51

Анонимен

преди 4 месеца

Не знам как очаква да контролира насила една територия и тя никога да не въстава срещу него. Трябва да се търси алтернативно решение. Опустошението и геноцида временно могат да спрат арабите, но тази криза ще се повтори.

50

аноним

преди 4 месеца

Евреите имат един мъничък Израел,който едва се вижда на картата на света,а мюсюлманите имат 57 огромни държави,но всичко това-не им стига!Освен това и в Корана и в Библията се казва,че Ерусалим и земите на Израел принадлежат конкретно на евреите-Авраам Иасак и Яков!Нека големите си приберат еднакво мислещите и да престанат да се карат!С палестинците е невъзможно да се живее заедно!Само изгледайте сериалът ФАУДА по БТВ екшън от 21.00 всяка вечер и ще разберете!!!!

49

Познавач

преди 4 месеца

"Евреите се отделили от арабите??? Смея се на глас. Евреите ги има от 3500 години" - Такааа, още един платени македонски историк... А достоверен източник можеш ли да посочиш? Дори да можеше да посочиш, пак не можеш да обясниш несемитското ДНК на днешните "евреи". Прочети Шломо Занд. Обяснява го перфектно.

48

Анонимен

преди 4 месеца

През 1948г. евреите създадоха една нова политическа реалност. Палестинците нямат отредена роля в тази реалност. Който ги лъготи и заблуждава носи вина за хилядите жертви всяка година. Разселването на палестинците в единственият реалистичен вариант те да оцелеят.

47

Анонимен

преди 4 месеца

Дъвката за "двете държави" е ала-бала. Геноцидчето си върви от няколко десетилетия. Никой няма намерение да го спира. Високопарната реторика е заблуда. Палестинците нямат бъдеще в еврейската държава.

46

До познавач

преди 4 месеца

Евреите се отделили от арабите??? Смея се на глас. Евреите ги има от 3500 години, арабите се организират като общност едва 700 години след Христос, към края на живота на Мохамед. Самата арабска историография обяснява, че там е имало племена и етноси, които не са се наричали араби. Едва успешните завоевания на Мохамед от племето курайши ги обединява в един етносз с една религия и започват да се наричат по името на полуострова, от който идват.После плъзват в африка, азия Европа и индия

45

Познавач

преди 4 месеца

Нямам време да изнасям лекции на заблудени или платени "експерти". Който не вярва, да прочете книгата на проф. Шломо Занд от Йерусалимския университет. Достоен изследовател, който разкрива детайлно и аргументирано измамата около съществуването на еврейска "нация". Ако знаете повече от него, ОК.

44

Анонимен

преди 4 месеца

ПАЛЕСТИНСКА ДЪРЖАВА ЩЕ ИМА.

43

Анонимен

преди 4 месеца

И Маркс, и Енгелс, и Ленин, и Колумб, и Фройд, и Айнщайн и бая други са все евреи. Факт. Аз лично се възхищавам на учените им, но из*чадия като Сорос ме изпълват с негодувание. Сред арабите също има зли и добри хора. Въпросът тук е как да се позволи на добрите от двете страни да постигнат мир, без да се дава отново на радикалите да водят войни и да се колят. Хората в ориента са доста емоционални, като нас и не разсъждават студено и прагматично като немците.

42

Анонимен

преди 4 месеца

Т.нар. "решение за две държави" е пълен блъф. Странно и смешно е, че много хора му се вързват. Израел никога няма да допусне създаване на палестинска държавност. То е ясно като бял ден. И сега Нетаняху им го казва в прав тон. Никой не може да направи нищо на Израел. Международните правни норми никога не са се прилагали и никога няма да бъдат приложени към правителството на Израел. Това е факт.

41

Познавач

преди 4 месеца

"Евреите са по тези земи откакто ги има, много преди арабските "макета" - Хайде сега, "много преди"... Това е смешно. Те (ТОГАВАШНИТЕ евреи) се отделят от арабите по социално-идеологически причини в собствена религиозна общност. Второ, м/у 60-70 г. от н.е. римляните ги избиват и те изчезват от историческата сцена. Точка. За да имат "библейски" права над Палестина, НЕсемитските юдейски религиозни общности над Черно море имат нужда от "нация" и я създават... Кое не е ясно?

