33

Анонимен

преди 5 години

Превит врат не прави преврат, камо ли много *** в мнозинството!

32

СТАМАТ

преди 5 години

До ДемократТе и търговците, адвокатите и другите в бизнеса си имат техния Хипократ, кланят му се и полагат клетва след клетва и ни щавят ка си щат!

31

Анонимен

преди 5 години

От това положение с този народ оправия няма да има, соца е мираж за съжаление.Единствено реално е президентска република с мандат 6 г за да има време за смислени политики. Президента е с персонална отговорност и лесно се сваля , ако се самозабрави като плевнята например. Това може да доведе до намаляване на излишна администрация, повече от половината. Създаване на икономически изгодна среда за местни предприемачи. Добра съдебна практика с ефективни присъди на виновните , а не като сегашната.

30

До 32

преди 5 години

Демократи на хранилка към "Америка за България" с родители ченгета - ядем ви попарата почти 30 години! 95% сте крадци и измамници, разпределящи помежду си европейските проекти! Отвратихте ни от вашата демокрация!

29

здравен осигурител

преди 5 години

Миналата година ми се наложи да ида при личната лекарка. Тя ми вика "Теб пък не съм те виждала от 15 години". Праща ме при съдов хирург по клинична пътека. Той ме преглежда и казва, че тябва да ме оперира. Питам го:"Кога"? Отговор :"Плащаш на касата 1600лв и можем да започваме. В същото време една ромка има свиждане там. 20 роми похапват по пейките. Сигурно до един са осигурени?! Едва ли. А, аз всеки месец плащам осигуровки на мен и на още 5 човека (персонал на фирмата). А, и данъци също!

28

х

преди 5 години

Щели да спестят 720 000? Няма да спра да го повтарям: След аферата КаТеБе и 4те млрд кражба, всичко изглежда кокошкарска работа и няма защо държавата да издребнява и да пести за най-ценното - здравето на хората.

27

Анонимен

преди 5 години

Скъпи лекарства не винаги е по-добри.Често по-старите и изпитани са по-добри.Особенно като се намеси и фармацевтичната мафия и вербувани лекари.

26

Присмехулник

преди 5 години

до 28, ако по-малко цензурирахте от името на "сега" и още по-малко бихте чели ***-*кипедия, между гърдите си, то, спокойно можете да създадете и електроавтобобил за условията в анадола, а не за дизели в германия...:-)))

25

Анонимен

преди 5 години

До ИвоИво на теория е така но на практика е съвсем иначе. Много е важна освен активната молекула и добавените вещества в таблетките. Едно е таблетката да се разтвори в тънките черва и да се усвои цялата доза лекарство и съвсем друго е да се разтвори в стомаха и лекарството да се унищожи на 90% от стомашните киселини.

24

Ванката 2

преди 5 години

За да има пари в системата и качествено лечение, трябва и вноските да се вдигнат, и всички без изключение да плащат, и никакво безплатно лечение на неосигурени /и никакво крадене и разхищение, естествено/. Със същото население Австрия има бюджет за здравеопазване над 20 милиарда евро, а ние 2! Цяло чудо е, че все още ни лекуват някак си, но то е за сметка на заплатите на медиците.

23

Присмехулник

преди 5 години

"лекуват ни" е пресилено казано! печелят пари е истината!

22

Анонимен

преди 5 години

Искахте да ви са евтини лекарствата, сега защо ни лекувате с евтини лекарства.

21

Иво

преди 5 години

До Сократис, ефективността на всички лекарства съдържаща идентична молекула е еднаква и от гледна точка на лечебния ефект няма разлика! Разликата е само в цената и това което получават докторите като отплата за преписване на даденото лекарство!

20

Ванката

преди 5 години

Застраховането в здравеопазването пък е най-опасното за беден народ. Всеки знае как застраховател плаща. Американците ползват такъв модел и медицинските услуги са им безумно скъпи, за да издържат застрахователи и адвокати. А средният жител духа супата и прекратява лечение.

19

Иво

преди 5 години

Много манипулативна статия! След като изтече патента на едно лекарство на пазара се появят много лекарства с една и съща лечебна молекула, но на различни цени! Производителите на по скъпите лекарства с различни корупционни техники се опитват да накарат докторите да предписват по скъпите лекарства, като така източват здравната каса! Точно тази порочна практика се опитват да спрат в момента!

18

Сократис

преди 5 години

Всички чакащи пред кабинета на своето джипи са виждали, как идват млади мъже и жени, добре изглеждащи, влизат в кабинета без ред и след време излизат усмихнати.Като влезете вие, ще видите на бюрото рекламни брошури на лекарства.Джипито ще ви изписва именно тях, и след определена търговска бройка,ще получи бонус-семейна екскурзия в чужбина за сметка на фармацевтичната фирма.А тези лекарства, са много по-скъпи дори от оригиналните и съответно-съмнително ефективни.Забрана за рекламите на лекарства!

17

Анонимен

преди 5 години

Само цената не е критерий за качество. Повечето химически съставки се изработват в Китай и Индия, но се използват уж под knowhow на по-платежостособни пазари. Защо да си купувам "Волтарол", като мога си купя "Диклак"? Това не са лекарства за раково болни.

16

7

преди 5 години

8% на месец ми вземат за здравна осигуровка, а накрая ме лекуват наравно както неосигурения боклу.к, дето само получава, а нищо не дава.

15

ЛОШО

преди 5 години

Това с най-евтините Лекарства е приемливо все пак .Но Здравната Каса не трябва да плаща за изнасяне пред Болницата на болни , на които е свършила Пътеката . Сега Касата плаща много пари за умрял пациент - За откарване в Моргата на Жив Пациент се плаща 1000 лева , за Откарване на Стълбите пред Болницата за Умиране след поставена инжекция с отрова - 2000 лева , за изхвърляне през прозореца на стаята от 4 етаж се плаща най-малко - 300 лева .

14

Анонимен

преди 5 години

До KualaХайде, хайде, и ние знаем как е в Германия. Лекарство, което у нас струва 70 лева на месец и не се поема от касата, в Германия струва 10 евро за 6 месеца и се плаща по каса.Лекарството хич не е най-евтиното на пазара (аналогът му е около 15 лева) и е съвременно, а не някоя стара молекула.