21

От 32

преди 6 месеца

Замениха със звездички една дума, която е синоним на "тюрбан". Знаете ли, че при посещението на иранския шах в България през 60-те години на 20-и век, дъщерята на тогавашния наш пръв държавен и партиен ръководител е получила като подарък 1 000 (хиляда) броя тюрбани? Може би тогава й е хрумнала идеята да нахлупва такова нещо на главата си винаги, когато е сред хора. Да я питаш защо?

20

До Българин /25/

преди 6 месеца

Освен малкия брой така наречени партизани, тези 30 000 са били достойни български мъже, пратени на война без някой да ги пита дали искат да стрелят срещу Вермахта. И за какво са били използвани най-вече? Руснаците са ги юркали като опитни зайчета, за да видят откъде ще стрелят немците. Нашите офицери са протестирали срещу тази вопиюща некадърност и впоследствие са имали големи неприятности.

19

Можеха да построят

преди 6 месеца

НДК и без да събарят тези гранитни паметни плочи, от които се състоеше Мемориалът. Онова грозило, уж-паметникът "1300 години България", което софиянци веднага нарекоха "Шестоъгълен neтoxyйнuк", рухна самичко. Според мен, събориха плочите не заради сградата на НДК, а защото онзи грозен "паметник" щеше да е като карикатура до тях. Някой подмазвач е дал такъв съвет на онази, за която народът съчини епиграмата "Девойка от село с *** на чело, като чете - срича. На баща си прилича!"

18

Бял Мерцедес

преди 6 месеца

Ме преследва в живота и неизменно след мене върви Бял Мерцедес пак ми грабва Окото.Чуй Мобифона Звъни ли звъни.

17

И тези които държът

преди 6 месеца

Монополите в България и те ще ходят на гробищен туризъм.

16

Трябва да направим

преди 6 месеца

Паметник на великия Вермахт на мястото на М О Ч А

15

Българин

преди 6 месеца

18 Те са комунисти и не заслужават почит

14

Познайте кой

преди 6 месеца

Се е изгаврил с паметта на българските войници и го е унищожил?Комунистите!Рушката Из мет!

13

Влади

преди 6 месеца

"Българийо, за тебе те умряха..."Добре, че разкараха "Падналия изтребител", че беше едно недоразумение. Абе , същия кадърник ли измисли Шуменския паметник 1300, че се усеща една и съща некадърност ? Нещо като Любен Зидаров в илюстрациите. Брр, гнус!

12

Анонимен

преди 6 месеца

До 19: Спокойно можеш да ми повърнеш върху де до вия.

11

Анонимен

преди 6 месеца

Цялата градинка ще се превърне в гробищен парк.

10

Анонимен

преди 6 месеца

Повръща ми се от българи!

9

Virtuozzo

преди 6 месеца

a тези загинали срещу нацистка Германия 30 хиляди българи са умрели срещу вермахта !?

8

Анонимен

преди 6 месеца

До НДК вече има списък с жертвите на комунизма. До църквичката, ако някой е забравил къде. Стига вече именници и паметни плочи. Съвсем на гробище ще заприлича всичко. Пък и това е столицата. За България са се сражавали и умирали не само тези хора. Добре, за София са умирали, но пък другите в провинцията по-малко важни ли са? За тях защо няма? Който иска да се възстанови, нека му измисли и друго място.

7

Име

преди 6 месеца

Там бяха казармите, по-правилно е - в парка зад Хилтън и Гарнизонното стрелбище. Няма да седят хубаво - НДК е вече построен. Не е място за точно такъв паметник. Няма да се връзва с нищо.

6

Анонимен

преди 6 месеца

Доколкото си спомням, там има построен парк, затова кому е нужен този паметник?

5

Слонът

преди 6 месеца

Ново 20! Нали Кеворк Кеворкян преди години събираше пари за тази идея, там какво стана ? Но нищо де, пак ще ходим на "Монтето"

4

Пернишки Сектант

преди 6 месеца

Сложете имената и всички милиционери и Джипси

3

Анонимен

преди 6 месеца

комунестете никога нищо не са рушили ве, те само са строили ве

2

Аз съм за Паметник

преди 6 месеца

на Мъжката Любоффф - Единствената Истинска Любоффф!