33

До 35

преди 1 година

Толкова грешки и неграмотност в тебе.А уж искаш грамотност...

32

Анонимен

преди 1 година

Затруднява го учебната програма на Америка за България, която се наложи в българското образование! Мене нищо не ме затруднява, ама съм обучаван по друго време.

31

Анонимен

преди 1 година

Збелязах, че някой тук от сайта трие положителни анти-грамотни бележки! :) Егати селската цензура!

30

Анонимен

преди 1 година

До 27Това, че някой бил чел мноооого не екритерий за грамтност. Както се казва нъпото прасе всичко чете! При тази навалица от графомани!

29

Анонимен

преди 1 година

Много от драскашите тук бъркат граматиката със стила на писане! О санкта симплицитас!

28

Хайде, хайде

преди 1 година

Българския правопис е сравнително сложен и "тромав". Дори филолози понякога допускат грешки. Но на функционално ниво хлапетата си пишат съвсем сносно. Дори пълния или непълен член не са проблем когато контекста на фразата го позволявал

27

Анонимен

преди 1 година

По-трагичното е, че има учителки, които пишат неграмотно. Първия път, когато се сблъсках с този феномен бях в шок! Детето (то си четеше от преди това) в първи клас ми показва тетрадката си и ми казва "Учителката ми е писала забележка, но не разбирам какво пише, можеш ли да я разчетеш?" Гледам аз, виждам двете грешки в изречението и разбирам какво не може да разбере детето, ама как да му кажа, че учителката му е неграмотна?!? Сменихме я. После свикнах... Много са такива...

26

Анонимен

преди 1 година

Спазването на тази про-руска граматика не е признак на грамотност, а именно на НЕГРАМОТНОСТ.Например т.нар. "правилата за главни и малки букви" е в пряко противоречие с правилото, ме имената с епишат с главни букви. А не както е при мурз.илки.те всичко с малки букви. Така че всички псевдо гамотни лица да си заврът про-руската граматика там където не влиза слънчев лъч!!!

25

До

преди 1 година

А ти защо пишеш с турцизми?

24

До

преди 1 година

Как ви хрумна,че говоря за моята "прослойка".Аз съм четящ човек от 70те г на 20век.Имам наблюдение именно върху поколението след 2001г.Уникална липса на обща култура!

23

Анонимен

преди 1 година

То премиерът ни говореше като хванат от гората, та кво да очакваме от останалите...

22

Козъгъзъ

преди 1 година

Атгаворат йе - торскуто колторньо маслетсвьо .!.

21

Анонимен

преди 1 година

Предимно липсата на образование още от първи клас. На образовани и добри учители. На липса на кадърни журлаисти и образователна държавна политика.

20

Анонимен

преди 1 година

До До, не знам до кого е този коментар... но няма никаква превзетост в това да пишете и говорите грамотно! И всички, които не се справят не заслужават никакво внимание. Чете се :) явно не и във вашата прослойка :) Четенето също е прерогатив на образованите :) Ако около вас не се чете.... се замислете. Освен това образованието е много повече от четенето :) И го казвам като човек, който повече от 10 години обикаля училища и университети за да оправя поразиите на МОН и калинките от системата!

19

Иван

преди 1 година

Какво затруднява българина да пише грамотно? - Интернет, социалните медии и всичко свързано с тях. Децата не искат да учат, защото това не им е приоритет. Кратко и ясно.

18

До

преди 1 година

Важното е да има смисъл.Вашата превзетост само ви надува самочувствието,но не носи нищо друго.Докато се заяждате,цяло поколение вече не чете дори.То оттам тръгва,ако не четат как да са грамотни..Обвързано е всичко.А не се чете,защото уж грамотни хора пишат откровени глупости за пари.Схвана ли какво ти казвам?

17

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 11, викаш няма значение как говориш и пишеш... важното е да ***(избрах тази "дума" нарочно за да осъзнаеш написаното от теб) нещо :) Смях!

16

Анонимен

преди 1 година

Журналистите от Днeса най-добре могат да отговорят. Те започнаха ли да пишат по-грамотно? Не знам, защото от доста време тук чета само заглавията.

15

Анонимен

преди 1 година

Тия сигурно ще качват като пръъча белата коза.

14

образованието?

преди 1 година

тва е различно животно от дипломата!