77

до 75

преди 1 година

и най-важното според мен. Не трябва да се хейти служителят с по-висока заплата само защото ти взимаш по-малко пари от него (пиша по принцип), защото така най-често се получава. Работодателят е ключът към разрешаването на това напрежение. Ако шефът не сколаса да увеличи заплатата, ей светът е голям :) иначе ако останеш на това място и това те яде отвътре..нз всеки човек е различен. Има пердета, които не си го взимат присърце, и си бачкат, но нз

76

Анонимен

преди 1 година

Алоууу, младите! Не гледайте 4 дневната работна седмица , тя е за Европа. Бат ви Бойко вдигна извънредните часове от 150 на 300 за една година. Така че съвсем законно може да работите всяка събота по 6 часа + петте дена в седмицата. А заплати...."Ти почни пък заплатата ще я оправим по нататък." :)))) Звучи ли познато?

75

Един Българин

преди 1 година

До 75 И аз съм квалифициран, но пазарът на труда е като женския - ако те метнат или не стъпваш повече там или си траеш. Аз не завиждам на младите че са се уредили. Имам колежка, която си лакира ноктите и гримира по цял ден. Е няма да я калям...фирмата е голяма - договорила се е - жива и здрава. Има колеги, които и вършат работата, пишат дипломната работа, но тя едва ли взима колкото тях. Дори и да взима - здраве. Не и завиждам, защото тя е неконкурентно способна извън ... шефа си.

74

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 75Има го и този момент. Коментирахме го по-долу в дискусията. Не знам защо, но повечето работодатели не ценят много по-старите си служители, имат ги за даденост. Сигурно си мислят "той никъде няма да ходи". Затова новият служител почва почти винаги на по-висока заплата, отразяваща горе-долу пазара на труда. Или говори с шефа, като му изложиш аргументирано защо следва като лоялен служител с опит да получиш увеличение или напускай - на новата работа 100% ще договориш повече пари

73

Леонардо

преди 1 година

Не ми е излязло първото съобщение, четете отгоре надолу. Така спестявал съм 4 години през студентските си години, отделно от това което уча съм стискал д*пто и съм се самоквалифицирал като професионален кинематограф. Предлагам същото, което и колегите не Запад. Стискал съм дупето за да инвестирам 20,000на хил. в техника, идва частник иска висок клас съдържание за рекламни цели или висок клас за.. отразяване на събитието

72

Свен

преди 1 година

За без пари ли да работят!? Да не говорим, че изискванията в някои фирми са нереални! Робството отдавна си замина! Като не ми плащаш - гледай си работата!

71

Анонимен

преди 1 година

Безработните в Ес са планирани, уж се борят с това , но го предиквикват нарочно, просто планът е като огладнеят - всички в армията на нато , наядени на топло ,ама до 1 време, Впрочем как ли ни се справя новият отряд който пратихме в Босна преди месец ?

70

Един Българин

преди 1 година

Нещо повече всеки млад кадър трябва да си прецени краткосрочно и дългосрочно какво му се работи и как най-добре може да се развие. Аз съм бил строителен работник и склададжия през летата, но сега не бих се върнал на такава позиция. Няма перспектива за растеж. Човек трябва и да е адаптивен. Ако изкарваш 2500 като монтьор в сервиз и те кефи работата супер. Но ако искаш да се развиваш можеш или да си направиш собствен сервиз, което с тази заплата е невъзможно или да смениш сферата.

69

Анонимен

преди 1 година

Аз пък съм квалифициран с много години опит в престижна професия. Не е справедливо някакви лапета без грам познания да претендират за заплата като моята. Ще взема и Аз да си тръгна, пък те нека се оправят.

68

Анонимен

преди 1 година

Децата на олигарсите търсят набори да им поддържат бизнеса

67

Един Българин

преди 1 година

До Леонардо Това е чудесно. В ИТ се прави същото, но обикновено са 2-3% от хората и няма как да се получи за новобранци и да е на най-високо ниво. Въпреки всичко и от двете страни има проблем. И младите не знаят къде са и имат прекалени очаквания, но и работодателите изискват супер много за никакви пари. Трябва да има баланс. Аз моите деца ще искам да се научат на труд, като аз лично ще се заема с това в началото. После яко напрежение, но с перспектива за развитие в областта.

