45

Анонимен

преди 5 месеца

ТУКА ПЪК НЕКЪВ СИ ПРЕДСТАВЯ, ЧЕ Е БАРОВЕЦ РАБОТОДАТЕЛ, ДРУГ ГО УДРЯ АЛЦХАЙМЕРА НА ТЕМА Т. ЖИВКОВ... ИЗОБЩО ПСИХИАТРИЯ Е ТУКА!

44

Демокрацията

преди 5 месеца

При робството робите са мързеливи, лениви и склонни към бунт. За това робовладелеца трябва да ги храни добре и да не ги пресилва, защото може да назрее бунт. В резултат - ниска ефективност. При демокрацията е обратното - стоката на пазара на труда сама се предлага и иска да бъде наета, и дава всичко от себе си на работодателя, който е един най-обикновен наемател на услугата, и не е длъжен по никакъв начин да се грижи за наетата стока защото не е собственик - стоката е свободна, а възникне ли проблем, работодателят наемател винаги може да прекрати договара за наем на стоката.

43

Работодател

преди 5 месеца

Ами отивайте и си взимайте работа и позиция на висока заплата бе, защо ми се мъкнете на интервюта по 10 човека за място да ми работите за ниска заплата да ми пълните гушата да си купувам джипки! Отивайте да си взимате работа и позиция на големи заплати, ако не можете да си вземете работа и позиция на голяма заплата, значи сте пълни тапанаpи и некадърници бе, тапанаpи и неканърници сте.

42

Анонимен

преди 5 месеца

До Йоско - Момче! В Бъглария, никой не те учи на бизнес и още витае, останало от комунизма, че да искаш пари, да искаш скъпи и хубави неща, да искаш парите ти, да работят за теб, да работиш по-умно, а не повече, е едвали ни не ЛОШО. Търси тези неща, които икзрват най-много пари. Търси нещата, които другите не икат да правят, и търси как, да ги направиш лесни. И се научи, да продаваш. Няма по-важно нещо от това. Било алъш-вериш, било селско ... По-добре богат селяни, от колкто културн бедняк.

41

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 43 - Ами като помагаш със съвети и напътсвтия. И аз не съм беден. Имам транспортна фирма с 35 камиона. Това съм го чувал, че синът си играе много с него. ТОй и ме накара, да почна да влзиам, да чета статии и прочие, че преди само за бизнеса и парите си мислих. Сега, като каза chat, се сетих, че едно време в гимназията ползваха някая Мирка, за чатене, ама беше преди мнгоо време и от тогава, не съм се занимавал. Мерси и не бъди толкова снисходителен.

40

Анонимен

преди 5 месеца

До 41 - За разлиак от теб, дето си евтин и нещастен.

39

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 41, е на такъв акто тебе как да му се помогне, а? ChatGPT После да не се чудиш що си беден :)

38

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 40, ChatGPT ще ти отговори на всички въпроси :) безплатен е и много усложлив!

37

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 39 - Какво е чатчето?

36

Анонимен

преди 5 месеца

До при Тодор Живков - Икам да знам, къде можеше да станеш инвестиционен банкер, да изкараш уабвите пари за 10 години и псоле да живееш от дивиденти, земи, наеми и странични бизнеси, в котио си в УС? Просот питам! Ти ми кажи! Аз ще проверя след малко. Защото, на мен това ми е "по душа". Другот, просот не е за мен.

35

Анонимен

преди 5 месеца

До Йсоко, 16 г., чатчето е добро начало :)

34

Йоско, 16г.

преди 5 месеца

Е, защо минус! Много сте гадни! Чвоек да не попита! С питане са казали хората и до Цариград се стигало! В дсало викам на дкалса - коя работа носи най-много пари, тя оная ми вика, че не трябвало да търся само пари... Глупсоти! Да не съм сляп, че да не виждам! Който има пари, живее добре и всичко му е гот, който няма, по-хубаво да не живее направо ...

33

Йсоко, 16 г.

преди 5 месеца

До Анонимен - Ами хуабво, но онзи за какви големи пари ми говореше? Знам, че японците например, учат, имат сигурна работа и работят цял живот, дори да е по-много, ама няма проблеми. В Бъглария обаче, как е? Кой професии правят пари и прочие? Откдъе да знам? Как да уча? ПОМОГНЕТЕ МИ! Никой нищо не ми казва!

32

Анонимен

преди 5 месеца

Ами нормално беше, да се забави. Последните 5 години, каква беше тая работа? Звънят ти по 5 човкеа на ден, да питат дали търсиш работа. Псукаш CV и имаш 10% шанс, да почнеш работа там, а ако се обадиш или отидеш лично, става на 50%. И се разлгезихме. Слувало ми се е, да съм "колега" с едни и същи хора в 5 компании. Не искаш повишение, ами сменяш работата. Сега уж ChatGPT и Copilot щяха да закриват индустирята, то още по-диво. Ако не беше кризата, щеше да е по-зле.

31

Анонимен

преди 5 месеца

До при Тодор Живков, точно тогава работа се даваше. Назначаваше се по приятелско-роднински връзки. Този "режим на работа" все още съществува в заводи като Лукойл, които са пропуснали да се развият през последните 30 години. Кандидатствайте и ги вижте! Точно Живков-комунистически-СССРски модел са.

30

Анонимен

преди 5 месеца

До Йоско, 16г., докато чакаш някой да ти даде: работа, заплата, образование... имаш право да гладуваш! Това не са неща, които се дават! Работа и позиция отиваш и си вземаш на база умения и знания. Заплата изработваш! Образование - завършваш! Всичко сам! Никой не ти е длъжен :)

29

при Тодор Живков

преди 5 месеца

При Тодор Живково време при социализма когато бяхме с Русия нямаше работодатели и никой не даваше работа на българите. Никой не можеше да си представи как може друг да му "дава" работа, работа не се даваше. Всеки имаше правото да придобие професията която му харесва и която му е по-душа и да работи по специалността си и да се развива и да създава дом, семейство и деца и да планира бъдещето си. Тогава държавата не разчиташе на туризма, както днес. България беше сред 30те най-развити икономики в света.

28

Анонимен

преди 5 месеца

То ако не живееш от заплата на заплата дори да е 15к това живот ли му викаш?

27

Анонимен

преди 5 месеца

До Йсоко, 16 г. - Йоска батка - теябва си брутален, да си връзкар и да не ти пука! Всичко останало са лъжи и измами!

26

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 20 - Данъците ги увеличават на разни милиардерски корпорации, а ако МРЗ догони инфлацията то миналата година и те събори, то бизнесът ти е бил на конци и пътник, така или иначе.