26

баба мара

преди 10 месеца

и като се изучи без пари за доктор взема дипломата и обратно в швеция за голяматазаплата македонците винаги деистват практично а ние шараните раздавамепаспортите

25

Анонимен

преди 10 месеца

Търсат вратичка за да го накарат да плати като поп и оберат.

24

Анонимен

преди 10 месеца

ВУС скубат по 50 хиляди $ от чужденците докато бг не са им изгодни че не дават пара. Не е изгодно да си бг и си немил недрак. Ако имаш контак записваш каквото искаш, ако немаш нема.

23

Анонимен

преди 10 месеца

Абсурдистан. Въпроса е, че като учиш медицина у нас като чужденец те пускат на изпитите лесно. Не ги късат, защото плащат високи такси. За нас високи, за тях стотинки. Но нищо в тази статия не звучи логично, като 50% от законодателството в Бг, защото е писано с цел някой някъде да цоца кинти

22

Анонимен

преди 10 месеца

да кандидатства като български гражданин и готово. Проблемът е, че иска да бъде приет по лесния начин/като чужденец/ в желаната специалност, а е българин и трябва да стане по трудния. Хората с двойно гражданство все гледат да ползват само позитива на едното или другото. Ама да се ползваш от позитива на чуждото, за да имаш привилегия в България е много ... българско.

21

Анонимен

преди 10 месеца

Не е само тоя случай. От САЩ идват разни турци и американци, от ЕС туристи да се лекуват в бг евтино а ние бг безработни плащаме скъпа осигуровка и ни искат още пара и не може. Като идеме да се лекуваме в ЕС и САЩ веднага ни слагат нови такси от 100 хиляди $.

20

Анонимен

преди 10 месеца

"За да има български произход, трябва да е роден извън България." Да nykна, ако разбрах нещо и от останалото.

19

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 15 - То има много български фамилии, дето преди да ни наложат промените, ще ти се сторят небългарски ...

18

Анонимен

преди 10 месеца

ГЕРБ нали раздаваще паспорти на макетата. Айде сега ще плащат те. Ковачев Захариева и Александар Йорданов къде се крият за да платат ВУС таксата от 10 хиляди $ за медицина.

17

Анонимен

преди 10 месеца

До Бай Дрън - Зависи какъв еврейн е...

16

хм

преди 10 месеца

Ами да не иска да учи като чужд гражданин. Това е някакъв абсурд. Да си учи като български гражданин. Защо иска да учи в България като чужденец ако е и български гражданин?!

15

Анонимен

преди 10 месеца

Йоан на тая сника ми е много съмнителен ....

14

Анонимен

преди 10 месеца

С тази небългарска "Попоски" фамилия вероятно е поляк

13

Бай Дрън

преди 10 месеца

Ще ревем за Каракачанов май...Ние население нямаме, отказваме на българин да учи. Направете това в Израел , да видим .

12

баба мара

преди 10 месеца

и кое му е българското искат бълг документи за да шарят по европа сега пък да следвабез пари ама на бълг избори никакви ги няма

11

охльо

преди 10 месеца

Само да попитам, на снимката кой е? Майката на въпросното момче, шефката на МОН или въпросното момче???

10

Анонимен

преди 10 месеца

То пък едно учене и образование ще бъде...

9

Има причини

преди 10 месеца

България вече трудно дава гражданство на хора от Северна Македония. Защото повечето не остават тук и не се чувстват българи. Повечето се имат за македонци, взеха личните карти и заминаха да работят в Германия, Белгия и Холандия. Хубаво, не ги виня, че търсят по-добре платена работа. Но българското гражданство не е за да се дава достъп до немски трудов пазар. Трябва да те задържа нещо тук.

8

Зла свекърва

преди 10 месеца

Трябвало е да кандидатства по общия ред, защото е български гражданин. Но пак, понеже никой гражданин не е длъжен да знае наредбите наизуст, пак университетът нека направи жест, за да поправи вината на МОН, които са го допуснали на изпита, вместо да го упътят да положи изпит наравно с останалите кандидати - нека да го допуснат с резултатите от изпита му в общото класиране. Успех на момчето.

7

АнонимеН

преди 10 месеца

СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ! НЯМА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ ! ДА СИ ИЗВАДИ ПЪРВО! БЪЛГАРИН АМА БЕЗ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ! ПРОБЛЕМА ТУК Е, ЧЕ КАТО ГРАЖДАНИН НА ЕС БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА ПРАВО ДА УЧИ У НАС