58

юбералес

преди 1 година

Не им стигали на немците работниците!!! Да ги ожалиш.

57

Анонимен

преди 1 година

"И докато работната седмица е 37,5 часа, то в България работа има докато шефът каже и законите и правилата са на хартия." - е за тва съм майстор. Закъснявам всеки ден по 2 пъти. Ако искам работя 100 часа на седмица, ако искам работя 1 час на месец. Няма договори или предплащаш или си търсиш некой друг.

56

ПЕШЕВ

преди 1 година

Ша одим да работим у Дойчланд

55

ЛЪЖАТ

преди 1 година

Не вярвам на немски работодател ! ! !

54

Анонимен

преди 1 година

Глупости,има кой да работи, светът е голям. Да направят адекватно заплащането и готово.

53

Чичо Гошо

преди 1 година

До ГеоргиС тази разлика, че в България всичко се е закучило само от едната страна на кръговрата. И така 33 години, докато цените на хранителните стоки и наемите в големите градове станаха по-високи от тези в Германия, а заплатите и пенсиите си останаха мизерни. И докато работната седмица е 37,5 часа, то в България работа има докато шефът каже и законите и правилата са на хартия. Даже нагло те карат да се подписваш, че всичко е спазено. Има редица сайтове за обяви за Германия!

52

Георги

преди 1 година

Хубавия живот ражда мързеливо населено, мързеливото население прави живота скапан, скапания живот ражда работливо население. И така.. кръговрат :).

51

Перниканец

преди 1 година

Баба Меркел толкова инженери внесе, те се се оплакват. Нема угодия.

50

Herr

преди 1 година

Сами са си виновни швабите. Отвориха врати за неграмотни, мързеливи, без липса за работа,а дошли да пресушат социална система арабели , африканци, турци и отказват достъп на източноевропейци /вкл. украинци, руснаци, сърби.../ , които имат поне средно образование.

49

Анонимен

преди 1 година

Защо да нямат кадри? Нали баба Меркел им достави бежанци? Хем да работят, хем да се размножават и да спрат демографския срив!

48

индустрия

преди 1 година

То население има в Г-я, но никой от младите не иска в тежката индустрията, особено момчетата искат социална професия, в банка, градинар, бояджия, длъжност в Discounter. Малцина са за тежка работа и малкото излъгали се напускат, защото ги натоварват с много по-голям обем работа поради недостига на персонал във фирмата. А тук хората не искат да ги експлоатират и си знаят правата.

47

Мето

преди 1 година

Не Германия загива, а смотаната Русия. Германия и България винагия са били 10-20 пъти по-добре от Русия. Всеки путинофил по дефиниция е комплексар и всеки ден чака апокалипсиса който никога не идва. Това са путинофилите: мързеливи, мрънкачи и обичат да злорадстват и да плачат на чужди гробове.

46

Анонимен

преди 1 година

СВЕТОВЕН проблем в спекулативното образование: 1. Ненужно продължително; 2. Много лъжи, малко истина; 3. Излишна теория, малко практика.

45

Анонимен

преди 1 година

СВЕТОВЕН проблем в спулативното образование: 1. Ненужно продължително; 2. Много лъжи, малко истина; 3. Излишна теория, малко практика.

44

Анонимен

преди 1 година

а за сметка на това много европейски компании се закриват в европа и си пренасочват производството в сащ поради високите цени - е... пита, кой печели от войната ?!

43

Бай Дрън

преди 1 година

33, щетите са в долари, а скоковете с парашут във футове. Добре, че още на са ги дали в лакти.Хаха, неандерталци.Ти ми дай пари, аз ако искам, ще скоча с парашут, а и теб ще хвърля безплатно от самолета да усетиш адреналина и топло в гащите.

42

Бай Дрън

преди 1 година

Хе, 500000 щял да бъде недостига на работна ръка. В България в момента недостига е двойно по-голям и е поне 1 милион! Само допреди 12-13 години смяната ми бе около 9 човека, сега е макс 5, а доста дълги периоди и 4. Няма кандидати за работа. От 1000 човека фирма, сега е някъде 200-250 човека. По-лошото в случая обаче е, че ръководството иска ра отата да се изпълнява независимо от хората. Тоест дефакто ние вече сме своего рода нови роби.

41

сиренето е с пари

преди 1 година

само у нас се намират бальци да бъхтят за 1500 лева! Ще е до време обаче!

40

Анонимен

преди 1 година

никой не ще да работи за без пари! това да не ви е комунизма!

39

До 44 Кори

преди 1 година

Има два варианта. Или това което казвате за средновековието в Китай да е вярно или вие да живеете все още в 90те години и да ви е трудно да осъзнаете кой век и коя година сме. Няма да ви казвам кой вариант отразява реалността. Вие сами ще разберете с времето.