103

Анонимен

преди 2 години

До До 115Такива разговори с пациент се правят в кабинетите, а не в спешното. И се правят от лекар, а не на регистратура. Никъде на регистратура не питат за други заболявания или алергии, или прием на лекарства. Жената гасне, не може да си каже ЕГН-то, ясно е, че е за светкавична реакция. А светкавична реакция няма.

102

Жоро

преди 2 години

Не ми пука за българите. Няма по-назадничав и простоват народ. Чалга, селяни, леки жени и пияници. Нека ***. Срам за Левски, Ботев и Караджата. Колкото повече антиваксъри изпукат, толкова повече ще се качи общото IQ.

101

Анонимен

преди 2 години

Ако ви чете човек,ще рече,че всичко сте свършили както трябва,да ама има клип в който се вижда вашата "бързина и професионализъм" има и повикване към Спешна помощ което вие сте отсвирили!

100

Анонимен

преди 2 години

До 112За поставяне на кислородна маска не се иска история на целия й здравен статус. Стига сте разтягали локуми и сте търсели оправдания! Хората в безсъзнание от катастрофи или друго да не би да ги разпитват за история на заболяванията, за целия им здравен статус или ЕГН и пр.? Не са реагирали адекватно в случая, не са подходили професионално.

99

До 113

преди 2 години

За да лекуваш ти трябва информация, защото ако лекуваш без да знаеш картинката ти може да си мислиш, че лекуваш,а реално да тровиш пациента. Затова не се назначава лечение без преглед или изследвания, защото ще е безотговорно и потенциално смъртоносно. Пак казвам основния проблем е в системата и тия в парламента които приемат закони и нормативи без един ден да са работили на това място и да са запознати с проблемите.

98

Абе вие добре ли сте

преди 2 години

Една седмица починалата се е лекувала от "настинка"!!! Постоянните ви братвежи че Ковид 19 е просто настинка, водят до това!!! Хората със седмици да пренебрегват симптомите, да не се тестват за да не ги сложат под карантина и накрая отиват в крайно тежко състояние в спешното!Цяла седмица пропиляна без да се потърси лекарска помощ,после 6 минути били проблема!Цялото ви мрънкане и споделяне на галшиви новини убива хората!!!

97

Анонимен

преди 2 години

До Към 103Професионализъм се нарича. Да запазиш самообладание и да реагираш адекватно в критичен момент. Безразличието и бездушието не е начинът. Също така да преценяваш тежестта на ситуацията- кой може да изчака оформянето на документи, кой да бъде лекуван светкавично, а документите после. Това с чипове и електронни карти е рисково. Забива им системата- стой, чакай да зареди 30-40 минути, пък може и да спрат да работят, ако зацикли системата.

96

До 107

преди 2 години

А как? Ще питат пациента които е припаднал? Или роднината който не и знае ЕГН-то, а какво остава за поносимост към лекарства или алергии и болести? Ами нали затова вече направиха предписаните лекарства да са по електронен път, за да може да се види какви медикаменти пие в момента за да не се даде лекарство което е вредно да се комбинира с такива които пациента приема в момента! Или да питаме роднината: какви медикаменти приема роднината ви? Еми бели и кръгли, много полезна информация!

95

Анонимен

преди 2 години

Във всички спешни отделения практиката е една и съща. Искат първо лична карта за да приемат нуждаещия се пациент. Мъжът на починалата не е могъл да я предстви веднага. За съжаление. Друг е въпроса дали веднага щяха да и помогнат ако ЛК беше на лице. В нашите спешни отделения не е като в американските филми като Спешно отделение, където трима четирима лекари, сестри бягат с носилките за да помогнат колкото може по бързо на пострадалите или нуждаещите се пациенти.

94

ПП надежда

преди 2 години

От възраждане да внесат нов закон в парламента време е за смъртни присъди на самозабравили се докторчата! Нека Киро разпише закона или Коцето изкарва протеста и бутат сичко.

93

Докторко

преди 2 години

И после що сме имали толкова висока смъртност.

92

Ясно като бял ден

преди 2 години

Без нов Народен съдНяма да мине.

91

Анонимен

преди 2 години

103. И аз съм коравосърдечен. Но отношение към постъпващ болен човек, трябва да се различава от отношение към *** в кланница. Регистрация на смъртта. Едното ЕГН се казва за 5 секунди. А да говориш че при сегашното състояние на здравенаказването, лекарите ще получат информация за алергии и болести от "регистрация" е просто смешно.

90

До 103

преди 2 години

Защото ако имахме работещо електронно правителство, регистър и електронен подпис вграден в личната карта, щеше да е просто прокарване на картата през четец и да излезе цялата и медицинска история. За 1-2 минути лекарите щяха да имат цялата им необходима информация и да реагират както трябва! Ако и тогава бяха реагирали както сега, е тогава вината е изцяло и само тяхна! Но в момента сме още в 15 век когато всичко е на хартия и животоспасяваща информация пътува 5 дни с камили!

89

Телефончо

преди 2 години

То затуй на вкараните в ковид отделенията им вземаха телефоните. Може и още да ги вземат. Да не гледате как медицинските работници си пият кафето вместо да спасяват умиращите.

88

До 103

преди 2 години

Ок, не я регистрират, а я вкарват направо в спешното и и дават лекарство което е противопоказно за заболяване което тя има и е регистрирано. Изкървява и умира на масата и пак лекаря ще е виновен защото не е имал пълната информация и е дал грешно лекарство на пациент с диагностицирано заболяване или с алергия! Вината не е в лекарите или в рецепционистката, а в тия които в 21 век отказват да има електронна система и продължават да настояват за хартиени носители за да може да раздуват администрация

87

Към 100

преди 2 години

Ако вие сте лекар и на ден пред вас умират по 5-10 души колко време ще издържите? Същото като при войниците е! Или изперква тотално или става безчовечен за да може да си върши работата! Но ако бяха вкарали както навремето искаше Москов чип в личните карти с които да става регистрацията на болните нямаше да го има този проблем! А регистрация трябва да има за д сполучат лекарите информация дали даденото лице има алергии и съпътстващи болести за да не приложат лек, които реално за нея е отрова!

86

Анонимен

преди 2 години

До 100. Лекарите нямат чувства, а и не само те. Но тук не говорим за чувства, а за отношение към нуждаещ се от помощ човек. Не е нужно да ахка и да охка, а да окаже помощ. Вече и това е ампутирано. А точно това прави хората хора.

85

Анонимен

преди 2 години

Какво значение има колко време е била болна, дали с пневмония или не. От значение е ОТНОШЕНИЕТО! Третирани сме като нисши същества от търговските дружества. Какво и пука на тая дали жената ще умре или не. Проблема си е нейн нали, все пак е поредната умираща пречеща да си пие кафето. А ако не изпълни нареждането на шефчето, я ще я накажат, я няма премиални.

84

Анонимен

преди 2 години

Има едно нещо което всички пропускат: че рецепционистката била реагирала с безразличие, а някои пита ли се защо е така? Не е както първосигнално ще си помислите, защото е бяла мафия, а защото чувствата се ампутират в лекаря още в университета! Ако всеки лекар реагира като нормален човек, то той няма психически да издържи и на втория починал ще изперка! Това е грозната истина, безчовечността колкото и абсурдно да звучи те прави лекар! А вината за бумащината я търсете по високите етажи!