40

Анонимен

преди 4 месеца

Евреин е етническа група, а юдеин е религиозната категория. Взаимно заменяеми, едно и също е. По тяхната традиция, си евреин ако си приел библията (стария завет) или ако *** е еврейка. Израелец и евреин обаче не е едно и също. Може да си израелец, без да си евреин. Може и да си евреин, без да си израелец. При арабите е малко по различно - там си първа категория, ако си арабин, или приемлив, ако си мюсюлманин неарабин, но клас две или три.

39

Анонимен

преди 4 месеца

Палестинците ще емигрират към ЕС и други арабски държави. Новите поколения палестинци няма да приемат лайфстайла на техните родители да стоят там по чукарите и да бъдат разселвани и избивани систематично. Това е очевидно.

38

Анонимен

преди 4 месеца

До23. И Маркс е еврейн името му е Мурдохай. Баща му е адвокат еврей , но макар и беден. Е бил против синът си. Да прави протести - стачка срещу богатия си тъст ,бащата на Евгения . Собственик на фабрика за платове.

37

Анонимен

преди 4 месеца

Това е ясно от създаването на Държавата Израел. Никой няма сериозни намерение да позволи на палестинците собствена държавност. По-лошо ще стане положението им. Ще започнат да се разселват по арабските държави и след 100 години там ще живеят само евреи.

36

Анонимен

преди 4 месеца

Вчера гледах историята на един израелски арабин-палестинец. Каза, че през 47, когато ООН създава Израел и Палестина, джихадистите заповядват на всички мюсюлмани да се изнесат и да нападнат евреите. Дядо му с още 1млн араби отказват да се махнат и да убиват съседите си. Израел печели войната и тези араби стават израелци. На другите два милиона, воювали с джихадистите,не им се позволява да се върнат в Израел. Ей в това е драмата. И го казва мюсюлманин, чийто род е отказал да коли и да безчинства

35

Държава

преди 4 месеца

Ще има държава за палестинците, но ще я управлява международно правителство. Евреите са по тези земи откакто ги има, много преди арабските "макета". Ако не вярвате на Библията, проверете историята и архивите на империите, които са владели там. В новосъздаден Израел пристигат и много евреи от арабските държави, както и от Европа. Все пак са били разпръснати по целия свят и са смесени с много народи. Затова сред тях може да се види всеки тип красота.

34

Анонимен

преди 4 месеца

И каква точно ще е тая палестинска държава? Светска, с парламент и равни права за всички? В Израел живеят 2 млн палестински араби, с паспорти, партия в парламента, министри, върховни съдии. Как точно джихадистите ще се съгласят да се откажат от шариата, да приемат 2 млн евреи, да им позволят да са политици, и изведнъж да заживеят щастливо в две приятелски съседни държави? Във всяка арабска държава след избори, става гражданска война и някакви ислямисти почват да колят наред и да обявяват халифат

33

Познавач

преди 4 месеца

"И Хитлер е еврейн" - Хайде да се разберем веднъж завинаги! "Евреин" е религиозна категория, а не национална. Такава нация исторически не съществува - в собствена държава, с единен език, култура и т.н. В този смисъл Хитлер, Маркс и пр. не са евреи, най-малкото защото се изисква семитско (арабско) ДНК, каквото огромното мнозинство днес няма. Отъждествяването на религиозна принадлежност с нация/народ е заложено в ционизма. Не ми вярвайте - четете!

32

Анонимен

преди 4 месеца

До26 . Майката на Хитлер е еврейка , вуйчо му също. Богатите еврей от Австрия и Бавария след демонстрацията в Мюнхен на която присъства против отнемането на частната собственост. Е вкаран в затвора. На третия месец е освободен и приет за водач на новата партия в бирарията в Мюнхен.