124

Анонимен

преди 4 години

Подкрепям закона. Ако някой не го подкрепя, значи фиркаа и кара. Иначе няма логика да не го подкрепя.

123

Наблюдател

преди 4 години

Вместо кръпки на Наказателния кодекс по-добре си ги зашийте на гащите. От стотиците поправки НК е станал абсолютно неадекватен! Какво е това наказание от 3 до 15 години? И после тези 3 евентуално да станат условни!? Според това дали обвиняемия принадлежи към номенклатурата или е обикновен гражданин? Трябва нов НК и там да се преразгледат всички наказания. А не ежеседмични хрумки и кръпки!

122

Анонимен

преди 4 години

Ду-петатите няма да приемат това предложение, защото те редовно си карат на линия или на чашка.

121

Анонимен

преди 4 години

ste ima strelbi. po-hubavi ot amerikanskite i kanadskite.ima i drugi medii. ima i drugi sredstva za informacia. ne ste samo vie.

120

Анонимен

преди 4 години

Отнемане на автомобила - това според мен е решението. Нищо не е ценно за един бабаит повече от колата му....

119

Анонимен

преди 4 години

koito upravliava automobil s nad 15 km ot dopustimata skorost v naseleno miasto, jilistna zona v rbg e masov terorist i masov ubuec. imenata, vazrastta i adresa po mestojiveene i mestorabota na takiva shofiori teroristi v bg medii na svetlo! ili ste ima voinaaaaa, strelbiii!

118

Реалист

преди 4 години

Умните хора отдавна са го казали, ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност като размера на наказанията е несъществен. В България онези 80% само за увеличаване на размера на наказанията говорят, увеличават ги и нарушенията пак се увеличават. Санкция има за едно на над 100000 нарушения, вкл. и за пияни и дрогирани шофьори.

117

Писмо от умрял

преди 4 години

Това не е власт - да се задейства винаги след трагедия, никога преди това! Помните ли жената, убита от паднала греда в тунел Ечемишка на Хемус? Виновни? Присъди? Затвор?

116

ДЕМ

преди 4 години

До Ф.С.В.А ако колата е на лизинг или под наем? Какво ще ми вземеш в полза на държавата? Или съм взел на съседа колата да я покарам и него ли ще санкционираш? Защото съм му отнел имуществото, да се повозя и съм извършил убийство. Може дори да съм го направил преднамерено.

115

ATT

преди 4 години

Като гледам как раздавате доживотни присъди ми е ясно какво ще стана ако имате власт. Борисов ще ни се стори цвете, че даже и Стали и Пиночет. Истината е, че няма присъда, която да изтърпи копеленцето, напило или надрусало се като за последно, яхнало мощта на лъскава кола и каращо с 200 където и да било.Големи сте юристи всички. сигурно "у Щатите е така". Естествено трябва да има последствия.

114

Дима

преди 4 години

До Казъс 104Използването на агнешки рога ,водят също до постоянни болки в аналният мускул....

113

Анонимен

преди 4 години

В Англия един с Бентли си беше качил във Фейсбук клипче, на което кара с 200 и нещо. На следващия ден Бентлито беше конфискувано, нарушителят аресруван, глобен с огромна сума и чакаше най-вероятно ефективна присъда. Тоя пикльо дали щеше да кара така в Германия. Не, защото не ако, а когато го хванат, ще му разкажат играта. А тук ще му се извинят и ще го пуснат.

112

тцтцтцтцтцт

преди 4 години

До Казус 101 Кво праим , ами спираш пиенето

111

House M.D.

преди 4 години

Да се добави "...ако е последвала смърт - доживотен затвор при изцяло строг режим."

110

МКII

преди 4 години

До КазусЩом имаш следи от наркотични вещества в организма, значи си под въздействие на наркотици и точка. Тук няма никакъв казус. А как наркотиците са се озовали в орагнаизма ти- дали от пиене на абсент, дали от ядене на кроасан с шоколад, дали от четене на научна литература в библиотеката, тези истории може да ги разказваш на роднините и приятелите, когато ти идват на свиждане в затвора. Пред съда няма значение, как си се дрогирал, а само дали си дрогиран или не.

109

Анонимен

преди 4 години

До Тарикат до 101 - Елементарно пич. Пазиш касовата бележка от магазина за абсента. Пушкай си джойнта спокойно.Санкционира се наличието на канабинол, а не неговия източник. Ама сте смешни, деца мои!Щом в кръвта има съдържание на забранени субстанции, то се приема, че лицето е нарушител. Не е работа на когото и да е да анализира произхода на тази субстанция, при положение че тя е наркотичният компонент, който прави лицето опасно за околните.

108

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен -по-голяма глупост не бях чувала! такова може да е наказанието за повторно нарушение,но за първо, в никакъв случайКакво влагате в смисъла "повторно нарушение"? Карате си както си знаете, докато ви хванат, а после се появява воля за дисциплина? Глупости! Това ми звучи като "планова авария". Няма опция за нарушение, която да има право на втори опит, при положение, че е заплаха за здравето и живота на други лица!Човек или не пие и кара или пие и не кара. Ясно е!

107

Анонимен

преди 4 години

.И като се напие и дрогират ще му пука има или няма книжка. Затова контрол, искаш книжка спираш тотално дрогата и алкохола. Проби постоянно и след 5 г. Айде карай си пак.

106

Тарикат до 101

преди 4 години

Елементарно пич. Пазиш касовата бележка от магазина за абсента. Пушкай си джойнта спокойно. Пред съда представяш касовата бележка и точка. Ако няма лабораторни тестове за концентрация директно показваш средния си пръст на ченгетата :) Идеята впрочем е готина. Ще прежаля 100-на кинта за бутилка абсент. Заради касовата бележка.

105

Ами, правилно...

преди 4 години

БРАВО. НА ВОЛЯ!