57

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

АМИ ЯЖ СИ ЛЮТЕНИЦАТА ...ПА НА МЕНЕ МИ ДАЙ НУТЕЛАТА , КАТО СИ ТОЛКОВА ТАРИКАТ...ХА,ХА,ХАААААА...АЙДЕ , ЕГА СЕ ОТРОВИМ ....ХО,ХО,ХОООО...!

56

Анонимен

преди 3 години

Традицията да се прави зимнина е уникална,имате си зеленчуци,плодове,месо за цяла зима и дори ако се случи криза,ще сте заредени с разнообразна и полезна храна,а зелето(вкл. киселото)съдържа витамин С и други полезни съставкиНе им купувайте консервираните вносни и вредни *** с химия,правете си традиционната зимнина,в Пловдив все още произвеждат зеленчуци,ако искате български продукти или просто си засадете на вилата или поръчайте на някой селянин.Не им яжте химикалите,особено децата!

55

компот или комплот

преди 3 години

Ми скъпо е я!Зеленчука е 100% внос!Българина го мързи яко е не отглежда плодове и зеленчуци.

54

wer

преди 3 години

Познавам един американец от Айова. Твърди, че си правят компоти и друга зимнина.

53

Анонимен

преди 3 години

Какво съдържа отвратителната Нутела?Химикали,захар,палмово масло,все вредни за организма съставки и е нискокачествена храна за животни,а не за хора!

52

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПри социализма само проста българска селска лютеница с чушки и домата и кафе инка, а при демокрацията българина маже вносна западна нутела с лешници и шоколад и сърба кафе илли.------------------Лично аз,ще повърна от нутелата ти,а по шоколад изобщо не си падам и с удоволствие ще изям полезната за здравето лютеница,а не твоите химикали с палмово масло и захар,от които ми се повръща!

51

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАбе стига и ти с твоята Нутела,която е пълна с палмово масло и е отвратителна на вкус и вредна,веднъж я кусах и повече никога няма да я опитам,ние не си падаме по такива продукти-***,а сме отраснали с екологично чисти и качествени български продукти,да не говоря за манията да слагате захар за щяло и не щяло навсякъде,дори в основните ястия,отвратително!

50

Анонимен

преди 3 години

мечтата на западняците е на път да се сбъдне-ще ни направят като тях,консуматори без избор,квото му дадеш,туй ще ***,защото нищо не може да си направи сам,не ,мерси,да си гледат райграса,а ние пък доматите и пипера,не ми трябва трева за зайци.Това ли е западно общество,човек без възможности за нищо,освен за каквото са го програмирали,това не е свобода,нито свободен избор,това е просто зависимост за всичко,ако на тея им затворят магазините,умират от глад за един месец,нямат нищо и не умеят нищо

49

До 54

преди 3 години

Ам който му е важна икономиката, да яде промишлна храна и да мълчи. Аз съм за първокласното кулинарно удоволствие, да си го направиш сам. И не го продавам, нито му смятам разхода. Черпя западняци, по мое усмотрение. И им изскачат дзъркелите от кеф. А най забавното е, че осъзнават в какво са се забъркали, ама назад ход няма. А и не е за лентяй и мързели. Такива ми ти работи.

48

Анонимен

преди 3 години

До анализаторДосега не съм видял западняк да клечи зад блока и да вари буркани в ръждясал казан от времето на пра баба си или да пече чушки на криво тенеке!Преди години в Щатите един тарикат беше овесил суджуци на прозорците да съхнат,скъсаха го от глоби! Друго селянче пък си купило две кила кайсии.Яло,яло като невидяло,накрая с *** начукало костилките и изяло ядките! Натрови се,взеха го в болницата,промивки,два дена лечение и 2800 долара плати,щото там като правиш тъпотии си плащаш!

47

Анонимен

преди 3 години

До аааааС буркани,домашна шльокавица и компоти икономика не се прави пич!Научи се даправиш едно нещо,но го прави като хората!

46

Анонимен

преди 3 години

Зимнина се е правила, защото не е имало стока в магазините. Хората са си гледали животни и са имали градина. Сега има всичко. Изобилие. Компоти, лютеница, кисело зеле, сладка. Светът върви. Развива се. Все пак който иска може да си гледа и да консервира продукти. Обаче да купуваш и консервираш няма смисъл. Излиза по - скъпо. Все пак всичко е пари... При капитализма.

45

Спомен от социализма

преди 3 години

Какво си спомням аз от началото на 70-те години?Бях дете, дават ми пари и ме пращат до магазинада купя "нещо". Каквото има, защото обикновено няма.В магазина-опашка. Чакат да докарат "нещо". Нареждам се и аз. След половин час докарват шунка!Ура! Но следва разочаровано: О-о-о! Самоедин калъп!.. Няма да има за всички.! Месарятобявява, че ще дава най-много по двеста грама..Докъдето стигне! Опашката кима безропотно..Месарят вади ножа и отрязва яко парчеот калъпа. После го налапва пред очите наопашката...

