224

Анонимен

преди 2 години

Даже няма и смисъл да се напъва човек да си печата пари в къщи, щот скоро кинтите от хартия ще изчезнат и всичко ще е само цифри и виртуална реалност, която ще се моделира от едни хора както им изнася.

223

Анонимен

преди 2 години

30 години канят чужди инвеститори с наличието на квалифицирана и преди всичко евтина работна ръка. Сега ще търсят осигурителен принос. Каква справедливост може да има за работилите срещу жълти стотинки? Работещи бедни, нали това искахте?

222

Solar Power

преди 2 години

До КОКО: Така е !!! Смеехте се на глашатайите на бате ви Бойко, но поне имаше кой да раздава команди. Сега няма никой ! Тепърва предстоят проблемите ... а Омикрон февруари/март ще ни мачка здраво !

221

Анонимен

преди 2 години

20-30 години

220

До 233

преди 2 години

Не знам за какви баби говорите. Една майка на 20-50 години, ще има "баба" на 40-50 години. Въпросната "баба" ще се пенсионира, когато внучето стане на 15-20 години и тогава евентуално ще може да го гледа.

219

До 233

преди 2 години

Е ти намери кой да даваш за пример. Страната с най- зле уредена социална политика за работещите ...но най- щедра към лентяите лежащи на помощи

218

До 231

преди 2 години

Напротив . От всички майки които имам около мен 90% си ползват отпуската да бъдат максимално с децата си , но същевременно си движат и неотложните работи в работата- пишат си доклади, планове, организират си онлайн срещи. Което перфектно ги устройва .

217

Ром"с

преди 2 години

В САЩ ако не се лъжа...майчинството е 14 дни или нещо таквоз малко ..а тук 24 месеца-мързелива работа за майките ...а те всички имат баби ...и по цял ден по барчета с цигарите ...прав е колегата по долу...тех ги забравят на работа...те стават по мързеливи и по забравят дисциплина и трудови навици.12 месеца е нормално ..

216

КОКО

преди 2 години

Гледам днес НС и какво са гласували вчера. Много се съмнявам във възможността на новото правителство да оправят цените на тока, пенсиите и стоки и услуги. Едно е да говориш друго е да го свършиш. Целия министерски съвет мълчи и се крие.

215

Анонимен

преди 2 години

Една година стига за майчинството, че дори и 10 месеца. Втората година вече човек забравя, че е имал такъв служител и изобщо не е добре и за жената и за работата...

214

анонимен

преди 2 години

Трудовият стаж също трябва да има тежест при определяне на пенсията! Сега водещи са осигуровките! И така ниските осигуровки, влседствие на ниските заплати, доведоха до изравняване на пенсиите на образовани и необразовани! Обаче не е все едно да работиш 40 г. и 20 г.,човек ес амортизира!

213

До анонимния тъпанар

преди 2 години

Нали една от причината да учат е да могат да правят повече и съответно да изкарват повече бе тъпчо ! Сбъркана история !

212

Мисля си

преди 2 години

Някои плюят соца за пенсиите, но тогава пенсионерите помагаха на децата и внуците с пари, а сега младите често помагат на старите с пари. Соцът имаше недостаъци, но беше 2 пъти по-добре от сега, особено за пенсионерите, а и за всички, освен днешните криминално забогатели.

211

Анонимен

преди 2 години

И според тази човеколюбива леля, дето даже мъжа и е избягал от нея, какво е решението ?

210

верно

преди 2 години

само да питам, вие какво очаквате, цял живот не плащате осигоровки, мангизи в пликче и после като пенсиоери да живеете баровски?да, не съм да плащаме повече на държавата, но не си ли постелиш сам за пенсия, не чакай да живееш като пенсионер-баровец!

209

Аналогия

преди 2 години

Списвачката, Петя Славова, заглавието е тенденциозно, показва вашето мнение и цели хората да се хванат за гушите и да оставят политиката. Промените са акт на човечност и разбиране на мизерното положение на възрастните хора !

208

Анонимен

преди 2 години

Щом е необразован и взема повече, значи има повече акъл от учения. Елементарно е. Докато едни учат, други пари правят...

207

Fallschirmspringer

преди 2 години

""" Новите пенсии: Образовани взимат колкото човек без осигурителен принос"" Е, това е добре, защото като правило вземат по-малко. На евроТейските,демократични,неолибералсти основната цел е да няма високо образовани хора в България.На тях им са им необходими *** и ***,почитатели на шльокавица,който да слушат с отворена уста,откровенията на почитателя на Винету.Те са политически удобни като стари обувки,приемат безконтролно и без аналитична мисъл ,всякакви измислици

206

Разделяй

преди 2 години

"Разделяй и владей!" - основен постулат на изчезналата безвъзвратно Римска империя и на президента Радев, подучван от вицето Йотова (разбирай комунистите). Хипотетично култови реплики на Йотова към Радев: "Подкарвай, Гано, говедата!" и "Браво, Румчо, законът е ЗА КОН, не за МАГАРЕ (избирател)"

205

Много, много

преди 2 години

се дразня, че по закон осигуровките на държавните служители се плащат от останалите данъкоплатци, т.е. от нас, които плащаме и основната издръжка на политпартиите - харесва ти, не харесва (пак по закон). Поне осигуровките да си плащат! Мноо сме прости, верно.