25

Анонимен

преди 2 години

Тоя вселенския поп да не знае много, щото турчолягите като го изгонят от Истанбул, къде щи иде, А?

24

До 24

преди 2 години

Когато си глупав нищо не помага.Просто нация от оногундури няма как да спечели.Мутрата беше на прага да взезе в европейската история също като Тервел.Уви,той се отказа сам от това и послуша и...те.Все едно Тервел да беше тръгнал да помага и да се беше върнал пред Константинопол.

23

Анонимен

преди 2 години

Преди нашето вето за ЕС ,когато отношенията с Македония бяха невиждано добре,Македонска Църква поиска от Българската Църква да бъде Църква Майка на Македонската.Това си беше голям признание от Македонците.След намеса на Руснаците нашите се отеглиха и отказаха,след това наложиха и Вето на Македония.На пракитка с това Македонците искаха зближаване с България и признаване на общия ни произход.Тук последва анти-Македо ска пропаганда и се стигна до тук.Сега Русия няма влияние и....

22

Анонимен

преди 2 години

Казвам ви,това тук е Европа.Решават католици,византийци,венецианци и тн.Рицарите.Европа си е тяхна.На който не му изнася прави следното:взема си оногундурите и обратно към Фанагория.Тук е пакс Романа.Земя на изток колкото искате,говорете с Путин,може да ви засели нейде.

21

Анонимен

преди 2 години

Колкото и да проклинате,Вселенската има права да урежда такива неща.През 16 век тя уреди на Бориска Годунов Московска патриаршия.И тогава са им се смели.Но това е Константинопол.Нашите йерарси го знаят и са съгласни.Другото са просто комплекси от и..ти като Пламен Павлов,Николов и разни разбирачи.Историята се прави по друг начин!

20

Анонимен

преди 2 години

Това действие е продиктувано от католическата Конгрегация за доктрината на вярата (Инквизицията), за да разцепи източно-православния мир.

19

Анонимен

преди 2 години

Вяртоломей ни показа мястото в международните дела.От 11 век още Василий втори ни го е показал Бити кучета на милостта на василевса.Който не му харесва да ходи в евразия!

18

Анонимен

преди 2 години

Киро да покани Вартоломей на срещата със Световната банка в София. Довчера Русия ми се виждаше безхаберен авантюрист. Днес обаче май няма друга сила, която да защити прпвославния свят от малодушието му.

17

До 17

преди 2 години

Комплексар!Никой в света не го касае нашата история.В по голямата си част крадена от Византия и Рим.

16

Анонимен

преди 2 години

Честито! Вартоломей разделя и владей. Тази американска *** навремето неясно защо, Плевнелиев доведе в България., Порошенко пък с него раздели УПЦ. Докога нашия Св Синод тихо ще наблюдава състпването на православния свят?

15

Анонимен

преди 2 години

До Пореден ударНали? И аз това разправях на един колега от Дания как ние сме откраднали писменноста,културата и прочие от Великата Маймунодония. Човекът бе доста учуден защото никога не бе чувал за тъкава държава или те трябваше да си пренапишат собствената история. Търгували били през седми век с някакви измислини Българи а те били Мъкодонци. Глу па ви Датчани,Немци абе Европейци с история нали?

14

Пореден удар

преди 2 години

по комплексираните кратуни на т нар бг историци.По скоро трябва да се наричат ИСТЕРИЦИ.

13

филип 1

преди 2 години

"Охридска на Първа Юстиниана и на цяла България, съкратено наричана и Охридската архиепископия е наименованието на българската автокефална православна църква" значи и църквата е българска на всички българи в региона как сега ще го извъртат та да стане македонска не знам , да не се окаже че юстиниан е завладял само македони в България, труден казус за македонската академия на накедонските науки

12

ами

преди 2 години

"великия православен народ" като стигнах до тук и спрях да чета.....

11

Анонимен

преди 2 години

Не ги знам макетата какви бръмбари имат в главите, ама се чудя за какво и им е да признават нещо, което си е било. Давид Български е последният патриарх преди загубата на България от имп. Василий 2. Давид Български се е казвал тоя брадат коч. Български! Не Мега-маке-Охрид-сон_оФ_Джисъс_И_авери. Поне да бяха прочели малко историята, а не на произволна страница Нови Завет да сочат. То Исус е от Охрид ако не знаете...

10

никой

преди 2 години

Вселенския патриарх е господар на неговата си църквичка и се опитва да се прави на папа мо за такова решение се свиква вселенски събор, а тоя дъPT KO3Eл да ходи на психиатър да си лекува деменцията и лудостта!!!

9

Сата НАТО

преди 2 години

, Охридската архиепископия си е съществувала и през Средновековието и то в състава на Бселенската патриаршия, тогава българска църква не е имало.

8

Некъф

преди 2 години

Даже и църквата им е прогнила от сърбоманщина на тия безродни предатели крадящи историята ни!!!

7

Христо Христов

преди 2 години

Да припомня, че тиквата подписа договора И на македонски.

6

Анонимен

преди 2 години

Още една кражба от българската история. А тоз вселенския е за ... един як бой. По-скоро е политическо лице, а не патриарх. Но пак ние сме си виновни.