Снимка Фейсбук

"Сериалът на Netflix за Александър Велики е "фантастика с изключително лошо качество, ниско съдържание и пълна с исторически неточности“, заяви министърът на културата на Гърция Лина Мендони в сряда, предава Kathimerini.

Поредицата "Създаването на бог“ предизвика полемика в южната ни съседка, тъй като засяга чувствителна тема, тъй като включва хомосексуална връзка между Александър Велики и Хефестион.

"Нито един от елементите на личността на Александър Велики не е демонстриран в шоуто, което не служи на историческата истина“, подчерта Мендони, докато говори пред парламента, отговаряйки на въпрос на лидера на религиозната партия "Нике“ Димитрис Нациос, попитал дали правителството планира да предприеме мерки срещу продукцията.

"Всички елементи от личността на Александър Македонски не са подчертани в сериала на Netflix, което не обслужва историческата истина“, заяви министърът, но добави: "Вие обаче сигурно знаете, че концепцията за любовта в древността е широка и многоизмерна“.

Дискусията се проведе, тъй като в парламента се обсъжда закон за еднополовите бракове, който се очаква да бъде гласуван днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase