127

До 135

преди 1 година

Като гледал стотици имоти в последните 5г в София - двойния гараж е към 50-60хи. евро. Комисионните за пиявиците са 3.6% и от двете страни (т.е. разбирай продавача си е калкулирал разхода и го в прехвърлил към купувача или с други думи те цакат поне 7%). Има апартаменти на ш/з по 3-4хиляди евро с гледка към отстещната панелка, та дори и на приземен (не първи) етаж с дворче от 20-30лв (влизащо в тези 3-4к), което е напълно неизползваемо. Купуваш 120кв, получаваш 75 чиста, 20 дворче и 35 общи.

126

Анонимен

преди 1 година

ти да видиш в Германия колко струва един апартамент..новото строителство е от 480 000 евро нагоре,старото от 280 000 евро в напудрен блок от 60-те години..без асансьор.отделно 3%комисион за брокер и нот.такса от 20000евро.един гараж е 30000евро.

125

Анонимен

преди 1 година

Оня ден пращам жената за банички за закуска от софийска баница.Връща се с едно пликче с банички и вика-излезе 50лв.После казва, че докато чакала,влязал човек,попитал за цената и след като му отговорили им теглил една звучна и си излязал.Та така и с имотите,на колко пиявици съм им теглил по една звучна и идея си нямате. Но ефекта е такъв,ако не съм аз,ще е друг.Ако не е бай Пешо в Софийска баница,ще е жената и така.Има сериозно количество пари някак си попаднали в хора, които не оценяват с-та им.

124

Анонимен

преди 1 година

Никакъв балон няма да се спука. В банките и в обръщение има МНОГО пари. ЕЦБ и ФЕД продължават да печатат, въпреки че вдигат лихвите. Демек правят се, че правят нещо за овладяване на инфлацията. Всъщност печатането на пари продължава с пълна пара. За последните 3 години са напечатани 80 % от доларите, които са в обръщение. Това значи *** са напечатали 4 пъти повече пари отколкото е имало през 2019-та.

123

Балончев

преди 1 година

Цък, цък, цък, ида да се пукна! Явно все още има много немъчени пари в тая държава. А хора които са натрупали пачки от рушвети, схеми и далавери си нямат идея от истински Инвестиции и се хващат за лесното, съответно се превръщат в компресора който помпа балона.

122

Ганьо

преди 1 година

Я да видиме колко още нагоре ще вървят цените, следва: 1. Вдигане на лихвите, инфлация, която ще унищожи спестяванията на средната класа, намаляване на населението, всеки четвърти апартамент празен в София. Ами май ще е по-скоро надолу.

121

Б.

преди 1 година

Никой не мисли за честните хора....Трябва да си някакъв изпечен "бизнесмен", за да си добре, а другите да се мъчат, дори загиват...Тези "игри" са една скрита война...Но има справедливост!...

120

Анонимен

преди 1 година

Българина обича да го лъжат ,но усети ли се става страшно.10 месеца го успокояваха че лихвите ще са ниски ,да си маха парите от лошите банки и да купува имоти,сега нещата се обърнаха и банките започнаха да вдигат лихвите ,тия дето лъжеха че имота е номер 1 инвестиция сега се опитват максимално да протакат и да бавят факта че пазара на имоти отива в друга посока,по нанадолнището

119

Анонимен

преди 1 година

Цените на имотите винаги са били зависими от количеството и цената на кредита ,дълги години бяхме свидетели на евтин кредит,и лесен ,даваха се кредити ,спекулираше се с тази политика,сега банките в цял свят ,повтарям в цял свят обърнаха палачинката и я обърнаха рязко и бързо ,бъдете умни и гледайте навън какво идва към нас,не четете тези манипулативни заглавия от платени медии и брокери !!!

118

Анонимен

преди 1 година

Скоро двойно и ще падат, въпреки инфлацията.

117

Чичо

преди 1 година

Българинът много обича да се сравнява със западняка и вика, ми то и там цял живот плаща ипотека..., Ама забравя няколко важни неща. 1) на запад си има закон за частния фалит, тука ти дънят и внуците. 2) и да те изхвърлят от работа социалната програма ще те крепи по-добре от родната. 3) демография и бъдеще - без коментар. 4) процент на вноската от нетната заплата - тука сме в челото 5) продължителност на живот и риск изобщо да не забиеш знамето дорде си жив... Риска просто е огромен!

116

Анонимен

преди 1 година

Да видим математиката. Двойно поскъпване на имотите на 5-10 години (тук пишат за 14 месеца). Увеличение на доходите 5-20% на година. Лихва по кредита 2-5%. Хайде пак смятайте.

115

Мдаа

преди 1 година

Рекламите на имоти във фейса ми нараснаха многократно. Защо ли?

114

Бабалуга

преди 1 година

Как си продал апартаменти, които са на кредит и не са твои, бре, фантазьор?

113

Рънърса N45

преди 1 година

Който изгаря от желание да живее в студена котловина покрита със смог и без перспективи за развитие, нека си харчи парите, всеки си прави сметката..

112

Анонимен

преди 1 година

Банките очакват спад в имотите брокерите и ИТ,та направили си сайт да печелят от имоти ,очакват ръстове .На кой да вярваме ?На тия дето печелят от имоти или тия дето дават парите за тях ?

111

Чичо до Дядо Дончо

преди 1 година

Дядо Дончо да си гледа пенсията шото очеведно от математика, банки и лихви нищо не разбира! Ми нали като купиш сега и ти вдигнат лихвата ще ти ударят джоба, бе дядо! Отвори един *** калкулатор и сметни на 300000 лв лихва на 2.5% и на 4.5% и после ми говори пак, че в едно и също.

110

Карачобан

преди 1 година

Отварям оня ден zillow, ей така да видя как вървят цените в САЩ и произволно разцъках Маями, Ню Йорк, Далас и Чикаго. Ми там за 250к долара взимаш не голи стени насред долините и ливадите, ами солиден, обзаведен, огромен имот, а пък нищо че тук брокерчета се размазват да обясняват как цените в софето били нормални и само нагоре щели да вървят.

109

Анал*лизатор

преди 1 година

Относно цената 800е-бях си харесал етаж от къща в Обеля с мазе и таван 100кв.м за 80000 е.,но се отказах,за съжаление.Така,че по кварталите такива бяха ценитеОтносно манипулативната статия-Обобщават се данни за голям период 6м-1г.Народа се наметка да спасява спестяванията,нооо.. ситуацията се променя напоследък и тепърва ще се променя.Нека банката да дава 3про на депозит а на вас да ви искат 600лв за парно на апартамента,и са ви вдигнали ипотеката на 5про.А тръгне ли вълна от продажби...

108

Чичо

преди 1 година

Пълни глупости, още 2018-та трудно се намираше тристаен под 100К ерва, сега пък се опитвате да ме убедите, че е нормално да дам 170к, е няма да ви ги дам!Реалната цена, съотнесена към инфлацията на този етап е 110-120К евро макс!