79

Анонимен

преди 5 години

И от запад и от север ги е страх от Балкански съюз. Продължава 500 вековните опити да карат Балкалните по мн жълт начин. Огледайте се ние сме сами на балканите всеки ни гази и мачка , за да сме разиденени. Е до тук, какво спечелихме за 200 год ? НИЩО ! Спрете с тая омраза миналото е минало никой няма да върне , нито граница нито народ. Трябва да сме едннни и да си помагаме това е пътя за излизане от блатото.

78

Божкейй6767

преди 5 години

-76-Това с 5000 куни като пример.Храната е с високо качество.Данъка на заплатата достига 35%според колко е висока.Хората са отзивчиви и се кефят когато говориш и се опитваш да говориш хърватски.Вижда се влиянието на Германия,Австрия,Италия.Главно тяхната държ.бензиностанция INA е в града и то работи то 22ч.,денонощните са извън града и малкото чужди.Но хотелите им куцат.

77

Анонимен

преди 5 години

Разлика от небето до земята. Границата между цивилизацията и диваците минава между католическият и православният свят.

76

Още,да!

преди 5 години

"Още ли в Хърватия България е символ за национална деградация?" Още,Да ! "В представата на обикновените хървати тези две бивши социалистически страни представляват своеобразна психологическа граница за национална деградация" ;) Ама са махнали Румънците и вече плашат децата си само с България! :)))

75

Анонимен

преди 5 години

74,То въобще можеш ли да оцелееш там с 5000 куни? Поправи ме, ако греша, ама 4 куни бяха 1 лев?Храната беше хубава. Пазарувах от някакъв SPAR, дето беше до квартирата и всичко беше много вкусно, признавам. Навън храната също беше добра. Но цените... Като за такъв град си бяха високи, според мен.

74

Пешо

преди 5 години

Сърбе на върбе!!!Граница с Хърватия!

73

Божкеййй6767

преди 5 години

-57-Много си прав за Загреб.Аз живея и работя тук .Всяка стока е с различно ДДС което стига до 25%.Изобщо трябва да се знае че при 5000 куни заплата/около 45%отиват по осигуряването което изцяло си го правиш ти/.Техния национализъм е за пример тъй като лансират и предпочитат тяхно производство/Като месо,зеленчуци и т.н/.В дадена сграда например ако има Макдоналдс не видиш ли логото няма да разбереш че е там.Нещата ги приемат със търпение и разбиране.Няма я политическата показност при бедствия .

72

Анонимен

преди 5 години

Това, че сме славяни е измислица на Мавро Орбини. Това, че сме прабългари от Креченския залив е измислица на Теофан Изповедник. И двете измислици са раздухвани по-късно от Русия и СССР. Ние сме траки и най-близки с кроватските българи - хърватите.

71

Анонимен

преди 5 години

Хърватският футболен отбор ( справка - световното в Русия през 2018 г.) - всички хърватски футболисти са БЕЛИ хора! Това прави чест на хърватите. Френският фут.отбор- повечето бяха ЧЕР.НИ.ЛКИ, малко бяха истинските и бели французи..Какво по-голямо доказателство за това, че белите не стават за футбол. Французите шампиони не веднъж, а хърватите....

70

mitaka2

преди 5 години

Хърватите са наши приятели и ни обичат!Сравненията между България и Хърватска са трудни - 1) Австро-Унгария vs Османска империя2) Хърваткса има невероятни краибрежие, стотици острови. Топ дестинация за холандци и немци3) Хърваткса е много близо до западна Европа, от Мюнхен е 5 часа с кола, до България са поне 15-17 часа, до българското море минимум 20-чисто каране4) Мек зима, дълъг сезон 5) Свободен режим на пътуване по време на комунизма - милиони гастарбайтери в Германия от 40-50 години

69

Анонимен

преди 5 години

Хърватите са известни и със злобата и омразата си към сърбите. Просто им се чудя защо мразят без вина сърбите?

68

:)

преди 5 години

Хърватска е доста по-добре от България, въпреки че и хърватите са мързеливи, недисциплинирани и невъзпитани като нас българите. Ходил съм няколко пъти там и наистина много си приличаме. Хърватите поне не избират такива клептомани като Тиквата. Затова и не са толкова зле. Винаги сме били пропаднала държава, но в последните години България просто удари дъното и копае надолу. Вече сме редом до африканските страни по много показатели. И ще става много по-лошо, ако не се случи чудо.

67

Анонимен

преди 5 години

Хървати и сърби се мразят жестоко, така че мненията на сърбите да се игнорират по въпроса.

66

Анонимен

преди 5 години

Хърватите са бели хора, но има и още едно нещо - като ходиш по улиците им и виждаш колко са смешни претенциите ни да сме чиста нация.А защо мразят сърбите - то не е от вчера и не е като да няма за какво.

65

До 63

преди 5 години

Не знам какви книжки четеш, може би от онези в които картинките преобладават, но БВП измерва общата стойността на произведените стоки и услуги! Реално ли е да твърдим, че щом в Швейцария една подстрижка струва 30$, а в Китай 1$, то швейцарците на това основание са 30 пъти по-богати?

64

Анонимен

преди 5 години

Българите сме кръвни братя с хърватите, а не с руснаците. Още от края на 5-ти век.

63

Анонимен

преди 5 години

Вярно е, че България изостава Хърватия в някои неща, но и ние не бива да се подценяваме. Хърватският футболен отбор ( справка - световното в Русия през 2018 г.) - всички хърватски футболисти са БЕЛИ хора! Това прави чест на хърватите. Френският фут.отбор- повечето бяха ЧЕР.НИ.ЛКИ, малко бяха истинските и бели французи.Няма лошо един народ да има национализъм, но нека това да бъде в здравословни количества и в полза на народа и страната.

62

Анонимен

преди 5 години

До 62Със сигурност съм прочел доста повече книжки от тем особенно в областа на икономиката, преизчисляването по ППС има логика единственно по отношение на доходите, а по отношение на БВП е напълно безсмислено, поради една много проста причина, стоките и услугите които произвежда една икономика се продават за реалн/номинални/ пари, а не за паритетни. оъделен въпрос е че в наши дни дори е безсмислено и преизчисляването на доходите

61

До 55

преди 5 години

Напротив, ако прочетеш някоя и друга книжка, ще разбереш че номиналния БВП няма почти никакво приложение! Реалния БВП /преизчислен по паритет на покупателната способност/ единствено може да даде реална представа за икономическото развитие на дадена страна, област, град и т.н. Не е важно колко пари имаш, а какво реално може да си купиш с тях!

60

АНТИ

преди 5 години

Как ще ги стигнем хърватите,че и задминем, дори?!Със тези кражби навсякъде,българино, забрави.Как ще ги стигнем Балканите,и ще ги водим, кажи ?!По-скоро тук ще стане,баш Ориента, нали ?