22

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 4 години

Такава практика отдавна съществува в Румъния, Унгария, Полша, Чехия и в страните от бившият СССР. Но там не протестират а чинно се подчиняват !

21

Анонимен

преди 4 години

Трябва да има еднакво място за всеки производител на български стоки от региона,а не да ми приема 90% млечни от каракачанската мандра ,а останалите производители на зеленчуци,мляко и прясно месо,да го ду.ат!Да определят по 1 метър и ако са няколко вида зеленчуци до максимум 2 метра дължина,за всяка българска стока от български производител!

20

Анонимен

преди 4 години

Винаги си купувам българско сирене,кашкавал и мляко,но не е произведено в региона ,в който живея /около тец/ и никога няма да си купя местна продукция.Да не говорим за плодове и зеленчуци.

19

Анонимен

преди 4 години

Че те и досега си предлагаха .... От години си купувам български боб от лидала леща бира хляб ориз бонбони .... Какво ново е станало?

18

Анонимен

преди 4 години

Купувайте само храни в оригинална заводска опаковка и срок на годност отпечатан на опаковката , а не на залепен стикер от магазина

17

Анонимен

преди 4 години

До House M.D.Не е безглаголно,пак го виж.

16

Анонимен

преди 4 години

Браво на министър Танева. Най- накрая да излезе един Български министър и да защити Българските фирми. Чуждестранните търг. вериги са гости в България.Ако не им харесват условията на работа тук, могат да затворят и да си продадат бизнеса и да си ходят. Но дали ще го направят !!!!!!!Печалбата която реализират тук е много пъти по-голяма от тази в собствените им страни. В Европа същите тези вериги работят на 20/30% печалба. Тук на 200/300%.Затова в БГ всичко е много по-скъпо.

15

Анонимен

преди 4 години

Елементарен въпрос Как един добронамерен към наредбата на правителството управител на голям магазин да избере продукция от кой дребен производител да сложи първо, после и въобще в каква последователност? Или да я смеси? Как да я представи? От кого, от кое населено място, от коя фирма? Защото ако не я представи, как ще е проверяема и доказуема?

14

House M.D.

преди 4 години

Колега #9, прочетете още веднъж изречението и ще забележите, че то не може да съществува в българския език, защото е безглаголно. Затова и попитах как трябва да го разбирам.

13

Анонимен

преди 4 години

Министърката облажва крупни мандри за мляко, а не дребните фермери около областните градове. Пак едни шуробаджанащини има.

12

Анонимен

преди 4 години

За един "достатъчно място" може да е целия щанд, а за друг 1/3 от него. За едни "явно обозначение" може да означава плакат в размер А4, а за друг - светещ надпис. Много е неясно и ще има корупция.

11

Анонимен

преди 4 години

До ДДТВ Италия,почти цялата им земя е замърсена,токсична от сметта на мафията и те произвеждат върху тази земя и продават токсичната си продукцията в ЕС,разбира се ,местните хора не са виновни,но ЕС са виновни,че веднъж завинаги не укротят изталианската мафия,която е международна и не действа само в Италия,но Италия е най-засегната!

10

ДДТ

преди 4 години

Какво се вайкат големите удушвачи?! В Португалия, която прилича по много неща на България има нарядко международни бацили от рода на Лидл. Но има техни си, португалски вериги магазини и почти всичко вътре е местно производство. Много по-вкусно от полиетиленовите домати и палмовото сирене на Лидл,Кауфланд и пр.

9

Анонимен

преди 4 години

Такива правила отдавна има в Турция и други държави,а от неотдавна,дори в някои райони на щатите предлагат и местна продукция от района,произведена от дребни фермери.

8

Анонимен

преди 4 години

До House M.D.На *** език ,да ти го преведа - освен чуждите стоки,трябва има и български продукти, произведени в дадения район! Например ако си от Пловдив,в радиус от 200 километра,прозвеждащите български стоки хора от този район имат право да предлагат стоките си в чуждите вериги.

7

Анонимен

преди 4 години

Колонията си е колония !

6

Анонимен

преди 4 години

кауфланд да водят война срещу България е лоша идея, да гледат да не им пламне бизнеса много се оядоха , станаха по големи от българския народ.

5

С

преди 4 години

Как няма да пищят като вече са платили ТИРовете с вносни стоки.

4

л

преди 4 години

Спрете ги тези пазари. Да работят само пазари, където селскостопански производители да продават собствената си продукция. Банани, киви, ***, дрънкулки и т.н. може да се купят в хранителните магазини...

3

House M.D.

преди 4 години

"На практика приетото постановление за задължително присъствие в определен обем на българска продукция на местни (регионални) производители в обектите."Колеги, бихте ли ми обяснили как трябва да разбирам това бе глаголно изречение?