99

РОМ

преди 4 години

Такава директорка да я връщат директно в Средна-Азия при предците на Хан Кубрат. То бива изостаналост...Колко века живеете в Европа и сте същите *** вие Българите...За какъв генетичен материал става на въпров при положение, че вие сте най-бедни, най-неспособни, най-мръсните в цяла Европа и сте симбол по целия свят за некомпетентност, простотия и невежество. Българина не може да съди никой зашото вие сте последна дупка на кавала.

98

Анонимен

преди 4 години

Хора говорим за деца. Генетично сме все Хора - всичко е въпрос на възпитание.

97

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"И не съм расист-нямам против децата ми да учат заедно с японци и корейци."но може би корейските и японските майки имат против децата и да учат с твоето? И също ще кажат че не са расисти.

96

Анонимен

преди 4 години

през соца в детската градина имахме турци роми от градинката на 1 клас учих заедно с тях не сме имали проблеми играехме заедно домашните правихме заедно дали ще е унас или утях родителите ни се радваха моите родители бяха на почит от ромите и от турците до днешен ден си общуваме децата ни също всичко зависи от човека как ще го приемаш като човек или като ром-животно

95

Анонимен

преди 4 години

чиста проба дискриминация си е, колкото и да го отричате, но по-лошото е, че обществтото не е чувствително към темата, а напротив, подркепя "елитната" госпожа диркетор. Колко комплексиран, малък и злобен човек е българинът, има проява на злоба чак към децата. Детето било проблемно, защото, прегръщало деца, искало допълнително и не искало да спи, а между другото удрило и оскубало други деца. Мисля, че последното не е вярно, просто трябва да има нещо съществено в доклада, но дори и да беше?! Дете.

94

Анонимен

преди 4 години

Ако бебетата са ви виновни за всичко!Имате проблем с общуването .

93

хаха

преди 4 години

До Joko"Това не са даскалици, а някакви провинциални *** ! Детската градина била "елитна" ! То и в София много от калинките се смятат за "елит" и веднага забравиха , че още миришат на пот и кисело зеле."То пък ти сигурно щото не се потиш. А какво му е на киселото зеле, че не разбрах?

92

Митко 19см

преди 4 години

Добре, че има роми на този свят, че да има *** с кого да се сравнява и да си внушава, че е нещо по.

91

Анонимен

преди 4 години

Аз съм генен инжинер правя деца като Брат Пиит и Дейвид Бекъм .Нужен ми е е само материал от техните тестиси .Вагината може да бъде и директорска важното е да е еластична и лепкава .

90

Анонимен

преди 4 години

Тук няма дискриминация. Генетиката е факт.Миризмата също е проблем. Хората с опит знаят. Дори кучетата ги дразни.

89

Анонимен

преди 4 години

И аз съм бил в детската градина с ро.ми също и в началното училище , в интерес на истината съотношението на кофти деца при ро.мите е едно към шест ,докато съотношението при българите е едно към 30 деца.Това са ми наблюдения които са от миналото, по натам живота така ми се стече ,че не съм имал възможност за мнение.Само в една работа ми се наложи да работя с ро,ми ,но работата беше такава ,че са наети само образовани и интелигентни ро.ми.И не се брои защото има предварителна селекция.

88

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 921. Раса и етнос не е едно и също.2. Повечето българи нямат проблем с ромите, защото последните са роми, имат тъмна кожа или говорят свой език. Проблемът идва оттам, че правилата не важат за ромите, но важат за българите.3. Да си толерантен към нетолерантните/насилниците/престъпниците не те прави качествен човек, прави те самоубиец.4. Всички трябва да бъдат третирани равно - ако детето е побойник се изключва от детската градина. Справедливостта и реда не са дискриминация.

87

Анонимен

преди 4 години

До явертВие как бихте ли описали поведението на едно дете, ако то се държи и говори като хамалин/каруцарин? Това е официален документ, да не си мислите, че един възпитан човек лесно може да употребява всички цинизми, които чува. Вие не можете да си представите за какво иде дума. В няколко от класовете /3-4 кас/ в нашето учиище има такива роми. Вярвайте, и възрастен мъж би се изчервил и би потънал в земята от срам.

86

Анонимен

преди 4 години

БЪЛГАРИНО- АКО ОБИЧАШ ДЕЦАТА СИ, АКО УВАЖАВАШ БЛИЗКИТЕ СИ, НИКОГА НЕ ИМ РАЗРЕШАВАЙ ДА СТАВАТ ДЕТСКИ УЧИТЕЛКИ- НЯМА ТАКАВА СТРЕСОВА ПРОФЕСИЯ, С ТОЛКОВА МНОГО ОТГОВОРНОСТИ. ПО ЗАКОН И НАРЕДБИ ДЕЦАТА В ГРУПИТЕ ТРЯБВА ДА СА 24+1%, А ГРУПИТЕ ПРАЩЯТ- 35/38 ДЕЦА НА ЕДНА УЧИТЕЛКА СУТРИН И ЕДНА СЛЕД ОБЯД. ТОВА ГО НЯМА В ЕВРОПА- ТАМ ДЕЦАТА СА ПО 7/10 ДЕЦА С ПОМОЩНИК НА УЧИТЕЛЯ, 35 ДЕЦА СА ВЕЧЕ ДГ С ДИРЕКТОР. ТРЯБВА ДА ИМА ПРОМЯНА, ЗАЩОТО МЛАДИТЕ ИДВАТ РАБОТЯТ ЕДНА, ДВЕ ГОДИНИ И БЯГАТ.

85

94

преди 4 години

Нито пък съм ксенофоб-нямам против децата ми да учат заедно с турци,арменци и п.омаци.

84

Анонимен

преди 4 години

Моите деца ходят в градина,в която няма ц.и.гани.Ще ги пратя и в училище,в което няма такива.И не съм расист-нямам против децата ми да учат заедно с японци и корейци.

83

Joko

преди 4 години

Това не са даскалици, а някакви провинциални *** ! Детската градина била "елитна" ! То и в София много от калинките се смятат за "елит" и веднага забравиха , че още миришат на пот и кисело зеле.

82

Анонимен

преди 4 години

По време на комунизма ние имахме и ромчета и турци в групата в градината. Никой не ни е делил, всички заедно сме играли. Децата са си деца, расизма и ксенофобията им го насаждат възрастните. Аз не виждам нищо лошо детето ми да познава или да се социализира с други етноси - даже е добре ще стане по-толерантрн и качествен човек.

81

учуден

преди 4 години

До Браво 88Кое е истинското ѝ ?

80

яверт

преди 4 години

иска да прегръща и да целува децата, гони се с тях, пречи на работния процес, не може да изработва нещата като останалите деца, излиза сам от стаята, оскубал момиченце, ударил момченце, поискал допълнително храна и не иска да спи след обяд".------Въъъъъъй нечувано и невиждано поведение за едно дете в детска градина .