73

Анонимен

преди 3 години

Ами те и обитаемите вечер може да видите свети по едно прозорче. Уж имат по 3 стаи, а що свети едно прозорче? Те обитават само една стая щом не свети другаде. Хайде сега всеки, който чете тук статията да погледне навън и да види колко прозореца светят в 23:19 ч. Нека утре вечер се върнем тук и да видим в 19 часа колко от тях светят?Щото сега няма режим на тока. Всеки има ток и може да се види. Да видим утре вечер и в 21 часа и всеки за себе си да си направи изводите. Моите изводи съм ги направил

72

до 78

преди 3 години

То няма обитаеми :D вие сега за една или две кокошки няма как да отваряте люпилня.

71

Анонимен

преди 3 години

Не става въпрос, че има много празни жилища, в които никой не живее, а че в обитаемите жилище живеят повече хора - например 2 или 3 поколения от едно семейство.

70

Анонимен

преди 3 години

А как е правена тази статистика в Северозапада, примерно, ми е още по-интересно.

69

Анонимен

преди 3 години

Гледах цяло лято стриймове от протеста на Орлов мост. Има и в момента ъплоуд в Ютюб от всеки ден на протеста. Гледах и не можех да повярвам как около Орлов мост вечер не светеше в жилищата или тук-там светеше по едно прозорче.Казах си така е защото е лято.Хората може да са на почивка. През последните дни пак гледах. Отново същото. Няма никой около Орлов мост. Тъмница. Не живеят ли хора там? Записите са налични. Не говоря колкото да не заспя. Нямам за цел да променям сатистика или други мотиви.

68

Анонимен

преди 3 години

На преброяването ще видите, че не е точно така. В момента хората ги няма в жилищата им. В повечето от жилищата с панелно строителство има по един живеещ.Това са възрастни хора, които са останали вдовец или вдовица и си живеят сами в апартаменти над 80кв.м.Децата им не знам къде са.Не съм следовател. Но около нас в блоковете знам, че много от хората живеят по сами.Навестяват ги децата им през лятото от чужбина или внуците идват за празниците.Това са моите впечатления. Съседи са сами и помагаме.:)

67

Анонимен

преди 3 години

Варна не знам, ама наскоро бях в Габрово.Човече, в блок светят по няколко прозореца вечер. Няма хора. Как е правена тази статистика, за мен е загадка.

66

Баце

преди 3 години

до Гиганта, Във Варна караш след 18 по кварталите с блоковете...на вход светят 5-7 апартамента макс...няма никой! Не е само при вас. Няма хора никъде. А ако излезеш по селата на 20 км от някой град там пък на 30 къщи 2 я има някой я няма. Иначе за изборите ще сме 75 милиона..;) Такива лъжи имаме даже институт статистически, те не са излизали от него, но имат някви цифри :) Пълна скръб! БГ умира бавно...

65

Анонимен

преди 3 години

Живея в Гиганта в Пловдив. Това е блок с 500 апартамента.Всеки вход има по 100 апартамента.Питайте домуоправителите колко хора живеят! Една трета от всеки вход е със заключени апартаменти. Разбра се наскоро като трябваше да се прави някакъв ремонт по странична мазилка и събираха дребни суми да се плати за замазка. Оказа се, че хората ги няма.Пускат си СОТ и заминават.Кой на село, кой зад граница. Това е блок, в който имаше през 1985г.2000 човека. Сега ги няма.Паркинга е пълен-по 2 коли имат.

64

След кризата

преди 3 години

2026 та и без домове...само надолу яко гмуркане в кредити и евродългове. Без производство, без зсеофи , без ноу-хау само усвояване за къщи за гости и калл съпорт...ефтини студентчета с два езика...

63

Анонимен

преди 3 години

Всеки ден статия за имотите, явно голяма криза се заформя

62

Анонимен

преди 3 години

То къща извън града хубаво, ама после какво? Един познат се изнесе на село и се почна... Токът спира често, училището не е добро, здравеопазване няма... И какво? Кара децата на училище в града, лекуват се пак там, сервизът за колата пак там, големите магазини пак там... А какъв е пътят до въпросното село е отделна тема.

61

Анонимен

преди 3 години

Във входа сме 25 апартамента.Като хора сме сигурно 50 човека. Не повече. Това в София. Не знам откъде ги вадят тези данни. Живял съм и в центъра на София в нов блок. Сигурно 1/3 от апартаментите бяха за инвестиция купени и бяха празни.

60

Анонимен

преди 3 години

аз си имам мое, всичко с труд постигнатосинът ми също

59

Анонимен

преди 3 години

Отде ги изсмукаха тия данни? Българите са имущни и то много. Над 90% живеят в собствени жилища. Това го няма в повечето европейски страни. Мнозинството жилища въобще не са пренаселени, малко деца, липсващи гурбетчии, самотно живеещи. Пълно е и с пустеещи жилища.

58

Тито

преди 3 години

И чесно да ви кажа нямах търпение да си хвана пътя и да си гледам нивите и пространството и свободата.

57

Тито

преди 3 години

Незнам кое колко е вярно но по празниците бяхме на гости в пловдив, кючука. Младо семейство набори сме 33г. Живеят в 2стаен колкото моята баня в на село в старозагорско. Не ги знам тия хора как живеят с дете там. То разтягат дивана като стане време за лягане, едни маймунджалъци ужас. Но щом им харесва. За квартала няма да говоря кво е. Кючука е известен мизерен квартал. И кел файда да си у градъ? Ми аз ще си бачкам за 1000лв в стара Загора и ще си живея на село в 2 декара мой имот

56

Анонимен

преди 3 години

По изборите ще.видиъе как триста души се набиват с.двеста в гарсониера. Спят прави . Може би. Ще има регистрирани по местожителство в трафопоста в края на селото.

55

Анонимен

преди 3 години

Тези данни не са валидни за всяка точка на България. Ние живеем в една кооперация в голям град и има 12 апартамента. Само 4 апартамента са обитаеми. Останалите 8 са заключени. Някои от съседите са извън Б-я от преди 20г. и апартаментите стоят заключени. Други си купиха къщи с двор в посока Марково или близките села. Пътуват всеки ден до града. Жилищата са празни. Плащат някакви пари за покрива или нещо друго като се наложи. Кооперацията е построена през 1993г.От тогава 3 ап.смениха собственици.

54

Анонимен

преди 3 години

"това на снимката само ганювец може да го сътвори хахаха"Само дето е съветската представа за градоустройство, а в САЩ и МНОГО по-грозно има.