44

Спомен от социализма

преди 3 години

Кремиковци, долината на смъртта Девня, безумния, безсмислен и струващ милиарди на държавата завод за тежко машиностроене в Радомир, корупционната изядена в аванс атомна централа Белене и много други безсмислено построени и работещи на загуба заводи и фабрики, бетонни гета-панелките , които наричат жилищни квартали ! Хората бяха бедни и закрепостени по местораждане, без право на свободно изразяване на мнение и хранени с бо..уци- бяхме роби на шайка ***. Ако сега да си правиш зимнина е просто каприз, тогава беше въпрос на оцеляване !

43

Анонимен

преди 3 години

Който го е правил и е естет и кулинар, ще си намери добро качество на добра цена за да си консервира. Останалите си приказвате щото ви е скучно,или не разбирате.Домати на 4-5лв в момента е супер мега топ качество. И то основно от два сорта, които на корен ако набереш три такива домата, то е бол.Такъв в Германия ще ядеш, ама друг път. Набран узрял, на третия ден тръгват некрозни процеси.Абе, мечтайте си, но в големите магазини, само в сезона може да получите качество, добре е че не разбирате.

42

Ф.С.В.

преди 3 години

До Ква зимнина , бе...---КВИ ГЛУПОСТИ ДРЪНКАШ БЕ ??!! С ПУШЕН ПАЛАМУД СЕ ВЛИЗАЛО В УНИВЕРСИТЕТА?? ТА ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ТЕЗИ ГОДИНИ ИМАХМЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ УЧЕНИ -ФИЗИЦИ ХИМИЦИ -МЕХАНИЦИ ИНЖЕНЕРИ КОСМОНАВТИ ЯДРЕНИ ФИЗИЦИ И ЕВРОПА НИ ЗАВИЖДАХА!!- КОЙТО ОТ ТЕЗИ УЧЕНИ ОТИДЕ В ЕВРОПА - ВЕДНАГА МУ ДАВАХА ГРАЖДАНСТВО И СТАВАХА ПРОФЕСОРИ С ОГРОМНА ЗАПЛАТА!!- И ТИ МИ ГОВОРИШ ЗА ПАЛАМУД !! СЕГА ВИЖ -КАКВИ *** ВИСШИСТИ СЕ "РАЖДАТ' НЕ МОГАТ ДА СИ НАПИШАТ ИМЕТО В БАНКАТА!! ЗА ПАЛАМУД ЩЕ МИ ГОВОРИ!- ***!

41

Ф.С.В.

преди 3 години

В Държава в която няма Никава регулация и Никакви закони- Всичко Може да Поскъпне и то Безобразно ---В Турция се "Пробваха' Търговците да "жънат'-- Ама ЕРДОГАН ТОЧНО ЗА 1 ДЕН ГИ ПОСТАВИ НА "МЯСТО' ВСИЧКИ СПЕКУЛАНТИ!!--ИЗБОРЪТ ИМ БЕШЕ -ИЛИ НА ПАЗАРА С НОРМАЛНИ ЦЕНИ ДО 50% НАДЦЕНКА-ИЛИ В ЗАТВОРА!1 кОЛКО МИСЛИТЕ СТРУВАТ ДОМАТИТЕ В БГ НА ПОЛЕТО?- В БГ НАДЦЕНКАТА Е НАД 300% ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ МАГАЗИНИ В БУРГАС -МАСОВО ХВЪРЛЯТ ЗЕЛЕНЧУЦИ!-АМА БИЗНЕСА НЕ Е ЗА ВСЕКИ- НАМАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ И СИ ПРОДАЙТЕ ВСИЧКО!

40

Ква зимнина , бе...

преди 3 години

На пазара и по магазините има всичко!САМО ПАРИ ДА СИ КАДЪРЕН ДА ПЕЧЕЛИШ!Това не е като при "тошовия социализъм", където по магазините имаше само фиде и макарони , а на щанда продаваха смърдело сирене и салам "кучешка радост"!ПРИ СОЦ-а , С ЛУКАНКА СЕ ВЗИМАШЕ СЕКЦИЯ ЗА ХОЛА , А С ПУШЕН ПАЛАМУД , СЕ ВЛИЗАШЕ В УНИВЕРСИТЕТА...ХА,ХА,ХАААААААААА...СЛАВА БОГУ --ТОВА ВРЕМЕ МИНА!

39

до 37

преди 3 години

Сори пич ама не е съвсем така , има купешко което си е със същото качество каквото и домашното , и понеже аз като потребител съм питал защо близките магазини не взимат от тези фирми ,се оказва че имат възможност но им е скъпа продукцията и съответно имат малко търсене на такова качество и за това трябва да отидеш в специален магазин които да се снабдиш, а в повечето случай тези фирми не разчитат на българския пазар а на чуждия но винаги имат някъде в България магазин ,но има и неудобство зара

38

Анонимен

преди 3 години

Естествено че ще има по малко зимнина от преди 20 години ,по простата причина че има високо обезлюдяване на селата, просто е ако имаш собствена продукция гледаш да си я съхраняваш да имаш и зимата ,но като не си садиш си а си решил да купуваш от магазина за зимнина няма смисъл така и така даваш пари няма икономия.