66

Леонардо

преди 1 година

отразяване на събитието. И частника иска да направи десетки хиляди от добрата рекламна кампания, но е готов да ти потъпче труда с трицифрена сума и общината да ти скоси "бюджета си" няколко пъти, за да усвоят разни там хора. Така не става човек, трябва честност и правилна оценка, защото иначе причината да отидем на Запад е повече от ясна, но идеята е тук да сме честни и да развиваме нашия пазар и нашето ниво..

65

до 68

преди 1 година

До ЛеонардоТрябва да се пробваш сам тогава без шеф и явно го правиш де. С шефовете е така - получаваш си сигурната заплата, мислиш само за твоята си работа или за твоята част от проекта, но и обираш трохите.

64

НойзиКрейзи

преди 1 година

За да си на работа трябва да си съгласен с партийната линия отвъд океана, всяка професия в днешно време обслужва интереса на нато и прокарва антибългарска политика

63

До айде,сега 65.

преди 1 година

Чета дискусията и коментарите и ми е интересно. Предполагам питаш за моя пост. Бях завършил право и имах не-повече от година опит като стажант в асв. кантора. А когато ме назначиха на 800 лв. като юрисконсулт в търговско дружество - шефът ми - главният юрист ме видя, че съм надъхан и ми даваше сериозна работа - от изготвяне на договори, през процесуално представителство по трудови, административни и търговски дела някои от тях с интерес за десетки хиляди левове. Това е сериозна отговорност

62

Леонардо

преди 1 година

До 56. Примера е произволен да. Аз съм фрийленсър, често изпълнявам я частни, я общински поръчки за медийно съдържание. Проблема е следния, през студентските си години, аз съм спестявал 4-5 години, стискал съм бузките, квалифицирал съм се, станал съм кинематограф с техника за 20 бона, снимам и обработвам на най-високо ниво като колегите на Запад и в Америка. Така, идва момент, в който българския шеф на частна компания иска елитна на качество видеореклама/българската община иска елитно отразяване

61

Си Дзи Пин

преди 1 година

Работил съм за друг, на работно време само 1.5 години и няма да си го причиня никога повече през 2007. На всякъде ми викаха че съм много квалифициран и не им трябвали такива дето могат да мислят къде са слабите места, а по-тъпички - да бачкат просто. В момента "работя" за да не ми е скучно 2-3 дни седмично по 2-3 часа, които дни искам по което време искам. Ако работех някъде на пълно работно време щях да взимам по-малко пари и отделно да нямам 5 мин за себе си. Смятайте дали ограбват труда ви.

60

Анонимен

преди 1 година

До маймун смитТочно. Това съм го виждал от първо лице. Обаче аз бях новобранецът с по-висока заплата. Като знания и опит не бих казал, че им отстъпвах, просто бях новия в офиса. Доста тъпо ми стана, като разбрах, че взимам с 30-40% повече от стари служители. Но пак ми се виждаха малко и напуснах за повече пари. Това е, ако не сте си оцелили работодателя, трябва на няколко години да сменята работата - начин да си вдигнете заплатата. Странно, но на новите дават повече пари :)

59

Значи не са

преди 1 година

толкова наивни за колкото ги смятате,а са доста в час... Изключвам от числото умни и мислещи младежи тези от младежките организации на Греб-ДъПъСъ и прайд избирателите на ППЛГДБQ+/%-*& :)

58

айде,сега

преди 1 година

До Анонимен..Кажи де,кажи да чуем каква е тази "много отговорна"работа каква е и кой те назначи ей така,без опит.А и сегашното образование нищо общо няма с това от преди 50години.А и правенето на банички например,иска години опит и отговорност,защото я консумираме.