50

L

преди 4 години

Геноцид, аз разбий носа на шефа си преди коледа а ти?

49

Анонимен

преди 4 години

1. Следващата стъпка ще е: работника да работи безплатно "по негово желание" в извънредните часове; да си плаща половината от заплатата сам (няма само половината болнични да си поеме я). 2. Работодателят да има право да задържа работника, докогато си ще, дори да е 168 часа, че и повече. 3. Да бие работниците, ако работят бавно, защото това означава, че го крадат. 4. Да си плаща, когато си поиска, а ако няма пари, да му работят докато придобие.

48

akud

преди 4 години

"кризата" на пазара на труда е заради заплати от 800 лв. само бг селтапкитеЧорбаджи не го разбраха. хорат вече работят и на 4 дневна седмиза с 32 ч. на по визока заплата. защото осъзнаха, че така се работи много по пълноценно. само бгСЕлтака иска някой да му работи 7/24 и да има резултати :) :) :)

47

Анонимен

преди 4 години

До СмяхБългарина не се занимава с политика, чака някой да го "оправи". И затова си ходи "оправен".

46

Смях

преди 4 години

В крайна сметка,кога ще си направите собствени работнечески синдикати?Кога всеки един от вас ще поеме отговорност и ще започне активно да се занимава със синдикална дейност.В крайна сметка заплатите си ги правите ВИЕ,а не работодателя.Печалбата на фирмата вас не ви интересува.Щом работодателя е толкова ***,че да не може да си организира печеливша фирма,а разчита на роби......да си ходи!

45

пецата

преди 4 години

която партия направи почасово заплащане както е в цяла европа ще бъде избирана следващите 30г

44

Анонимен

преди 4 години

Колко ти патиха,Иванов,за да въвеждаш експлоататорски предложения в България и да увреждаш здравето на хората?Това да не ти е Азия?Я се разкарай!

43

Анонимен

преди 4 години

Един *** наскоро се изходи по въпроса, че бизнеса бил готов да плаща над БВП. Което си е доста *** изхождане, как точно ще плащаш повече отколкото печелиш? Влизат лека полека в конкурентни условия и риват, щото няма лесно вече, ще трябва и те да бачкат за да се държат над водата.

42

Анонимен

преди 4 години

До ГурбетчияТе маймуните бачкат, ама не "тука" а "там". Щото "там" плащат, "тука" не, а маймуните трева на пасат, банани искат.Има вариант да излезем от ЕС, ама без желязната завеса народа пак ще емигрира. Отделно демографската криза и без емиграцията е достатъчна, да не говорим, че излезем ли от ЕС и новоизлюпените бизнесмени умират, защото губят милиардите помощи и богатия безмитен пазар на ЕС. Цугцванг се казва това. Ще риват, риват и ще вдигнат заплатите.

41

Анонимен

преди 4 години

При нас плащат overtime по 2. Доста хора злоупотребяват с това, защото няма как да се следи. Взимат по 2-3000лв. отгоре върху заплатата си само от по няколко часа овъртайм на седмица. Интелектуален труд в технологична компания- американска. Кой как го експлоатирали за 1500лв. на месец, не ме интересува. Не ти харесва- напускаш. Квалифицираш се, развиваш се. Никой не те държи насила. Толкова.

40

Смях

преди 4 години

Ами те бачкат в Бг и си кротуват.Като решиш да ги организираш,всеки си трае.Сега съм на 5 часов работен ден имам собствена квартира отпуски,да не говоря какъв ми е стандарта.А в България бившите ми колеги още ходят с окъсаните дрехи и се радват на 20лв. коледен БОНУС!Но си мълчат офчиците.

39

истина е

преди 4 години

Българският работник трябва да работи по 25 часа в денонощието ,за по 1 лев на час ,и само тогава работодателите ще се радват !!

38

Гурбетчия

преди 4 години

Моля никой да не се обижда, нямам това за цел. Както казва един мой познат-да бачкат маймуните тука да станат хора, ама няма да стане.

37

Смях

преди 4 години

В България повече работа не е равно на повече пари.Уж подписваш за 8 часа, 5 дни седмично,а се оказват по 10/12 часа и съботата.Ако не искаш има други дебилни роби,които треперят за коричката хляб докато ББ и Меркел ги ограбват.

36

Анонимен

преди 4 години

Ще ви кажа как е на запад ,може да се работи извънредно единствено ако работника се съгласи и му се плаща по-висока цена за часовете извън работно време,но дори и това е противозаконно,защото работния ден е не повече от 7-8 работни часа и две почивки между работните часове.Докато не се научите да уважавате работниците си и да ги оценявате,работници няма да има,ще продължат да бягат навън!

35

Анонимен

преди 4 години

Всеки сам преценя своите приоритети. Както се казва, най напред даваш здраве за пари, а после пари за здраве.

34

Анонимен

преди 4 години

Във Финландия вече 4-дневна работна седмица по 6 часа, а тук се връщаме във времето на Дикенс! Браво!

33

Анонимен

преди 4 години

Преди 3 години бях в командировка в Германия. Влязохме в цеха в 9.05.Направи ми впечатление тишината и попитах германеца какво става. Човека ми обясни, че е почивка за кафе и никой не трябва да безпокои работниците до 9.15. Онемях.

32

Анонимен

преди 4 години

Белите хора на база научни проучвания вървят към намален работен ден, защото така работника е по-производителен и върши повече работа. Само в бай ганьовщината са на опаки. И на петторен работен ден га ги напнете - кадри няма, изгонихте ги. Инженери и лекари на 1000 лв, че то в Лидъл вече плащат 1500 лв за без образование. Бизнеса ви е с крадени пари, ама бизнес без кадри не е бизнес. Кадрите правят бизнеса, не капитала. Бай *** краде краде и сега ще фалира. Мутрокомунистически сапунки.

31

Анонимен

преди 4 години

Много сте нагли,крайно нагли,живота на хората не се върти само за вашия бизнес,те си имат грижи,други ангажименти,също и деца на които трябва да обърнат внимание, родители и т.н., да не си мислите, че света се върти само и единствено около вашия бизнес и те трябва да ви стават слуги по 24 часа в които само да работят и спят без личен живот,специално за вас?Работниците затова бягат в чужди фирми и в чужбина,защото не оценявате труда им и се подигравате с тях,ама ха!Работниците са смазани в Бълга