48

аз

преди 2 години

ако се съди по новините Украйна вече трябваше вече да е заличена от картата

47

аман от мисирки!

преди 2 години

Нека поясня за войната:Смисъла е ограбване на нещо ценно от някаква територия и при евентуално възможна окупация експлоатация на робите!Да добиват ресурси от собствените си територии.Никой не може да вземе на босия Ц-Ъ-Р-В-У-Л-И-Т-Е.Суровините и робите са другаде,даже са окупирани ама не го знаят.

46

Мишо

преди 2 години

Може, да вдигнат на Он Аир тока до толкова, че да спрат да дърдорят простотии!Аман от диванни разбирачи и псевдо ексепрти!

45

Анонимен

преди 2 години

До ало, соросоитке!Аз не разделям Европа на Русия и на запад, вярвам, че някой ден(надявам се скоро) пак ще се върнат добри времена и Европа ще е цяла и ще си работят и търгуват помежду си всички държави.

44

ало, соросоитке!

преди 2 години

"проф. Нина Дюлгерова посочи, че Европа е голяма" +++ Европа вече не съществува като субект, старата западна Европа вече не съществува, днес Европа е нещо второстепенно, но западноевропейците начело с техните Урсули, Макрони и Мишели изглежда не могат да разберат това, че полуостровчето западна Европа е само едно малко кътче от големият материк Евразия която се владее от Русия, и дори Русия сама заема площ от Европа почти колкото страните от целия ЕС взети заедно.

43

Анонимен

преди 2 години

До ЩеревДа, ей сега, чакай да си обуем маратонките , да си зарежем всичко и да станем пушечно месо, как пък не, ходи си сам, като ти е мерак да се биеш и ставаш пушечно месо!

42

Анонимен

преди 2 години

Изобщо Украйна не е била главната тема. Става въпрос за съвсем друго

41

Анонимен

преди 2 години

Състоянието на Европа в момента е чудовищно. Води се жестока борба кой ще получи ярлък за Великото европейско княжество. Вече има един загубил, това е Европейската комисия, забележително е, че там още не са разбрали, че са загубили. Скоро Европейската комисия ще бъде само сървис, спомагателно учреждение. Другите претенденти са Германия и Франция, като Франция е едни гърди напред. Това беше и целта на визитата на Макрон в Москва при Путин.

40

Анонимен

преди 2 години

1966г де Гол обяви излизането на Франция от НАТО, а след няколко седмици замина на посещение в Москва. Речта си, произнесена от балкона на сградата на Моссовет, пред многохилядна публика на площада, де Гол завърши на руски "Да здравствует Москва, да здравствует Россия, да здравствует дружба России и Франции". Показателно е, че казва Русия, а не СССР,с "дружбата между Русия и Франция" по времето на СССР.

39

Анонимен

преди 2 години

За последните две години правителството на САЩ зае и изхарчи трилиони долари, каквито нямаше, а Федералният резерв неразумно вкара трилиони свежи долари във финансова система. Всичко щеше да бъде ОК, ако през 2018 г. Путин не беше показал анимационните си филмчета, на които САЩ много се смяха. Днес обаче никак не им е до смях.

38

Анонимен

преди 2 години

Залезът на НАТО в Крим.

37

Анонимен

преди 2 години

След Афганистан идва ред на Балканите.

36

Анонимен

преди 2 години

До Крим не е руски Иска ти се , турчино , но няма да стане, достатъчно награбихте, избихте хора и асимилирахте!

35

Анонимен

преди 2 години

При новите развития на геополитическата ситуация, САЩ гледат на "младите европейци" (източна Европа) като на пасив, който отнема ресурси, а не като актив. САЩ винаги следват своите интереси.

34

Анонимен

преди 2 години

Много е вероятно всичко да е вече уговорено между Байдън и Путин, а нищо чудно и Байдън да е поискал от Путин да постави този "ултиматум". Байдън ще каже на европейците - вижте какво, ние не искаме ядрена война, ние излизаме от НАТО и си гледаме нашите вътрешни проблеми, а вие се оправяйте и воювайте и налагайте санкции на Русия.

33

Анонимен

преди 2 години

Трябва да отбележим, че ултиматумът на Русия към САЩ (към САЩ!, не към НАТО) да изтеглят НАТО от източна Европа дойде сред разговорите на Путин с Байдън. Трябва също така да отбележим, че реакцията на САЩ беше неочаквана и изненадваща - световният хегемон вместо да каже: кой си ти да поставяш ултиматуми, че и да заплашваш с военни средства, гледай си работата, НАТО е напълно легитимно в източна Европа! Вместо това САЩ тръгнаха на пазрлъци и на преговори.

32

Анонимен

преди 2 години

Европа е бедна и нища на ресурси и енергии и все повече обеднява. ЕС е умиращ стюз. САЩ нямат вече интерес да пазят Европа, още повече след анимационните филми на Путин през 2018. САЩ могат и сами да се защитят, и са богати на ресурси, не както Русия, но имат всичко. А освен това в близките 20 години няма да имат военен паритет с военните технологии на Русия, защо им е да пазят Европа.

31

Анонимен

преди 2 години

Докога ще ги карат да се избиват помежду си хората и страдат, колко години, оставете ги на мира, дайте им малко да поживеят на тези хора, дайте им малко въздух, стига вече с тези конфликти и дрънкане на оръжия! Вместо да си търгуват и печелят , те се стряскат непрекъснато от конфликти.

30

Анонимен

преди 2 години

Тази е от " червеното котило " . Грузия обявила война .*** нямат край .

29

Щерев

преди 2 години

българите сме на страната на френската и украинската съпротива и ще победим заедно Путлерофашизмъ