171

Анонимен

преди 5 години

По скоро запада не иска да признае подвига, за да изглежда запада като по повдигнат от Русия, не само сега си преди, защото сега наистина са малко по напред

170

Анонимен

преди 5 години

Да де. Победителите не ги съдят. Затова не съдете руснаците, за това, което са!А за това, което правят сега?

169

42

преди 5 години

Само не забравяйте САЩ и Русия, и Китай, и Индия и др. не са врагове. Великите сили и такива присъдружни сополи като нас се управляват от юдейски извратеняци-глобалисти.

168

Анонимен

преди 5 години

коментатор на "Фонтанка". "Да, заедно със своите съюзници. При щурма на Берлин обаче европейците се сражаваха главно на другата страна"Да, факт е, че без тях руснаците превзеха Берлин, не си спомням, американски Катюши да са стреляли западно от Берлин.Закъсняте янкушки, докъде се чудехте отстрани на кой да помагате.А, сега прекланяйте глава пред героите, както се полага!

167

Анонимен

преди 5 години

грешка, щяха да карат костенурки, ръмжащи и пушещи. Хитлер може би

166

Анонимен

преди 5 години

До ХамалинБаща ми е бил на 20 години, когато и руската, и немската армия са прекосявали Моето родно село. Той казваше: Сталин беше бдигнал на крак всички мъже: от 17 до 70 годишна възраст. И беше видял и 17, както и 70 годишни в съветската армия преследващи германците, отстъпващи на Запад. Войните са жестоко нещо, не величая и на нападам никоя страна. Чели ли сте как българските войници и сръбските войинци захвърлят пушките и се побратимяват на фронта...

165

Хамалин

преди 5 години

Една елементарна сметка показва, че от края на ВСВ са минали 75 години. Даже човек да е на 20 по това време, това означава, че днес той е на 95. Руското издание твърди, че в момента имало живи 75 хиляди ветерани. При положение, че средната продължителност на животът в Русия е много под 75, дали има и капка истина в това твърдение!

164

Анонимен

преди 5 години

Московската Орда възвеличава ВСВ до небесата представяйки се на "освободител" на Европа, като си мисли, че Светът ще забрави, че същата империя на злото е пробил повече от сто държави и народности на една шеста от територията на земята !

163

Бончев

преди 5 години

Германия я има,обединена и просперираща.къде е сесесерето

162

Анонимен

преди 5 години

Съдейки по минусите на този сайт, очевидно хората тука са неспособни да възприемат хуманни чувства.

161

Анонимен

преди 5 години

До АнонименОтн.: ...От възрастни хора съм чувал...=== Ами това е истинският източник, очевидците, на почтена възраст. Аз не вярвам на корум-пирани историци, а пък за журналисти да не говорим. Познавах едно журналистче от онова време, редактор на задодкка многотиражка. Ми те не нса се променили до днес. Работят на заплата, който им плати по-добре, ако въобще е удобно да седиш прав докато пишеш :)

160

Анонимен

преди 5 години

Ами те не са били инструктирани да плячкосват. А едно 17-годишно войниче заклало едно теле докато военната им част пребивавали в моето село. Военно-полевият съд го осъдили на смърт като сам си изкопае гроба. Хората от селото сигурно са гледали с ужас как младият човек копае собствения си гроб. Защото и той е имал майка далече там някъде, очакваща го да се завърне. Плюс това, хората по селата са отрудени, но не са садисти. Просто закъсняли възпитателни мерки в руската армия.

159

Боби

преди 5 години

До Крим не е руски"3-и украински фронт стига до Берлин съставен от украинци... Къде си анексират тия руснаци победата... Ами в СССР има 140 народа и етноса"ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ1/2/3 Украински фронт е кръстен така защото в Украина са се намирали военните частия умнико ми кажи РЕЗЕРВНИЯ ФРОНТ на кой е кръстен? на резервистите ли?и в кой да е от Украинските фронтове е имало военни от целия СССР включително и то Украйна но не ексклузивно от Украйна.

158

Анонимен

преди 5 години

Дo: 164==Родена и израснала в едно малко село в Северозападна България. Хората от моето село помнят преминаването на немската армия в посока изток. Всички те си останаха почитатели на Германия и немската армия. Работих дълги години като преводач от немски език. Не съм допускала някой да обижда представителите на немските компании, посещаващи България. Учителите ми в гимназията бяха родени в ГДР и знаех доста за германците и Германия. Ние не си накланяме шапката накъдето д,уха вятърът.

157

Крим не е руски

преди 5 години

3-и украински фронт стига до Берлин съставен от украинци... Къде си анексират тия руснаци победата... Ами в СССР има 140 народа и етноса ...

156

А са печатали пари

преди 5 години

До Анонимен 164: Аз пък съм чувал, че германците в България са печатали фалшиви български пари. И като ги имат, защо да не си купят, а трябва да се качват по дървото да берат.

155

Анонимен

преди 5 години

До: 162От възрастни хора съм чувал само добри думи за германците!Когато видят на пътя овощна градина и им се доядат сочни плодове, питат могат ли да си купят и колко струват!

154

Анонимен

преди 5 години

До: 162А аз като бях малък, когато исках нещо, което го няма, моят дядо ми казваше: "Не може, Партията не дава!".Когато порастнах разбрах, че тази партия е БКП.

153

Ю кортес

преди 5 години

Няма как да се измисли по смешно заглавие

152

Анонимен

преди 5 години

Какъв подвиг, през 1941г. Русия губи няколко милиона войници за месеци. Пълни неадекватници, добре че беше ленд лийза. Неблагодарниците до ден днешен мълчат кой ги спаси с огромна помощ под формата на храна, ресурси, машини, дрехи, заводи и т.н.