22

ЬЬЬ

преди 10 месеца

И все си мисля,че в съвременна България грижата на учителите за учениците е последната им грижа.На първо и най-важно място са учителските им заплати и възможността да печелят от прескъпите им частни уроци.Всичко друго са кухи приказки и прах в очите на родителите.

21

учител

преди 10 месеца

А физичните формули, теоремите по математика, произведенията по литература и т.н. и те ли трябва да се нагаждат според учениците? Ами да измислим нова математика например, че настоящата се оказва много трудна за подрастващите и на тазгодишните матури изкрараха малко над трийсетина точки, което си е чиста двойа.

20

Анонимен

преди 10 месеца

Учителките трябва да се готвят по бойни искуства.

19

мхм

преди 10 месеца

Само стари кошници по училищата! :)))

18

Поредната глупост

преди 10 месеца

"не децата трябва да се нагаждат към образователната система, а образователната система трябва да се съобразява с особеностите на децата". Значи НПО-тата искат да приучат децата, че всички трябва да се съобразяват с техните "особености". Например като ги мързи да учат, ще ги забавляваме, за да ходят на училище. Като се гаврят с учителите, ще търсим причината в учителите и ще ги подготвяме за работа с младото поколение. А утре ще трябва и пазарът на на труда да се нагажда към техните претенции.

17

Фитка от Инспекторат

преди 10 месеца

Най-добре учениците да започнат да учат учителите!

16

От хората

преди 10 месеца

Има да мечтаеш за нивото преди 1989 г.,но времената са отминали.Нали целта на някои беше именно тази-да се смачка българското образование. Така искат нпо-та,и много други.Успяха да го постигнат с лошите учебници,с послушковците учители и др.Хора,осъзнайте се,нацията ни загива.

15

Анонимен

преди 10 месеца

Веднага разбрахме. Нужно е оджендъряване.

14

Даскал

преди 10 месеца

Абе мъча се да намеря дупка в главата, да наливам знания с фуния, ама не мога да я намеря. Трябва усилия от страна на учениците, за да стане работата!

13

Анонимен

преди 10 месеца

Айде нямало джендер идеология в училищата?! Вижте им помагалата и нпо -тата на *** и други престъпни групи! Трябва изрично да се забрани джендер идеологията и особено пропагандата й сред деца!!

12

До 10

преди 10 месеца

Ами научи ги твоите. Кой да ги взъпитава, учителите ли?

11

Анонимен

преди 10 месеца

До Еко Нарко батката в междучасието редовно им преподава какво им трябва.

10

Еко

преди 10 месеца

По каквато и методика да учат, няма никакво значение. Причината е една: освен права, учениците трябва да знаят, че имат и задължения. Иначе само се лигавят в час и гледат каква простотия да направят.

9

Ква е тая бе?!

преди 10 месеца

Поредната много знаеща партийна Калинка. Отново преоткривате топлата вода. Системата е сбъркана.Учениците имат права, учителите не! Лигльовците трябва да имат едно единствено право, да учат. Дали с морков или с тояга, да учат. Е да, ама на крадливите комунисти от прехода умни, образовани и креативни работници не им трябват. ***, слепи и глухи към всичко това, което не ги прави ***. И да работят, да работят ежедневно, монотонно, безмозъчно. За какво въобще, повдигате темата.

8

Анонимен

преди 10 месеца

Много ще се оскъпи образование ако и учители трябва да учат. Най-добре е самоподготовка на ученциите се увеличи и се наблегне на онлайн.

7

Анонимен

преди 10 месеца

матурите свършиха сега учителите и ученици са във ваканция три месеца екстра време на квалификация на учителите

6

Анонимен

преди 10 месеца

Ученето е вид труд и изисква усилия не само в училище, но и вкъщи! Училището не е място за забавление - кръчма, клуб или киносалон, училището е работно място! Децата са си деца, които после стават възрастни и ги очакват задълженията на зрели хора! Ако имат други претенции бюрократите, да си измислят нова психология и нова педагогика! Аман от чантаджии, които маркер не са хващали, а и собствени деца сигурно нямат!

5

30 Годишен

преди 10 месеца

И аз мога да изкарам една педагогика да стана учител, че да пращя яко млади учителки и майки, доста мои съученички сега са учителки. Ама ще стана начален учител от 1-4 клас, че там на децата са по-млади майките!

4

Анонимен

преди 10 месеца

Нужно е и повече възпитание в къщи на учениците. Не може учителят да се мъчи да преподава, да им набива един вид знания в тиквиитеее, а тия ученици да се подиграват на труда му, хилят се като откачени в час, будалкат се помежду си, изстискват си пъпките. Такива ученици трябва да отпаднат от системата и да търсят препитание с кирката и мотиката!

3

Анонимен

преди 10 месеца

Да познаваш нещо НЕ значи по нилакъв начин да позволявап то да ти бъде определящо!!По никакъв начин!Пирамидата е обърната.Не е полезно за обществото да се води по алъла на хора,които поради биологично причини имат тесен хоризонт.Когато се застане пред един връхм той НИКОГА не изглежда толкова висок,колкото, когато започваш да го изкачваш. Учениците нито знаят накъде ги водят,нито какво се цели, бито каква е цялостната картинка.Освен това,целта да децата в училище НЕ е да учат,а да бъдат харесани