427

Анонимен

преди 2 години

Откъм Руското пасольство се чува ,,ой-ой-мамочка,,.

426

?!?!?!

преди 2 години

Тук в БГ останаха по-малко български неща отколкото в квартал населен с българи в чужбина ...

425

до 486

преди 2 години

Не разбрах каква е връзката?

424

От Вселената

преди 2 години

>>>Накратко-османската власт не е потурчвала всички наред - потурчила е само неконтролируемите общности наследници на "ранното християнство". За контрол над "ортодоксалните" /православни/ християни се е грижела гръцката патриаршия, която е имала договореност с османската власт. Днешните босненци са чисти българи по род, мохамедани по псевдорелигиозна доктрина - арабска зараза ислям. Издава ги българския фолклор, макар и да носят фесове и шалвари.

423

От Вселената

преди 2 години

>>>>След падането на Балканите под османска власт, договорката между православните клирици и османската власт се налага, но тя не важи за "БОГОМИЛИТЕ" - те са неуправляеми, и се налага да бъдат помохамеданчени с огън и меч. Който "БОГОМИЛ" не е искал новата доктрина на мохамед, бил е заклан, или набучен на кол. Така са се появили псевдорелигиозни общности, съставени от българи по род - "помаци" в България и "бошняци" в Босна. (Следва>>>>)

422

От Вселената

преди 2 години

>>> В България са горени живи на клади и клани почти в цялото Средновековие от провизантийската настроена църковна и светска власт. Още по това време, преди идването на османлиите, големи групи българи "чисти" християни се изселват в земите на днешна Босна (Следва>>>>>)

421

От Вселената

преди 2 години

>>>> Османлиите обаче са имали проблеми с един древен клон на християнството - "ИСТИНСКОТО", "РАННО", "Ч!ИСТО" ХРИСТИЯНСТВО, което на гръцки се нарича "КАТАРИ", и в превод на български "ЧИСТИ". В историческата литература тези християни се наричат често "БОГОМИЛИ". Богомилите са били преследвани от римокатолиците и ортодоксалните християни безмилостно - във Франция всички "КАТАРИ" са били изклани до крак още в средновековието. (Продължение >>>>)

420

От Вселената

преди 2 години

За младите тук ще разкажа за съдбата на българите наричани босненци. В османската империя грижата за ортодоксалните християни се е упражнявала от гръцката патриаршия. Негласна договорка между османлии и гърци е държала в мир двурелигиозната османска империя - гръцките папаси са държали в покорство ортодоксалните /православните/ християни (продължение>>>>)

419

484 брато от коя

преди 2 години

секта си?

418

Хубава новина

преди 2 години

др0гаре.

417

до 477

преди 2 години

Америка е в основата, за да стане независимо от петрола на Русия и вече стана, имат си достатъчно на територията за да няма поскъпване на горивата и даже Тесла да е с по-малко продажби.

416

Анонимен

преди 2 години

Всичко това е много обидно особено предателската роля на медиите. Дано им сложат украинци за директори. Американските НПОта изиграха блестящо ролята си за формиране на безпаметно безродово общество което украинските нацисти лесно ще манипулират за американските интереси.

415

Анонимен

преди 2 години

Изгониха милиони българи за тея 30г. и продължават с предателски решения и дела. Същевременно върви украинизация а целта е налагане на американските интереси.

414

Анонимен

преди 2 години

Дори Русофобите са от части потресени от тези предателски решения и не се радват а гузно мълчат.

413

Анонимен

преди 2 години

Абе хора не виждате ли че тече украинизация на европейските народи. Слепи ли сте. То не са знамена не са имена. Америка е в основата.

412

Анонимен

преди 2 години

До Българин, ние сме на картата на света по волята на негово императорско величие руския император Александър втори наречен цар Освободител. Какви народи са се срражавали под неговите знамена е въпрос на втори и трети план. Ако не беше неговата императорска воля нямаше да я има България на картата на света.

411

до 474

преди 2 години

Кой са тези братя

410

Maке84

преди 2 години

И вие братя тръгнахте към дното

409

до 472

преди 2 години

Явно са останали софиянци в София обаче.

408

От Вселената

преди 2 години

"Столичния общински съвет (СОС) взе решение площад в София да носи името "Героите на Украйна", а друг - на руския опозиционер Борис Немцов" ............. ...........Прочетох заглавието и тръпки ме побиха ...Някой знае ли колко Българи останахме на Балканите?