40

ИСТИНАТА

преди 1 година

Обрулен и абдалест търпи народът наш, той все пак има 500 години стаж!!!

39

Минувач

преди 1 година

Ако един производител на домати наеме сезонна сергия на пазара и продава на себестойност +30-40% печалба, то неговата крайна цена ще е поне с 50% по-ниска от цената на търговците, което плодават на този пазар. Това няма как да се случи обаче, защото още на втория ден ще му бъде напомнено, колко скъпи са услугите в ортопедята. Съответно той е принуден да продава на цена, която не определя той.Въпросът е как държавата ще го защити?

38

Българин

преди 1 година

Нека целия български народ се обедини и да кажем дружно "НЕ НА ИНФЛАЦИЯТА"!

37

Анонимен

преди 1 година

Инфлация ще има поне още 5-6 години, но няма да е чак толкова висока колкото беше. Ще е до 10% годишна, и нито едно българско правителство не може да направи нищо по въпроса.

36

СВАЛЯТ СЕ

преди 1 година

ДОЛНИ ДРИПИ НЕ ИНЛАЦИЯ

35

Василев

преди 1 година

А ние имаме ли реална конкуренция и пазар, или монополите и картелите диктуват цените на горивата,тока,храните???Агент Джина Рамбалджи!ЦРУ!!!

34

СВАЛЯТ СЕ

преди 1 година

*** НЕ ИНФЛАЦИЯ.

33

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 35. И ся кво прайм тогава ? Чакаме търгашите да станат милостиви и богобоязливи ли ?

32

Анонимен

преди 1 година

Държавната намеса води само до изкривявания и дефицити,както и до гигантски кражби и хаос!

31

Анонимен

преди 1 година

До Хахаха. Тия, дето мечтаят за социализма са пенсионери бе неадекватен. Кво искаш от тях ?

30

Анонимен

преди 1 година

До mazen. Те руснаците ти виновни, че нямаш акъл и те е страх и не искаш да се размърдаш и да направиш протест като във Франция

29

Хахаха

преди 1 година

Проблемът на България е, че е пълна с червеноглави мързелuвцu, ридаещи за социализма и кретеноиди-диктаторчета като Боко Обратното на Умното.

28

Анонимен

преди 1 година

Инфлацията е основна същностна характеристика на капитализма. Сега управляват банките. За да имат печалба, трябва да има лихви. Трябва да се вземат и кредити. За да се вземат кредити, трябва да се създава модел за бързо и мащабно потребление, хората да живеят с много малък хоризонт напред и да разрушават създаденото преди тях. Парите нямат реална стойност, нямат резлно покритие, ч единствено доколко американските кредитни институции ги възприемат.

27

mazen

преди 1 година

Във Франция може, тука - не! Там обаче, си нямат путински бандити в управлението.

26

Totenkopf

преди 1 година

Да връщат отново плановата икономика вървим към забрана на пазарната, както виждам.

25

Анонимен

преди 1 година

До До 22. Сигурно...нелепо е да обявяваш произволни цени. Дори трябва да се криминализизра.

24

Анонимен

преди 1 година

Естествено, че не може. Инфлацията е причинена от печатането на долари и евро през Ковид кризата. Ако червеният Радю ограничи цените, търговците или ще спрат да ги продават или ще потърсят най-евтиния ***. Пазарът е цар!!! Радю и Гълъба да си гледат Путин и да не се занимават със сложни неща.

23

Анонимен

преди 1 година

Понякога се инициира инфлация за да се спаси бюджета!Страшното идва после!

22

До 22

преди 1 година

Да осигурява равни условия и да следи за спазването на закона. Цените не влизат в нито едно от тези неща. Всеки може да обяви каквато си иска цена за стока, негова собственост. Ако държавата може да определя цени както сметне за добре, то какъв бизнес план можеш да следваш, ако не знаеш в нито един момент какви биха били приходите ти? Нелепо е.

21

Анонимен

преди 1 година

ами тя инфлацията не тръгна от българия - кото спрат да печатат зелени книги дето нямат никакво покритие ще изчезне и инфлацията- до гога няма да го разбирате това - станахте по зле и от индианците