50

Искаш ли още

преди 2 години

от Дедо си, плячкосвахте и грабихте. Ами защо не ми изчислите, тарикати, пенсията въз основа на възнаграждениета 70-те и когато бях на изпитанията на "Хан Аспарух", "Петимата от РМС" и на Актиния в Полша- Гдиния-Гданск. Колко тавански ми се полагат? К,во сте ми ревнали за справедливост и тавани. Престанете най-после. НОИ вън. Удръжки еднакви, еднакви пенсии. Останалото заработено всеки да си го инвестира. Нали сте най-умни. Къв ви е проблеМЪТ? В тая ТЕРИТОРИЯ няма нито една реална пенсия.

49

и още от Дедо ти

преди 2 години

та знаете ли , че въобще в предприятие, което Ви носеше "дойлери"се работише по 12 часа на ден, шест месеца, без почивка. Плямпала много и на всички нива, но преди да цвъкате по виртуала, малко се образовайте всички. Цялата пенсионна с...м...*** е деформирана,тотално, умишлено, целонасочено, програмирана конспирация, за да обслужва един ненуже НОИ и шмекери и тарикати. Много знаете, но докато Ви строихме държава, Вие локахте алкохол, подстгригвахте си лозичките, имитирахте работа, "приватизирахте

48

"специалист&quo

преди 2 години

4.Що не вземете да върнете надвесените осигуровки на тези с наложен таван, а експерти на НОИ. 5.Колко пари трябва да дава НОИ на тези с тавана всеки месец, ако го премахне, а колко пари дава НОИ на тези с административно вдигнатата пенсия, които нямат нужния осигурителен принос. 6. Защо държавата дава на тези с малък осигурителен принос, след като около 50 процента от бюджета на НОИ е от данъци. 7. Защо....защо....защо....господа експерти на НОИ....

47

Дедо

преди 2 години

До МНЕНИЕ"Формулата е справедлива" , но за теб и някои като теб- последни години, осъвременяване ли, преизчисление ли там, но как се приеизчислиха пенсиите на ония като мен, започнали работа петдесетте, та чак до 1994 г. И то първа категория, екстремни условия, две професии, конкурси за рработа, длъжност иработа по Женевска конвенция, социален статус над средния, но не от хайдотлук и далавери, а от заплати, получавани по ведомост, международна работа, 12 часов работен ден/ти и там горе,

46

"специалист&quo

преди 2 години

По мнение на експерти-премахването на тавана на пенсиите щяло да доведе до трус в системата, да ви имам и експертите, звучи ми като жълта новина 1.Продължава да се увеличава броя на хората ограничени от тавана. 2. Няма ясен критерий как се определя този таван. 3. Тези експерти не се ли притесняват от трус в системата, когато административно се вдига минималната пенсия за хора, които нямат достатъчно стаж и осигурителен принос към нея.

45

Александър

преди 2 години

Преди изборите казвахте, че пари има, било въпрос на добро управление. Странно е, че отново пенсиите ще бъдат уж увеличени, пък пак намалени. Старите хора гледат какво получават, а не кое плащане какъв вид е. А иначе в магазина цените си растат. Така че не говорете за добавки, а за адекватно преизчисляване на пенсиите. И не да расте само минималната, а същия ръст да имат и другите. Иначе всички средни пенсии малко по малко отиват към минималната. Това справедливо ли е?

44

Анонимен

преди 2 години

При тази ограбена от ГЕРБ държава, не знам от къде намират пари за такова голямо повишение на пенсиите. Може би, като оставят нисък тавана за максималната пенсия.

43

Ясно

преди 2 години

Поредните циркаджии. Има ли все още наивници, които живеят на тази територия, които да се осигуряват на реални доходи? Щяло да има сътресения в системата ако се премахне тавана - зависи в чия система, ако е тази на калинките, кирчовците и кумците, които знаят само да тарикатстват и за които принципите и правилата са за баламите, то по-добре да я няма тая система.

42

Пенсионер

преди 2 години

Гьоков, защо не отчитате инфлацията. А тя вече наближава 20 %. Къде са компенсациите за инфлацията. Тези посочени, но недадени 12.5% бяха компенсация за ковид добавката. Не ви ли е срам от вашите родители?

41

Наивни

преди 2 години

Високи пенсий може само да сънувате.Ще ви ги дигнат с 2-3 процента МАЙ месец.В обрана държава увеличение на пенсиЙ ще видите през крив макарон.

40

Анонимен

преди 2 години

ЗАГЛАВИЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ИЗЛОЖЕНИЕТО- ДОБАВАКАТА Е ДО 1 ЮЛИ.

39

Кики

преди 2 години

Боко , знае отговора за ниските пенсий.12 години мафиотско управление вие какво очаквахте.

38

Анонимен

преди 2 години

Каква добавка бе всичко е андиманди измислиците лъжите на Киро мошенника

37

Гьоков

преди 2 години

Кви пенсии ви гонят?Прилежния пенсионер е ваксиниран и с бустер и гушва букета месец преди да се пенсионира!Да не искате и да наследявате пенсии,мискини?!

36

Чичо

преди 2 години

Никой не говори за ,,СРЕДНИТЕ ПЕНСИИ,,.Защо така?

35

Анонимен

преди 2 години

До пенсионер 1Гьоков стига лъжи!Преизчислете пенсиите с осигурителния доход за 2021 и коефициента за стаж 1.5 и не трябват никакви ковид добавки!Откъде ще дойдат тези пари. И сега се наливат от държавата милиарди за пенсии. Всички са прецакани от старите пенсианери. Или да взимаме още заеми и да раздаваме, младите да му мислят. Няма ги тези пари. Или викате какво са още 5-6 млрд на година.

34

МНЕНИЕ

преди 2 години

Формулата на НОИ е Справедлива - Осигурителен Стаж + Внесени Осигуровки .От 2022 година отпадат 3 *златни години* , тоест - партийни секретари , полицай и военни са прецакани . Но тук се получи парадокс - хората работили след 2000 година са ощетени - не им дават пенсията която е изчислена - има таван на пенсията за Работници Пчелички - от тяхната пенсия се взимат пари за Избиратели на Партиите - Проблема с Коректните Осигурени Работници е Напращял - да си платил , а да ти го дават .

33

село

преди 2 години

Защо,да ИСКАМЕ,НАЛИ СЕРБЕЗОВА,КАЗ,ЧЕ НОИ,е ДЛЪЖНО,ДА ТИ/НИ ПРАТИ,ИЗМЕНЕНИЯТА,ПРИ ПРОМЯНА,на ПЕНСИИТЕ.

32

ПЕНСИОНЕР

преди 2 години

АЗ ЗНАМ КОМУНИС ДОБЕРЕ ЛИ СЕ ДО ВЛАСТТА -ЧАКАЙ БЕДА -А С РАДЕФ 5 години СТРДАНИЕ -ЗАЩОТО СМЕ УМНО КРАСИВИ. !!!ААААААААА?

31

Пенсионер

преди 2 години

Когато ние започвах ме работа 1973г. 90% заплатите в НРБ ,бяха 100 /130лв.Е някой трябва да направи справедлива формула за преизчисление ...