността както в случая.

54

Анонимен

преди 3 месеца

В древността се е считало за нормално по време на тежки и продължителни военни походи или в период на оттегляне на мъжете във военни лагери, да има еднополови интимни контакти и това не се практикувало само от истинските гейове, а и от хетеросексуалните мъже, които в нормална среда дори не са бисексуални.

53

до 52

преди 3 месеца

Преди да отричаш, проучи. Има достатъчно свидетелства от различни страни, но ти си по-голям разбирател от другите, НАЛИ?

52

До 53

преди 3 месеца

Росен Плевнелиев кремълска под.лого е създал общо 4 деца и е имал 3 съпруги, а ти най-много през живота си да си опънал някоя фригидна двесталитрова лелка.

51

До 52

преди 3 месеца

В древността както и днес е имало едни такива автори, които срещу облаги са списвали лъжи срещу противниците на благодетеля си. Как си представяш в древна Гърция да събереш 300 гейове и да направиш от тях смъртоносен отряд? Тотални глупости!

50

До 53

преди 3 месеца

П.левню също беше Главнокомандващ на БГ армията 5 години :)))

49

Анонимен

преди 3 месеца

Как си представяте един глезен нежен гей да поведе армия с която да завладее целия познат свят? Александър Македонски е бил суров и безмилостен воин, това че е имал близки отношения със своя приятел от детството си Хефестион не го прави гей и никъде в древните текстове не се спомена за подобно нещо, това са изцяло съвременни манипулативни тълкувания на едни розови човечета.

48

малко история

преди 3 месеца

Свещения отряд на Тива е войсково подразделение - ударната сила на Тиванската армия, състоящо се от 150 хомосексуални двойки, организирано от пълководеца Горгид през 4 век преди новата ера. Изиграва решаваща роля в битката при Левктра - 371г. преди новата ера, когато Тива разбива спартанската армия и прекъсва хегемонията на Спарта в Гърция. Айде кажете , че хомотата са страхливци

47

До 47

преди 3 месеца

В античния свят е имало други норми на поведение, например е било прието мъжете да се целуват по устните, но това е било в знак на уважение и приятелство, а не демонстрация на хомосексуализъм. Не може да пренесеш механично днешните обществени норми на поведение с тези в древността! Историческите данни сочат, че Александър Трети Македонски е имало официално 3 съпруги и най-малко две деца.

46

Анонимен

преди 3 месеца

Да, Сократ затова са го осъдили на смърт, че развращава младежите. Така че не е било баш нормално. Въобще хомо игрите са вид садо-мазо отношения и са си е психично разстройство. Та, за Сократ - понеже е бил известен мъдрец и учител и уважаван гражданин, са му дали възможност да си отиде с чест - сам да се приключи. Поради което той се е самоотровил.

45

Обективен

преди 3 месеца

Филмите на Netflix са някакъв педерасолезбийскоджендърски микс и опита ми да гледам някой от тях завърши с отврат. Чудя се как някои плащат да гледат тоя отврaтитeлeн канал.

44

Анонимен

преди 3 месеца

Холивудска боза. Изтъркани сюжети, безсмислени реплики на ниво детска градина - това е днешното налагано ни кино, натрапено от Америка.

43

И така, и иначе

преди 3 месеца

И ядосаните консерватори, и зарадваните джендърчета изпадат в крайности. За забежките на Александър и двете посоки са писали много от неговите съвременници. Но твърденията, че всички мъже в древна Гърция и Македония са били бисексуални или отявлени мъжелюбци, са доста пресилени. На тези връзки се е гледало с търпимост, но и с насмешка в много случаи, както отбелязват тогавашни автори. Повечето по-заможни гърци са предпочитали гуляите с добре платени хетери, а не забавленията с момчета.

42

Анонимен

преди 3 месеца

Александър Македонски е бил бисексуален. По онова време всички гърци и македонци са били гейове и бисексуални. Сократ също е бил бисексуален и е имал любовник младо момче. Даже обичал повече мъжа си от жена си и правил повече любов с него. Древните гърци са били масово гейове. Днешните гърци и македонци също.

41

Анонимен

преди 3 месеца

И хан Аспарух ли е бил гей.

40

Анонимен

преди 3 месеца

Бисексуалността, хомосексуализмът са били нещо нормално за богатите касти в древността. А днес не е ли така?

39

Анонимен

преди 3 месеца

А пък вярвам че е достоверен. Повечето гърци тогава са практикували хомо ласки.