47

до 49

преди 3 години

И само да вметнем- цифрите, които имаш, са за всякакви фейк ИТ позиции и съпортски такива (демек сигурно 200 000 души сумарно). При истинските позиции (около 50 000 души) цифрите за 2 пъти по-нагоре като средна заплата.

46

до 49

преди 3 години

Не съм написал долния коментар, но в нашата компания никой не взима 3-4к лв. месечно, освен някой млад и зелен junior (те започват на около 2800 и бързо сумата става двойна и тройна).

45

Анонимен

преди 3 години

До 46Смятам, че се изхвърляш леко пич. Даже не съвсем леко ;))) Средната програмистка заплата в момента е към 3-4 к на месец. Ти нещо най добре платения програмист в България ли си или просто избиваш комплекси?!

44

Жена

преди 3 години

Аз смятах да си взема голям двор на края на някое село и да си сложа фургонна къща (30-40 м2), обаче в момента цените на селските имоти са безобразни, уви.

43

Анонимен

преди 3 години

Абе никой ли не чете днес бг освен IT тата гледам само те коментират чак вече се чудя кои са баламите живеещи в панелки.

42

до 41

преди 3 години

Вярвай си как ИТ-тата сме с вързани ръце. Построил съм 2 къщи сам. ВиК, ел. инсталации, плочки, паркет, винил, мебели, шпакловки, топлоизолации. Наистина ли си вярваш, че човек, като мен, който взима 14000лв. месечно, не може да прави това, което правите вие по селата или което правят разни майсторчета, припечелващи на черно по 3-4000лв., демек колкото студент 3ти курс в технологичния сектор?! Та на вас интелектът ви е почти нула, съдейки в каква мизерия живеете.

41

Анонимен

преди 3 години

Новият тренд е къща до София. Ние имаме разкошен апартамент в София, както и вила на Симеоново и купихме къща в планински регион до София. Просто разкош. Съседи само архитекти, IT специалисти, има и чужденци. Абе ударихме кьоравото. Без пари излиза- разкошна къща 100 000 евро. Банката я оцени на 188 000 евро. Изплащаме за 5 години и забравяме. Е, има и повярвали си, които продават същото, каквото ние купихме за 300 000 евро. Масово хората с пари (млади специалисти) купуват къщи с двор.

40

Митко

преди 3 години

До Гражданинъ 42 Има всякакви по агенциите, но доста от тях са на възраст от 30 до 40, разведени с по едно дете. Иначе не са лоши , просто искат малко любов и внимание, дори и омъжените се оплакват, че мъжете им се сещат за тях само по поводи и напоследък мислят само за пари. Аз съм доволен, защото досега не съм останал на сухо, пък и все пак не са платени к...ви. Чисти и спретнати са. И не, не съм програмист, имам си дом и не търся друг и съм на 35 години :)

39

Анонимен

преди 3 години

До Баче Кико 34Да, ама пък колко джиджано звучи - казват ти "тренд" и за момент забравяш, че си обграден от обедняващи старци, кретащи по счупени плочки из сивите улици и се чувстваш част от състоятелното европейско семейство - кеф ти Биг Бен, кеф ти 16-ти район в Париж... Цените по-лесно се преглъщат така.

38

Селянин

преди 3 години

На село интернета ми е 100 мегабита и не е спирал вече 4 години. И да - имам и дизел генератор ако се наложи - пуска се с 1 копче - сигурно ще ти е сложно обаче, като ви знам айти-тата какви сте вързани в ръцете.

37

Анонимен

преди 3 години

Всеки, който твърди, че тази статия е истина е или лаик, или лъжец. За да работиш като IT ти трябва физически досег. Ако си скапан съпорт можеш и по телефона. Но и в двата случая ти трябва сигурен и бърз нет. Което в село ГорноНахуево не се случва. Т.е. плащаш за мобилен нет. Работодателят ти, естествено, ще е очарован от такава практика на неговата сметка. Тия по-добре да измислят нещо по-оригинално. И като спре тока какво правим? Палим дизел генератора! Той е безплатен от фирмата. Наивници!

36

Анонимен

преди 3 години

Българският програмист за чуждите фирми в които бачкоти е като индийския работник в колцентър на Майкрост.Голямо самочувствие,

35

Мъж

преди 3 години

айтитата са виждали жена само на женския пазар

34

82 набор

преди 3 години

Ай-титата са виждали жена само в порно сайтове:)))

33

Анонимен

преди 3 години

До ПрограмистГаджето е от мъжки пол, нали?

32

От съжителство до

преди 3 години

С лекота се преминава без да се усети човек от съжителство към най-обикновена платена проституция так наречено съжителство и приятелство с ползи / бенефити шугар деди и тем подобни.

31

Баче Кико

преди 3 години

Нов какво? Е те такава дума нема.

30

Селянин

преди 3 години

В тая криза и глад, които се задават ще оцелеят селяните и подготвените.Брокерчетата и ит- то първи ще умрат от глад.

29

Митко

преди 3 години

Втора статия за имоти днес. Аз пък се възползвам от кризата, ходя по агенции уж ще купувам апартамент, забивам брокерки и като ходим по огледи тестваме спалните! Общо взето брокерките са лесни и бая прости, ама ние не си говорим много, тъй де , не ми трябват за разговори... Най- уникалният случай беше, когато от две различни агенции милфите ме замъкнаха в един и същ апартамент ! Продавали го втора година и всички агенции си били изкарали ключове за огледи :) Абе, поне си отевах в тая криза...

28

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Момчето избягало чак на морето,от вируса страшен Ковид,ти ли беше шопе ?Защо не стоя в бетонното гето?Тук часове се пазариш,за наем най-изгоден.