15

до 11

преди 1 година

Средната заплата във Варна е много над 1200-1300лв.. В София по данни на НСИ е 3200, барабар със сивия сектор вътре. Реално е над 5000. Във Варна е малко по-ниска, но нещата са подобни. Двама специалисти сериозни си имат семеен доход 10000 и нагоре (не е много за София или Варна, хич даже, но не е и малко и може човек да вземе жилище). Предимно такъв тип хора купуват.

14

До 13

преди 1 година

Най- скъпоплатените във Варна са медицинския персонал плюс фармацевти, моряци плюс пристанищните позиции, преподаватели, няколко аутсорсинг фирми, бизнеси в сивия и в светлия сектор едновременно, юристи, туристическия бизнес е Ок от април до октомври. Не се сещам за друго, но си прав, че Варна освен да по-добри материалната база на университетите си, няма някакви големи индустриални инвестиции. Отделно *** все още държи хляба и ножа

13

Анонимен

преди 1 година

Не знам поради каква причина цените на имоти във варна били като в софия Икономика във варна ? Почти нищо няма там Даже е по зле от бургас Няма инвестиции сериозни ,няма даже аутобан до там .Ако пък е заради морето То южното Черноморие е много по красиво и почти всичко по значимо се намира там Сл бряг несебър созопол Почти всички бг богаташи имат имоти на юг Та питам се каква е причината варна да има цени като софия ???? Аз съм от пловдив .

12

Виница

преди 1 година

Виница засега е ОК откъм цена и квадратура, но е малко встрани с леко проблемна инфраструктура, но има места с много зелени площи. За 70-80 в евро се взема тристаен с паркомясто. Хубав град е Варна, става дори интернационален лятото, но е мега скъп. Градския транспорт като цяло е Ок, въпреки че тия спирки с така и не ги оправиха - не на всяка може да се купи билет и все още има контрольори. Заплатите стават Ок лятото, ако ви се работи 6-7 дена по 10 часа, но няма реална производствена икономика.

11

Дейвид Чукачи

преди 1 година

Тристаен средно е около 90000 на сносно място плюс лукса да имате паркомясто - още 25-30000. Средната заплата във Варна е, предполагам, около 1200-1300 лева и наистина мине голяма въпросителна как се купуват подобни имоти. Естествено има пампурджии, лекари, преподаватели и някой друг аутсорсинг, но това едва ли съставлява повече от 1/6 от населението на града.

10

Анонимен

преди 1 година

Те лихвите скоро ще върнат някои пишман инвеститори в реалността и цените ще се наместят.

9

Селския луд

преди 1 година

Съгласен съм с цените и застрояването относно упоменатите райони на Варна. Като най застроен квартал бил добавил и ,,Бриз, особено около стадион Гагарин. Нямам идея на какво се дължи това свръх купуване, но наистина е факт от моя позната, която изпълнява функция по контрол на качеството на обектите. Предполагам доста хора от Лудогорието и Добруджа продават имоти там и се включват на пазара във Варна. Възраждане, Кайсиева, а скоро и Владиславово ще останат без въздух за дишане.

8

Анонимен

преди 1 година

Напомня ми на вица "Фирма Бетонинвест!". Не че нямам жилища де- имам, че даже давам и сума под наем, но предимно наследствени. Не че не съм купил и аз какво ли не през годините- купил съм. Но в момента има доста по-адекватни инвестиции. Доходност под 6% не съм имал през последните години. Имотите ги оставям настрана- там имам сантименти, парите си вървят, няма да ги продам. Но че има търсене огромно- има. Но не с цел инвестиция.

7

Анонимен

преди 1 година

До 3 коментар .Съгласен .Варненци не осъзнават какво е това и това наистина е жалко

6

Анонимен

преди 1 година

Колко по рихтер издържат тези коптори по 2000 евра !

5

Анонимен

преди 1 година

Тези пак изпълзяха от дупките си, за да ни обясняват как инфлацията ще ни изяде парите и трябва да ги намушкаме в тухли. Ако пък нямаме кеш, сега е момента да прекараме банката и да се сдобием с 30 год. ипотека. Те в БГ лихвите никога няма да се вдигнат, а имотите са само нагоре. Все пак сме икономическият тигър на Балканите :)

4

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

То целта е всички в България да живеят на кредит. Всички западняци обезумяват, като разберат колко висок бил процента на частните жилища. Какво да правиш, "ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ".

3

Анонимен

преди 1 година

Три морие три морие три морие .Ой ой пушечно мясо и вълни

2

Анонимен

преди 1 година

Напишете че е платена публикация де

1

Анонимен

преди 1 година

Да, двустайна колиба, в която смятат и общите части, без паркомясто, без гараж, в 10 етажна сграда от соца - 170 хил лв. За новите коптори без коментар