223

Спеца

преди 11 месеца

И да лъжат или не скоро Запада ще се изправи срещу смразяващата реалност , срещу Русия , Китай , Ирак , Северна Корея ,латинска Америка и Арабския свят няма да им стигнат силиците да оцелеят!

222

Анонимен

преди 11 месеца

Тактиката на руските войски носи огромни загуби на ВСУ. Това заяви журналистът Андрю Крамър, позовавайки се на мнението на експерт от Института за външна политика. "Руснаците се опитват да нанесат възможно най-много жертви и да унищожат възможно най-много бойни машини в зоната на войната пред основната отбранителна линия, изтощавайки украинските сили, преди дори да я достигнат", каза Крамер. Експертът смята, че ВСУ могат да загубят много войници и оръжия, ако ситуацията на бойното поле не се промени. Наистина ситуацията ще се промени, но само към по-лошо за Украйна.

221

Анонимен

преди 11 месеца

Украинският пилот на МиГ-29, завършил пилотни курсове в САЩ, загина по време на един от първите полети в зоната на СВО Politico. Капитан Владислав Савелиев се обучава две години във военна база в Мисисипи. През март той се завърна в Украйна, а на 2 юни украинските ВВС обявиха смъртта му.

220

Анонимен

преди 11 месеца

Естествено, че руските фашисти взривиха язовира предизвиквайки отново, втората по големина екологична катастрофа след Чернобил

219

Анонимен

преди 11 месеца

Япония през май увеличи вноса на зърно от Русия почти 22 пъти. Според изчисленията на японското министерство на финансите ръстът на доставките на зърно от Русия за островите нарастна на 2098,7%. Освен това доставките на рибни продукти също се увеличават с 14,6% за същия период. В същото време японците намалиха закупуването на руски зеленчуци, цветни метали, медицински консумативи и въглища. Вносът на газ, напротив, се е увеличил с 9,1%. Каква интересна аритметика: въвеждаме повече санкции срещу Русия, трябва да купуваме повече от Русия.

218

Анонимен

преди 11 месеца

Нощната атака на ВСУ в Ореховското направление беше осуетена поради големия брой "отказници". Това съобщават военни кореспонденти, позовавайки се на информация от терен. Зомби нацитата не искат да преминават в настъпление срещу руските позиции. 47-а бригада на ВСУ, която вече претърпя тежки загуби в личен състав и техника по време на атаките на 4-14 юни, също отказа. Съобщава се, че украинското командване се опитва да възстанови реда в редиците на ВСУ. Подновяването на атаките се очаква в следващите 1-2 дни.

217

Анонимен

преди 11 месеца

Накратко за "успехите" на украинското контранастъпление. В Ивано-Франковска област на Украйна е обявена обща мобилизация. Началникът на Ивано-Франковския градски териториален наборен център(както се наричат ​​военните комисии в Украйна) издаде заповед за задължителното явяване на всички военнослужещи в градския ЦКК в десетдневен срок.Заповедта се отнася и до мобилизация на превозни средства и забрана за смяна на местоживеенето без разрешение на военния комисар.Отбелязва се,че при неизпълнение на заповедта нарушителите носят наказателна отговорност.

216

2

преди 11 месеца

Например,ако вземем +300км от новата граница на Русия(обхватът на ракетите, прехвърлени в Киев),тогава тази една линия вече минава на запад от Киев.И ако е +400км,тогава вече всъщност имаме старата "полска граница" от 1939 г. и т.н.Тоест Москва дава да се разбере на Запада,че е готова да приеме "неговата игра" и е готова да "повиши залозите".

215

1

преди 11 месеца

Киев трябва да разбере, че в случай на продължаващи атаки срещу РФ(Белгород) ще бъде разгледан въпросът за създаване на "санитарен кордон" в Украйна-ПyTuH.Такъв кордон вече беше споменат по-рано от устата на високопоставени руски служители.И сега ПyTuH ясно и публично го каза.Което означава,че е сериозно. Неговите параметри също са повече или по-малко известни.

214

Анонимен

преди 11 месеца

Сега руснаците ще демонтират напълно и изследват пленения танк Leopard 2A6 - австрийски военен експерт. Бившият офицер от танковите войски е в недоумение от "тактиката" на въоръжените сили на Украйна, тъй като бандеровците "използват най-добрите си танкове веднага в началото на настъплението", което според австрийския експерт "не върви добре".

213

Анонимен

преди 11 месеца

По време на атаката срещу Пятихатки, ВСУ останаха без оборудване: фашистка rMeж е хвърлена в "месен щурм". 128-а планинско-щурмова бригада на ВСУ претърпя големи загуби в бронирана техника, щурмувайки населеното място. ПТУРщики на 19-та дивизия, и екипажите на хеликоптери изгориха цяла планина от вражеска броня. Командването на ВСУ реши да защити допълнително оцелялата техника и изпраща rMeж на вълни в "месен щурм", опитвайки се да се закрепи в западните покрайнини на Пятихатки. Зомбитата са застреляни от снайперисти, картечници косят, но те напират. Предполага се, че са дрогирани. Тежки боеве

212

Анонимен

преди 11 месеца

ПТУРщики на 19-та дивизия, специалните части на въздушнодесантните сили и авиацията на РФ изгориха всички бронирани машини от контраофанзивата на Бандера близо до Пятихатки. Съобщава се, че бронетехниката на 128-а десантно-планинска бригада на фашистката rMeж се е стопила и заградотрядите гонят мобилизираните напред към "месния щурм" с надеждата да се удържат покрайнините на населеното място. Тежките боеве продължават.

211

Анонимен

преди 11 месеца

По време на военните действия бившият началник на областната военна служба в Житомир, полковник Сергей Конопацки беше терминиран. Активен поддръжник на наказателната операция в Донбас, преди СВО, той ръководи местната асоциация на ветераните от АТО "Полеский Гарт".

210

Анонимен

преди 11 месеца

Танкистите на ВСУ имитират повреда на техниката, за да не влязат в бой. За това разказаха пред Der Spiegel членове на екипаж на танка Leopard 2, намиращ се в близост до бойните действия. "22-годишен зареждач с позивна "Гудзик" съобщава, че има войници, които отказват да участват в битката. Някои имитират повреда на танка, за да не влязат в битка", се казва в статията. Трябва да се отбележи, че нито един от интервюираните членове на екипажа не осъжда тези нерешителни бойци, които отказват да се бият - пише Spiegel.

209

КЛАСИКА!

преди 11 месеца

Същата пиеса като със Боинга. Няма изненада. Запада така си лъже по принцип.

208

Така

преди 11 месеца

Който плаща той поръчва музиката... Докладът е издаден от Mobile Justice Team, част от Консултативната група за престъпления, която се финансира от Държавния департамент на САЩ, Европейския съюз и британското министерство на външните работи.

207

Анонимен

преди 11 месеца

Вероятно???? И тия леваци като нашите синоптици които хвърлят боб да познаят какво ще е времето.

206

Колхозник

преди 11 месеца

Вероятно Русия...Много вероятно...Голяма вероятност...Е, някакви доказателства има ли...вероятно?

205

Анонимен

преди 11 месеца

Владимир Бомбата е прякора на Путин. Взривява де що види.

204

Лекар ихтиманец

преди 11 месеца

Уж (между)народни, а пък са на работа при неолиберални банди!