162

До 173 (До Михаил)

преди 3 години

И ти сгреши.Една значителна част от техните учЕни, от развитите западни страни трудно биха станали дори асистенти и лаборанти в нашите университети и научно-изследователските звена към тях. Това се дължи на дадените им от природата интелектуални качества,на нивото на знанията им, а също и на езиковата бариера - повечето или бъкел не знаят или поназнайват по 100-200 думи на някой език различен от английския. Така че, за тях там е рай.

161

Tt

преди 3 години

Преди 89г. работник с осми клас и ПУЦ взимаше колко двама инженери.

160

Михаил

преди 3 години

В БГ е супер, но да си хирург, адвокат, съдия, политик и ИТ. За мед сестри, фелдшери, санитари, готвачи, преподаватели, учители, рекламисти, сценаристи, академици и хора с музикален или друг талант не е най-доброто място.

159

123

преди 3 години

При Тошо всеки работник можеше да си купи жилище без да се лишава много.

158

до 154

преди 3 години

инженер ЦНИТ, ... платкаджия както се изрази един тебеподобен парапитек докато му оправям лаченият лаптоп запоявайки модул памет.....Децата ми емигрираха заради такива удачници, като теб, които живеят на изплащане и са постигнали нищо смислено и запомнимо..., за щастие се изучиха и успяха и двете са уважавани учен в сферата на лазерните технологии!Дерзай и успех...

157

Анонимен

преди 3 години

Е, 92% от жилищата в България били строени преди 1989 година и 92% живеели в собствено жилище. Добре, че беше соца, че сега щяхме съвсем да сме го загазили.

156

Анонимен

преди 3 години

Ясно противопоставяне на кумонисти и ново-демократи ,Явно 92% от населението е решило да живее по старому хаха хаха Когато всеки успее да си вземе жилище през сегашната "демокрация" значи тя е успешна, с тези темпове след 300 години

155

Анонимен

преди 3 години

През 90-те един съсед лекар вечер караше такси. Същият този през последните години не си знае парите, които изкарва като лекар.

154

до 155

преди 3 години

Да точно в това сме били прецакани, 1500 лева е бил софия 81 това е рубин Ц 202, в русия това е струвало 440 рубли, имало е възможност да го купят руснаците на части за 200 рубли.В Великобритания тази технология е струвала 500 лири, в Франция също е било по евтино.За САЩ са били скъпари и е по скъпо от българия, но пък са имали и по висока доходи от нашите.Съотношение долар лев е лев 0.94долара. Отделно не сме имали резервни части, това е бил най големия проблем.

153

Киро Рамбото

преди 3 години

Мразя ви всичките тука уе!

152

До 158

преди 3 години

САЩ имат ли много по-огромни кредити от България до 1989 година или България сега?Недей да даваш акъм за неща, от които бъкел не разбираш!

151

Анонимен

преди 3 години

До 1989 дъжавата живееше на кредити, защото оня режим не можеше да подържа стандарта за който си спомняш. Хубаво ти е било ама така на кредит не може вечно и логично дойде края. После дойде реалността - че сме пробита държава без икономика и това което си взимал не си го изкарвал.

150

белгиец

преди 3 години

Много ви завиждат на вас . Защото на запад няма толкова много собственици. Целия цирк е за това.

149

до 146

преди 3 години

Ламповия телевизор в Русия е произведен 30 години, а цветния лампов телевизор е произведен ,преди ние да се присъединим към тях.Русия в тези технологии са били много напред пред останалите.Хитлер примерно е бил много напред в радиоприемниците, много е държал на това по този начин е имал възможност да си води пропагандата и е държал всеки германец да има Радио.Просто въпрос на цели.А отделно за Русия е били важни доларите,петрола се купува с долари.

148

Анонимен

преди 3 години

Живей си в миналото. телевизор имал от 86г... тогава баща ми трябваше да работи 1 година за нов телевизор, сега може с 1 заплата няколко да си купи. Мрънкачи и неудачници сте само.

147

Анонимен

преди 3 години

Я кажи какво си работил до 1989 че ми е интересно? Някакъв уреден натегач си бил, щом в капитализма не може да изкараш нищо.

146

от 148

преди 3 години

...да допълня, че пералнята Перла-05 още работи и на село хладилник мраз от квадратните..е те та ово е стандарт ')Новите лачени хладилници сменихме 2 за демократчният ни преход, соца не мръдва и държи вече над 37 години !!!Телевизор имам NEC от Corecom от 1986 и още работи, но тогава качеството и на запад и на изток беше качество! На соца му куцаше дизайна и естетиката, а не качеството, контролирано от държавата здраво, което впоследствие се оказа облагодетелстване на някои за сметка на общес

145

Анонимен

преди 3 години

Затова се срина тоя режим, защото до 1989 са ти плащали несъразмерно. Щом като плочкаджия може да изкарва повече от теб, значи си неквалифициран и не заслужаваш повече.

144

Анонимен

преди 3 години

Пари имах до 1989 година - работех здраво, но и плащаха добре. После продължих да работя същото, но вече с мизерна заплата, както всички наети в България. Много колеги се преквалифицираха и вместо висококвалифицирания труд, започнаха да работят като продавачи, бакшиши, плочкаджии и т.н., за да печелят по-нормално.

143

Анонимен

преди 3 години

Аз па имам лодка!Може ли да стана директор на водопад?И колко милиони са изхарчени за тази безумна и безсмислена статистика? Също кому е нужна?