61

Верно

преди 4 години

До Край"Тези които не искат и не могат да се бият никога в историята на света не са успявали.Даже не са оцелявали."Азбучна истина.Обаче най-добре са от една нация,дето кара другите да се бият в тяхна полза без да го съзнават!Е това е да си от най-хитрите на света!Сещате се за кои става дума.

60

Факт

преди 4 години

До АнонименВойните са толкова контролируеми,колкото и революциите.Защото ги предизвикват едни и същи хора.Няма да казвам кои,щото трият и банват.Сещате се.

59

Край

преди 4 години

Тези които не искат и не могат да се бият никога в историята на света не са успявали. Даже не са оцелявали.

58

Анонимен

преди 4 години

Като войната е много по-контролируема от революцията.

57

Мда

преди 4 години

Вероятността ЕС да стане империя е по-малка,отколкото да се разпадне.Много по-малка.Каква империя може да се получи от 500млн. съюз,който не може сам себе си да защити от ислямското нашествие и е тотално манипулиран от външна сила(САЩ)???Най-малкото империята трябва да е суверенна,да сте видели зависима империя?

56

Анонимен

преди 4 години

до край,ЕС ти е дал свобода, оди се бий за ресурси като не ти харесва тука. Да те видим колко време ще изкараш в Турция или Китай, па и в Русия.

55

Анонимен

преди 4 години

Капитализмът се развива циклично с кризи. Чакаме поредна рецесия. На капитализма му трябват нови пазари за да изпълни формулата пари-стока-пари прим. Дори, когато става дума за човешки ресурс формулата е същата.Какво произвеждат и къде ще го продават като има свръхпроизводство?! Капиталът е свръхконцентриран в ръцете на шепа старчоци. Младите наследници нямат качествата на бащите си. На 50 години елитът трябва да се сменя. Как по-точно ще стане това?! С война?!

54

Край

преди 4 години

Сегашния ЕС е структурата с най-голямата бюрокрация която историята и света са виждали. ЕС е без военна а от там и без политическа тежест. Империите /САЩ Русия Китай/ пък Турция се бият за ресурсите на близкия изток ЕС само храни бежанците от там и се моли да и доставят газ.

53

Анонимен

преди 4 години

Миналото, настоящето и бъдещето принадлежат на капитализма. За съжаление България не по своя воля беше вкарана в най-малоумния експеримент за всички времена и вече 30 години берем плодовете. Още поне 30 години няма да се оправим защото българското самосъзнание беше увредено.

52

Анонимен

преди 4 години

Винаги може да стане по-зле.

51

Анонимен

преди 4 години

ЕС е поредната мъчителна утопия родена от европейския "гений".Като стана дума за гений, живеем във време на капиталистически империализъм, както е писал Карл Маркс.Дори да не ги забелязвате протестите в целия свят ще ескалират. Рано или късно, осъзнато или не, този ред наречен капиталистически империализъм ще се срине. В известен смисъл Социалистическия блок омекотяваше прехода към по справедлива социална система, но светът иска да стане по трудния начин.

50

Анонимен

преди 4 години

Нещо, но само подобно. Римската империя е съществувала чрез терора, какво трябва да стане, в цяла Европа да властва терор ли? Плюс това има десетки държави с многовековна история, нашата дори е хилядолетна, как така някой костюмар ще дойде и ще ми каже, че вече няма България, а нещо друго. ЕС в сегашния вариант е най-правилния формат, само има нужда да се донастрои и толкова.

49

Край

преди 4 години

Ами съществувало е римската империя е била нещо подобно.

48

Анонимен

преди 4 години

до Край,такова нещо няма да съществува никога. Ако е било възможно е щяло да се реализира досега.

47

Край

преди 4 години

Най0големия проблем за реализирането на Европейски съединени щати е езика. ЕС трябва да намери заместител на английския - *** и ефикасен като него но общ и задължителен за всички страни в ЕС.проекта ЕСПЕРАНТО ще се възроди.

46

Анонимен

преди 4 години

Науката била за ***, много интересно твърдение :DDDDDD

45

Край

преди 4 години

Пред ЕС има два пътя. Постепенно заличаване на националните държави и претопяване на народностите на базата на общ език религия и култура единна армия и външна политика - Нещо като Европейски съединени щати. ИЛИ Разпад. За нас българите първото е по-добре. Също и за повечето народи в ЕС. Всеки един от тях е малък на фона на света.Даже и Германия и Франция по отделно са джуджета.

44

Слав Караславов

преди 4 години

"За да се защити, Евросъюзът трябва да е силов, а не мирен проект"------------------------------------------------------------------------------------------За да се защитава и ексестира ЕС трябва да се преустрои, предстоят му сериозни реформи.ЕС със сегашните институции и безкрайната бюрокрация, липса на концепция за развитие през следващите 30-40 години, приоритет на политическите решения без оглед на икономическите посдедствия е обречен на бавна смърт. Каво да кажем за театъра "Брекзит"?

43

Анонимен

преди 4 години

До Лоу Даун 48Ееееее, не обиждай избирателите на БСП де!

42

Лоу Даун

преди 4 години

Изборите могат да интересуват само някой пенсионер с отдавна отминал сексуален живот.