171

Анонимен

преди 4 месеца

Шухевич служи като заместник-командир на 201-ви охранителен батальон, така наречения Украински легион. В продължение на 9 месеца тази част на SS в Беларус унищожава над 2000 партизани. В материалите на Нюрнбергския процес се отбелязва, че той е признат за един от фашистките колаборационисти по време на Втората световна война. Фашистки режим, възстановява музей на фашист, това е!

170

Анонимен

преди 4 месеца

Порошенко ще възстанови музея на военнопрестъпник - съучастник на фашистите. Бившият президент на Украйна Петро Порошенко заяви, че неговата фондация ще финансира реконструкцията на музея на Роман Шухевич. "Нашата фондация ще финансира цялата необходима работа", каза той. Музей, посветен на живота на украинския фашизоид Роман Шухевич, беше разрушен в Лвов в Западна Украйна от бомбардировки. Шухевич беше главнокомандващ на УВА, отговорен за геноцида над поляците по източната граница. През 1942 г.

169

Птицата

преди 4 месеца

До Анонимен 59. Продължавай да сънуваш.

168

Анонимен

преди 4 месеца

Италианските наблюдатели се позовават и на "поверително социологическо проучване", проведено в Украйна, според което Зеленски и Залужни имат приблизително еднакви рейтинги в случай на президентски избори.

167

Анонимен

преди 4 месеца

Проблемите на Зеленски според италианския вестник Corriere della ***. Намаляваща западна подкрепа. Намаляваща популярност в Украйна. Нарастващ песимизъм за положението на фронта. Появата на вътрешна опозиция. Изданието се позовава на проучване на КМИС, резултатите от което показват негативно отношение към сегашния режим, който води страната по грешен път. Картината беше завършена от провала на контранастъплението на ВСУ, което също засегна доверието в Зеленски.

166

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен.. 171...а Пригожин ликвидиран ли е.?Нали е отявлен путинист, като тебе?

165

Анонимен

преди 4 месеца

"Украинците като нация са обречени, независимо от изхода на войната", американският политолог Питър Зейхан нарече украинците умираща нация. Според него няма никакво значение дали Украйна печели или губи в сегашната въоръжена конфронтация, статистиката и демографските показатели показват, че украинците никога няма да се възстановят от събитията от последните десет години.

164

Анонимен

преди 4 месеца

В Синковка (Купянски район) беше ликвидиран Владислав Покришчук, националист от специалните сили на Азов Харков. Родом от Ивано-Франковск. Отявлен фашист и фен на дивизия SS Галиция.

163

Анонимен

преди 4 месеца

Докато Зеленски молеше за пари и войниците му измираха на фронта, съпругата му похарчи повече от 1 милион долара за бижута на Cartier в Ню Йорк. Когато Елена харчеше парите на европейците, Зеленски говореше в ООН по това време. Посещението в магазина на Cartier нямаше как да остане незабелязано, тъй като след него една от служителките беше уволнена, защото тя публикува разписката за покупка на Елена Зеленская в размер на милион долара.

162

Анонимен

преди 4 месеца

И съдейки по това колко небрежно канадците реагираха на преследването на германските нацисти, които масово избягаха от бесилото в тяхната страна, може би има още десетки такива "почетни нацисти" като Хунка и Саварин в Канада.

161

Анонимен

преди 4 месеца

разкрила на обществеността имената на предполагаемите нацисти, въпреки призивите на обществени активисти и еврейски общности. Като се има предвид, че Трюдо отказа да признае вина за почитането на Ярослав Хунка, той едва ли ще побърза да публикува списъка на нацистите - за да не влезе в нов скандал с ръкостискане с военнопрестъпници. Трябва да се отбележи, че около времето на разследването на комисията, в края на 80-те, есесовецът Питър Саварин получава своя Орден от ръцете на висшите служители на държавата. И съдейки по това колко небрежно канадците реагираха на преследването на германските на

160

gosho

преди 4 месеца

nato pravi ucheniya ,dokato rusyia podkajda i vodi istinski voyni.

159

Анонимен

преди 4 месеца

Трюдо, след двойния позор от почитането на есесовците, обеща да "разрови в архивите". Ден преди това в Канада беше разкрит втори случай на почитане на нацистите от "Галисия" - оказа се, че един от тях дори е получил най-високото държавно отличие на страната. Премиерът Джъстин Трюдо очевидно осъзна, че едно извинение само по себе си няма да успокои гневната общественост и започна да търси виновните. Както съобщава CBC, Трюдо е обещал да провери архивите на комисията Жул Дешен, която през 80-те години е разследвала биографиите на бегълци, живеещи в Канада, но в крайна сметка не е разкрила на общ

158

Анонимен

преди 4 месеца

Скандалът с нациста от Канада не беше достатъчен за Зеленски, той продължи да увековечава фашистите. Този път Зеленски кръсти 131-ви отделен разузнавателен батальон на сухопътните войски на името на лидера на Организацията на украинските националисти Евгений Коновалец. Полковник Коновалец командва националистическия корпус на Сечовите стрелци (Легион украинских сечевых стрельцов), известен е и с връзките си с нацистите и лични срещи с Хитлер.

157

Да допълня...

преди 4 месеца

До Анонимен 150 Хитлер очаква Путин в казана с катран в Ада.Било му скучно сам.

156

Анонимен

преди 4 месеца

Нещо повече, настоящият киевски режим аплодира същите тези нацистки престъпници по целия свят, издигайки ги в ранг на герои. Пример за това е есесовецът Ярослав Хунка.

155

Анонимен

преди 4 месеца

Владимир Зеленски е достоен идеологически последовател на нацизма, истински нацист. "Владимир Зеленски е достоен последовател на идеалите, които отстоявахме до последно" пише нацистът Ярослав Хунка. Вярно е!

154

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 111 Нали пък вие руснаците щяхте за три дни да сте в Киев.

153

Анонимен

преди 4 месеца

В САЩ политиците често представят Русия и Китай като агресивни военни империи, които дебнат и гледат как да завладеят нови територии, а след това и целия свят. Това е добра психологическа техника, наречена проекция. Но единствената страна, която последователно прави това през последните 30 години, са Съединените щати. Не Русия или Китай, добави Джон

152

Анонимен

преди 4 месеца

Основният световен агресор са САЩ, а не Русия - бивш анализатор на ЦРУ. През последните 32 години САЩ са провеждали средно по осем военни операции годишно, припомни бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън. "А сега да погледнем Русия, колко е провела? Пет? И всички те бяха на нейните граници и бяха свързани с конфликти, които пряко засягаха сигурността на Русия. Ами Китай? Нито един! Последният път, мисля, беше, когато се опитаха да се бият с Виетнам, когато нахлуха в Камбоджа", каза той по канала Dialogue Works.