61

предатели

преди 2 години

Да не би да има ДОСТОЕН ПАМЕТНИК в държава пълна с величаване на окупатори.

60

Анонимен

преди 2 години

С всеки изминал ден Киро заприличва на Мистър Бийн. Вижте на снимката глуповатата му уплашена физиономия. В този момент когато е снимат хората го освиркват и скандират оставка. Киро си е глътнал граматиката и без друго, но да изнася реч на фона на освирквания изглежда му е много унизително. Само стана за смях.

59

Анонимен

преди 2 години

Името на Ботев от устата на Столипиновеца звучи вулгарно. Ако Ботев живееше в днешно време и се бореше срещу колконизаторите от кравария и еврогея щяха да го третират като терорист.

58

Анонимен

преди 2 години

Тежко, брате, се живее-между глупци неразбрани;душата ми в огън тлее,сърцето ми в люти рани.Отечество мило любя,неговият завет пазя;но себе си, брате, губя,тия глупци като мразя.Мечти мрачни, мисли бурниса разпалили душа млада;ах, ръка си кой ще турне-на туй сърце, дето страда?

57

Ботев:

преди 2 години

"А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия,откак окови влачи народа,броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!"

56

Анонимен

преди 2 години

Светът, привикнал хомот да влачи,тиранство и зло и до днес тачи;тежка желязна ръка целува,лъжливи уста слуша със вяра. Христо Ботев

55

МММ

преди 2 години

До Анонимен 17 - ти сериозно ли бе?! Русофил?! Ботев който нарича Русия "Тюрмата на Света"?! Ботев, който пише във в. Знаме от 1875 - "..Русия, тая мнима защитница на славянството, днес тя употребява още по радикални средства за да изтрие от лицето на земята българските колонии.."? Е, напразно си "учил". Вечна Слава и Светла Памет на Великия Български Револиционер!

54

Анонимен

преди 2 години

Киро оправи ДПС и сега тръгнал да оправя Ботев. Запри се, бе дезертьор!

53

моч

преди 2 години

......и продължавам да настоявам , цялата отговорност за несгодите през последната година и предстоящата неизбежна национална катастрофа е заслуга единствено и само на другаря преZидент и наложените от него болшевишки копои !!!!

52

Анонимен

преди 2 години

До Anatoli Защо се нагаждак към силните на деня, а не мислиш за утре?

51

Учител 2022г.

преди 2 години

Този какво е учил не знам. Но точно Ботев е ИДЕАЛИСТ, а не реалист. За Левски е същото - идеал , а после да отиде на друго място да се бори за освобождение. След това идва реализмът. И двамата не са живеели в свободна България и не могат да знаят какво ще се случи после с държавата...СЛАБ -2 ,му пиша на мин. председателя. СЛАБ-2.Ако е на 10 год. бих му простил, но ....той е уж зрял човек.Учен......

50

Анонимен

преди 2 години

Не е бил реалист, а ИДЕАЛИСТ. Киро бърка двата щата. Не разбира какво говори. Друг е писал речта и бърка понятията както винаги. Под влияние на бунтарско-анархистичните идеи той смята, че в българския народ е стаен естествен революционен инстинкт, който всякога може да се пробуди чрез призив или убедителна пропаганда. Именно поради това Ботев не отдава нужното значение на предварителната подготовка на народното въстание.

49

Anatoli

преди 2 години

Слава богу че сте просто платени руски тронове и от вас нищо не зависи . Русия си отива и се превръща в страна от третият свят . Яде бой ама яката и тая война ще е това което ще я довърши. И слава богу - цивилизования свят няма нужда от диктатори , корупция, олигарси и кгб варианти . Вие си лайте ' Русия' а той кервана си върви. За 3 месеца я видяхме какво представлява след още 3 месеца ще хълцате и пръцкате само.

48

Анонимен

преди 2 години

Безспорно, идеологията на Ботев отразена зорко и талантлива в неговата публицистика, представлява по-нататъшното развитие на българската политическа мисъл, на основните идеи на българското революционно движение, създадено от Раковски, Каравелов и преди всичко от Левски.Ботев обаче отстъпва в своите виждания от някои основни принципи в идеологията на В. Левски и преди всичко по въпроса за подготовката на революцията.

47

Анонимен

преди 2 години

Хаха Киро Мустафа, не знае нищо за Ботев.

46

Анонимен

преди 2 години

Йиро се нагажда към силните на деня не го интересуват националните ни интереси.

45

Анонимен

преди 2 години

43, 'Ботев е пълна противоположност на Кирил Петков.' ---- БОТЕВ Е БИЛ ПОЛИТИК КРАЙНО ДЕСЕН

44

Анонимен

преди 2 години

Моля ви от все сърце, не му давайте думата, да се изказва за великите ни личности.

43

Анонимен

преди 2 години

В човешката история има много държавници, управници, някои от тях са предавали родината, някои са се нагаждали към силните на деня." Говори за такива като него. :)

42

Кирил

преди 2 години

Както е казал Пушкин-Не спори с глу паците.Безмислено е,няма да им дойде акъла.Чао до не скиф!