19

бивш гурбетчия

преди 5 години

Работих в Либия осем години . Беше прекрасна страна."Комунизмът" там беше построен. След убийството на Кадафи,съвсем по арабски страната потъна в хаос.Затова единственият изход е "твърда ръка",един вожд-един народ.Дали ще е Хафтар,или някой друг не е от голямо значение. Единовластие пичове! И всичко ще си дойде на мястото.

18

Зозо

преди 5 години

Вагнеровците са там от около месец. Значи пак ще се чуе от Кремъл - "их там нет" като ги избомбят :)))))))))))))))))))))))))))

17

SS

преди 5 години

Ако Русия наистина се е намесила - това е "след дъжд качул". Трябвало е това да стане докато Кадафи беше жив. Сега няма смисъл. Хамери.канците ги изиграха. Те самите се били изтеглили... А и какво да правят вече там - утепаха полковника, туриха техен, но най-вече прилапаха златото и всичко ценно що намериха в Либия, за къв им е да се мотат в тез пясъци с долнокачествен нефт?

16

Анонимен

преди 5 години

Същата ли международна общност ги е признала,която призна и Косово.

15

Анонимен

преди 5 години

До 15 Напротив,знаеше се ,че Хафтар е руско протеже!Нали преди 2год. ходи в Масква на косултации и молби за доставка на въоражение!Само и само ,да се натегне на руснаците ,беше се снимал с *** при посрещането на московското летище.

14

Зозо

преди 5 години

Маршали, фелдмаршали.... ***! Аман от ***!!! Абе защо където има *** и маршали все няма ток :))))))))))))))))))))))))

13

Хм

преди 5 години

Говори се,че Либия е имала на депозити в западни банки близо 1 трилион* $!Тея пари изведнъж изчезнаха след западната намеса и заради анархията няма кой да ги потърси!Мислите ли,че Запада има интерес от възстановяване на либийската държавност????* и да не е трилион,стотици милиарди-гаранция!

12

Анонимен

преди 5 години

Ами преди края на СССР в Либия е имало Руски ракети с инженерите които са живяли там но Кадафи реши че е много велик. Разкара всички от Европа и си опъна палатка пред белия дом във Вашингтон(ако се сещатате преди години го показваха по-телевизията) защото не влизал той в някакъв си дом. И сега ние какво да им съчувстваме на някакви *** разделени на племена които се избиват.

11

Нико

преди 5 години

Каква страна беше а какво направиха от нея проклети да са всички държави които я унищожиха и всички да пукнат като кадафи демократи фашисти анатема.

10

Анонимен

преди 5 години

Идва краят на Pax Americana, говедарите търпят крах на всички фронтове.

9

Ами

преди 5 години

САЩ както винаги са за терористите.Добре, че Русия има бази в Сирия, за да защитава мирните хора.

8

Факт

преди 5 години

Преговори и постигане на съгласие между двете силни страни би било от голяма полза за Либия и света,но...Подялбата на нефтените приходи е голям препъни-камък.Признатото от Запада правителство на практика им подари нефта и националното богатство.Как същия този Запад ще се съгласи да се раздели със заграбеното????Би ли върнал откраднатите милиарди на Либия?Трудна работа!

7

Анонимен

преди 5 години

Незнам, ама откакто американците свалиха Кадифи, либийците живеят по-добре, забогатяха, образование, университети, продават си петрола... спасиха ги

6

Анонимен

преди 5 години

Не ни съобщавате, че Генералният секретар на ООН миналата седмица (от сряда) беше в Триполи и в Бенгази, срещна се със Сарадж и с Хафтар, но с последния май не можа да намери общ език.

5

Анонимен

преди 5 години

Попитали Путин:- С Кадафи 1 или Кадафи 2 ?Путин:- С този който ни покани !

4

Фелдмаршал

преди 5 години

Да пожелаем на Хафтар да изгони ислямистките орди от Либия, както го направи Асад от Сирия. Първите "смели" ислямисти (американските части) избягаха.

3

Анонимен

преди 5 години

Тръмп нека си спи още.

2

Анонимен

преди 5 години

Русия не само постоянно изтъкваше необходимостта от преговори, но го изтъква и в този момент.

1

zeus

преди 5 години

Сарадж марионетка на САЩ, единственото, което направи е да даде петрола на западните компании. Маршала скоро ще обедини с твърда ръка либийските племена, там друг вариант за запазване на държавата няма.