139

Анонимен

преди 4 месеца

До 144, дори не ми пука дали вярваш или не. Всеки месец си пристигат по сметката ми. Един път в годината идва бонусче от 40К. Три пъти ми увеличиха заплатата през изминалата година. Да, има много хора, които печелят много добре в България и то напълно заслужено. А такива като теб седят и плюят злост по форуми. Седя където си искам. Все пак това е единственото място където имам възможност да комуникирам с по-низши слоеве. А е важно да зная как се опитвате да мислите. Весела Нова Година!

138

До 142

преди 4 месеца

Повярвах ти. Взимаш такива пари и седиш тук и пишеш глупости, хаха, масата ти е виновна. Хора с такива пари тук в Бг или са на Малдивите сега по празниците или са престъпници които премислят поредния си удар и поредната си плячка. Както се казва зад всяко голямо богатство се крие престъпление.... Цитат от Кръстника. За лъжци по форуми обаче не се отнася.

137

Анонимен

преди 4 месеца

До Това, че не знаеш, за минималката не може да има необлагаем доход. И без това всички на минималка крадете от останалите. Сега остана и изобщо да не плащате. Що касае прогресивния данък - ще ви дадем още 50 лв. И ще ви се смеем. 50 лв. няма да ви оправят. За сметка на това и данъци ще си връщаме. Бедността е порок и начин на живот. Колкото и да облагате, пак ще сте бедни!

136

Анонимен

преди 4 месеца

До Умен, да ама има такива, които получаваме 12к и повече. Просто масата не сте част от тази каста :) За това злобеете.

135

Умен

преди 4 месеца

Заплатата ми е. 12К на месец тъй като съм голям лъжец и пиша по форумите глупости понеже си нямам друга работа. Тук такива са поне 90 процента от пишещите. Въпросът е дали някой им верва....

134

Анонимен

преди 4 месеца

До БЪЛГАРИЯ Ама тези милиарди в банките на кого са ??? Ще кажа:те са на тези,които ни казват,че може да се живее с МРЗ! Излиза точно като в израза "ядем свинско със зеле-шефа яде свинското,а аз зелето" Тааа, до сега не сме знаели колко сме богати с тези милиарди в банките!

133

Анонимен

преди 4 месеца

Сложила някакви очилца, къдравичка, русичка, беличка и си мисли че е убедила цяла България че може да ни краде парите във формата на високи данъци...отврат!!

132

Това, че не знаеш

преди 4 месеца

До 134. Анонимен. До Анонимен 117 За да има пари е време да върнат прогресивното данъчно облагане, да отпадне плоският данък и да има необлагаем минимум. Никъде в ЕС няма плосък данък. . . . . Не те прави по умен, просто си по *** да се информираш!

131

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 14 "Ама, ако ще и 5 хиляди да я направят МРЗ, то цените на храните, тока, водата пак ще се вдигнат много и един вид-все тая. Пак ще е скъпо." Ей, улучил си есенцията на икономиката и парите. Парите са заместител на стоки и услуги и нямат самите те стойност. Ако заплатата на сервитьора и готвача е 5000лв вместо 2000, то заведението трябва да изкара още 6000 поне месечно. Бирата ти става 20лв. Наеми и т.н. и те скачат, защото собственикът няма да иска по 10% от МРЗ доход.

130

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 94 Тези високи заплати са в няколко големи града. Никой във Видин, Враца, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали, Силистра, Търговище, Разград(изкл. футболистите), В. Търново, Свищов, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Благоевград и пр. не получава такива заплати. Пиша за масовите заплати, не за изключенията. В прованса високите заплати са изключения. Не зная защо постоянно изтъквате единици добре платени, на фона на масовите ниски заплати.

129

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 117 За да има пари е време да върнат прогресивното данъчно облагане, да отпадне плоският данък и да има необлагаем минимум. Никъде в ЕС няма плосък данък. Само в комунистическа Бг. Данък върху свръхпечалбата, данък Лукс и т.н. Хората са го измислили отдавна.

128

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 132 Те се ползват с протекции.

127

Анонимен

преди 4 месеца

Скача доходът на над 500 000 работещи ? Как не ги е срам !? Бил скачал дохода на бедните работещи,ама нищо,че "скачането" е изядено година преди това! А пък новите цени след Нова година....не е за мислене,неуважаема и нагла министърке! Подигравка и гавра с народа е това!

126

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен:Много,ама много са фирмите,осигуряваши на МРЗ и същевременно доплащат още 2-3 МРЗ на ръка! И жалкото е,че повечето са големи и известни фирми,шефовете им непрекъснато се изказват по медиите колко са добри,как навременно плащат,какви инвестиции правят,проектите им...Да цитирам имена? Жалкото е,че тези "големи" никой не ги закача,нищо ,че сивата икономика просперира! ЗАЩО????

125

Анонимен

преди 4 месеца

От тези 500000 човека, на които "скача" дохода с вдигането на минималната заплата, едва ли повече от 100000 (20%) получават пари на ръка и това са главно по заведенията.

124

Реалист

преди 4 месеца

В България от 34 години отиваме на зле. По данни на НОИ за 2022 година на 100 осигурени се падат 72,9 пенсионери и всяка година става по-зле.

123

Анонимен

преди 4 месеца

"Скача" доходът на над 500 000 работещи бедни.

122

БЪЛГАРИЯ

преди 4 месеца

Над 100 милиарда лева в българските банки. България била бедна ???!!! Глупости на търкалета. Весели Празници и по малко лъжетЕ !!!

121

Анонимен

преди 4 месеца

Аз взимах 6 хиляди преди 2 години чисти, с толкова пари в момента мисля че съм социално слаб, за справка на госпожата, нормален апратамент 400к лева минимум, среден клас нова кола 100к лева, от тук сметката излиза 10к лева минималната!

120

Въпреки

преди 4 месеца

Нищо не скача. От тези 500 000 души, минимална заплата реално взимат не повече от 50 000 души. Останалите получават пари на черно, и заплатите са им в порядъка на 1400-1800 лева. Но и на това не сме доволни. Не напразно Българина е най-неблагодарната, и нещастна нация в Европа. Много по бедни страни от нас по света, са много по щастливи, и проспериращо общества!